eSKa
4000 - letni staruszek

18 kwie 2008, 17:52

jade do wiednia w poniedzialek na miesiac. BEDE TESKNIC ZA WAMI PAPAPA
my za tobą też i to bardzo, trzymaj się i życzymy dobrych stosunków z M :ico_oczko:

Mamo zuzi ja też miałam napisać że niestety nie wiem co ci poradzić na tę dolegliwość, może spróbuj tak jak pisze dominisia a nóż pomoże, a napewno nie zaszkodzi.
Wogole to spoznione zyczonka dla Olusia i Kacperka
dziekujemy :ico_sorki:
Dzisiaj dzionek spedzamy na tarasiku, do domku wchodzimy tylko na przebieranie i jedzonko :)
ale macie bajer z tym tarasem, nic tylko pozazdrościć ,
Przyznalam sie K. myslalam ze sie wkurzy, tym bardziej ze kupilam dwa, z takiej firmy La Senza, dosc drogie ale mezus mi wybaczyl
skąd ty wzięłaś takiego mężą, kupuje czesto super prezenty, przeprasza i to jeszcze jak :ico_szoking: no i na dodatek wybacza bez problemowo :ico_haha_02:

A do nas dziś doszedł nocniczek :ico_brawa_01: Olek za bardzo nie wie o co chodzi i jak na razie sto razy bardziej podoba mu się karton po tym nocniczku, siedzi w nim już 1/2godziny i drapie po sciankach :-D

Zjadł dzis deserek wg przepisu Gosiperełki i bardzo mu smakował , chyba będziemy robić częściej takie kisielki :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-04-18, 17:54 ]
Mamo Zuzi jak nie masz TANTUM to może pomoże przemywanie naparem z rumianku.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2008, 18:14

eSKa, ale i tak co nieco kupiliście,więc nie jest źle!

Pogoda dziś rewelka, a ja w pracy i tak jakoś nerwowo, ale fajnie,że już weekend i można nie myśleć o niczym. Jutro Aga wybywa na szmatki :ico_brawa_01: A potem po mnie przyjadą i może będzie ta "moja" torebeczka.

Dominisia, ja też zazdroszczę tarasiku.

eSKa
4000 - letni staruszek

18 kwie 2008, 18:49

Jutro Aga wybywa na szmatki A potem po mnie przyjadą i może będzie ta "moja" torebeczka.
Ja trzymam kciuki za udane zakupy, no i żeby ci się poszczęściło z tą torebką :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-04-18, 19:43 ]
Myślałam że cos poczytam a tu nikogo nie było , gdzie wy jesteście, hop hop :569:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!

18 kwie 2008, 21:38

skąd ty wzięłaś takiego mężą, kupuje czesto super prezenty, przeprasza i to jeszcze jak no i na dodatek wybacza bez problemowo
Chyba musi wybaczac... Te prezenty to jedna z jego nielicznych zalet :-D Tak czasami sobie mysle ze on chce mi tym wynagrodzic wieczna nieobecnosc w domku, ale wierz mi ze wolalabym zeby byl czesciej a mniej mi kupowal... oooo i zeby wiecej mi w domkiu pomagal, bo ja ze wszystkim jestem sama :ico_placzek:
Jutro Aga wybywa na szmatki
Powodzenia!! Na pewno znajdziesz cos slicznego :)

Wogole to chyba musze zmienic fotke w podpisie :)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

18 kwie 2008, 21:46

Eve, trzymam kciuki za Twoj dzisiejszy dzien! Podziwiam Cie za te Twoja energie, Ty Niezniszczalna Kobieto
no ciekawe kiedy padne i zaczne odczuwac to moje tempo :-D
SUPER tak zbiorowa fota dziewczynek w podpisie, pomyslowa maja mamusie
A Gosia pytałaś sie jak robie rybkę zapomniałam odpisać,to gotuje ja normalnie z warzywami tylko odlewam wywar,tylko troszkę zostawiam i daje więcej wody potem trochę masełka i natki i miksuje teraz dodaję do zupki mleka bo Kacper nie chce pić
a jaka rybke kupujesz????

Justyna_Bochnia Marcela juz pieknie raczkuje :ico_brawa_01: i jak dupke zwinnie podnosi :-D
Kobietki a może byśmy urządziły sobie wieczorną pogawędke na Skypie jako rozmowa konferencyjna co Wy na to ??
ja tez bylabym za, ale mam internet radiowy i jego jakosc jest tak slaba ze do rozmow sie nie nadaje bo nic nie slychac :ico_placzek:

WSZYSTKIEGO NAJ DLA OLUSIA I KACPERKA

dzieki za komplemenciki fotki w misce :-D to ostatnio ulubiona zabawa mojego syna
juz go nie interesuja grzechotki, wsrod jego zabawek dominuja: pilot od tv, karton po soku, puszka po herbatce, butelka po pepsi i wieczko metalowe od kremu :-D
Nusia najmlodsza,dostalismy taka "kolyske" wiec miala gdzie spac
super, ja jak lecialam z Szymciem to nie dali nic podobnego
maly spal na siedzeniu miedzy nami
a jakimi liniami lotniczymi lecieliscie???
Hanusi ślicznie w rózowym :ico_brawa_01:

Kocura Bura widze ze Zuzi tez podoba sie zabawa na panelach :-D
fajne fotki, tylko czemu tak malo :ico_nienie:
Kocura Bura, hehe muszę Cię o to zapytać... tylko się nie obraź : Czy nie boisz się że Zuzia może wypaść z łózeczka
my wlasnie wczoraj opuscilismy Szymciowi lozeczko na sam dol
bo lapal sie tej najwyzszej barierki i wygladal zza niej :-D
Mąż zostaje w domu , zaświadczenie zaakceptowali i dostał odroczenie na rok
super!!!!!!!!! to jakas imprezka z tej okazji, co?? :ico_zdrowko:

eSKa super masz z tymi zakupkami, ja ubolewam bo nic nowego nie kupuje z tego wzgledu ze i tak pewnie bedziemy miec problem z spakowaniem tego wszystkiego co chcemy zabrac :ico_olaboga:
a ten fryz ma Olo czadowy :ico_brawa_01:
A wózeczek bardzo się spodobał Kacperkowi
dawaj foty :ico_sorki: :ico_sorki:
A mój niejadek znów nie chciał śniadanka
a moj dzisiaj po raz pierwszy, zostawil 50ml mleka ze 180ml :ico_szoking:
jeszcze mu sie to nie zdarzylo
pozniej cos zaczal nad obiadem krecic nosem i mial odruch wymiotny, az sie wystraszylam bo takie dziwne miny robil przy tym :ico_olaboga:
chyba mu moja kuchnia dzis nie podpasowala :ico_placzek:
zy moze ktoras z was miala zapalenie warg sromowych
ja w takich wypadkach smaruje kremem clotlimazolum, moze i Tobie by pomogla bo to wlasnie na takie intymne sprawy :ico_noniewiem:
My dzis do parku z kanapeczkami i kawcia w termosku z kolezanka (z tik-taka) idziemy
no koniecznie fotki :ico_sorki:
jade do wiednia w poniedzialek na miesiac
baw sie dobrze i korzystaj ze wspolnego czasu!!!!!!!!!
Wczoraj zabralam Jasia do Oslo, pierwszy raz pociagiem
ale super!!! podobaja mi sie takie wypady :ico_brawa_01:
a jeszcze jak dochodza zakupki to juz jestem w swoim zywiole :-D

u nas tak
wczoraj po pracy pojechalam jeszcze do biedronki bo M chcial cos do picia
no i kupilam co trzeba a do tego jeszcze bulki i parowki i po 20.00 jedlismy hod-dogi
aa i fajne albumy widzialam w biedronce po 9.99zł ale nie mialam kaski na tyle i wkurzylam sie bo nie mozna tam placic kartą :ico_zly:
no ale dzisiaj to nadrobilam bo mialam duuuzo czasu
pojechalam do pracy na 11.00 i kolezanka mi mowi ze przysluguje mi 18 dni urlopu a nie 14 jak ja myslalam, no wiec poszlam do naczelniczki i rzeczywiscie sie okazalo ze tak jest.
Wiec chcialam zaplanowac juz ten urlop bo mialam byc w pracy jeszcze tylko 3 dni od pon a tu sie okazalo ze urlopu jest na tyle ze moglam dzisiaj juz do pracy nie przychodzic tylko siedziec w domu na urlopie :ico_szoking:
na szczescie naczelniczka zgodzila sie zebym wykorzystala te 4 dni wiec moglam dzisiaj isc juz do domku i nie pracowac :-D z czego sie ucieszylam oczywiscie i pojechalam na zakupki :ico_brawa_01: wstapilam do biedronki kupilam 2 albumy na zdjecia :-D do tego jeszcze rajstopki dla Szymcia za 5,90 i pieluchy te biedronkowe DaDa, wyprobujemy i zobaczymy czy sa ok :ico_oczko:
po tym pojechalam do domku i jak M mnie zobaczyl to sie bardzo zdziwil dlaczego ja nie w pracy :-D ale oczywiscie ucieszony bo mogl mi Szymcia przekazac do bawienia :-)

a wiecie Szymon chyba jest przeziebiony
juz poprzedniej nocy budzil sie 2x bo mu tam w nosku cos świszczalo i go to budzilo :ico_olaboga: fridy sie boi juz dawno nie uzywalam i teraz biedaczek nie wie co to jest...ehh goraczki chyba nie ma go czolko normalne, ale wlasnie nie wiem czy gardelko go czasem nie boli i stad te problemy dzisiejsze z jego jedzeniem...hmmm
juz sama nie wiem
teraz znow sie obudzil juz 2x odkad zasnal i katar mu przeszkadza
nie mogl zasnac, caly czas sie wiercil i nie mogl miejsca znalezc
wlozylam go do fotelika samochodowego zeby mial glowke troche wyzej i tak wsadzilam do lozeczka, na razie śpi ale nie wiem na jak dlugo
zakropilam mu wode morska do noska, posmarowalam mascia majerankowa i pokropilam pieluche tetrowa olejkiem olbas, mam nadzieje ze mu to pomoze spac spokojnie :ico_sorki:
dobra ja juz uciekam
tez mnie cos glowa dzis boli, chyba zapodam sobie apap :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

18 kwie 2008, 21:54

Witajcie, ja dziś byłam poza domem, byłam w gościach, u szwagierki. Z nią mam bardzo dobry kontakt, to świetna kobieta. A przed wczoraj przyjechali do mnie rodzice i wczoraj pojechali. Od dwóch nocy Lena przesypia całą noc bez jedzenia, tylko jak sie budzi to daję jej smoczka i śpi dalej, już jest duża, powoli musi się przestawić na dzienny tylko tryb. Nie myślcie że głodzę dziecko, bo jak by mi się rozpłakała to by oznaczała ze jest głodna, a tak tylko jak poczuje smoka w buzi to śpi dalej.
jade do wiednia w poniedzialek na miesiac.
trzymaj się Justyna, my też będziemy tęsknić.
Mielismy ostatnio kryzys ale jest juz coraz lepiej,
bardzo się cieszę że już lepiej, a w każdym małżeństwie są kryzysy. Jest to męczące jak jedna osoba długo pracuje, ale myślę że to lepiej że mąż zarabia a ty opiekujesz sie dzieckiem a nie na odwrót, napewno kiedyś bedziecie oboje pracować a wtedy mąż bedzie krócej musiał pracować, aby pomóc ci w opiece.
deserek wg przepisu Gosiperełki i bardzo mu smakował
bardzo mnie to cieszy, lenka też to lubi:)

Awatar użytkownika
Dominisia

18 kwie 2008, 21:54

O jaki mega post! ja jeszcze wrzuce 3 zdjecia :)

Co do lozeczka to my tez jeszcze mamy na wyzszym poziomie, bo Jasiu tylko spi w nim w nocy, ale cos mnie nastraszylyscie i chyba jutro tez obnize...

Na poczatek cos co wam dawno obiecalam, czyli Jasiu i jego krzeselko do karmienia :)
Obrazek
Pomagam mamie odkurzac
Obrazek
A to daje bo sie mi podoba
Obrazek

[ Dodano: 2008-04-18, 21:56 ]
Nie myślcie że głodzę dziecko
No co Ty! Wiekszosc dzieciaczkow juz w nocy nie jada :)
napewno kiedyś bedziecie oboje pracować
No ja mam taka nadzieje, bo bardzo mi tego brakuje...

eSKa
4000 - letni staruszek

18 kwie 2008, 21:57

Wogole to chyba musze zmienic fotke w podpisie :)
No ty to chyba czytasz w moich myślach, własnie miałam ci to napisać :-D

[ Dodano: 2008-04-18, 22:11 ]
Eve to ci się upiekło z tym urlopem :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i bardzo dobrze że tak wyszło bo komu jak kkomu ale tobie się należy.
Jeśli chodzi o zabawki to Olek też ostatnio woli plastikowe butelki po wodzie mineralnej, pudełko po NANie, rewelacją dla niego jest plastikowy kubek w woreczku śniadaniowym :-D

Dominisiu a ty wybierasz się do pracy w najbliższym czasie czy jeszcze o tym nie myślałaś. Wiadomo że dzieciaczki najważniejsze ale masz rację że takie wyjście do ludzi też potrzebne. No i może wtedy twój mąż nie musiałby tyle pracować , no chyba że z niego jakiś pracoholik jest :ico_oczko:
Fotki Jasia śliczne, poważny facet z niego rośnie, podoba mi się to w krzesełku do karmienia, kurcze chyba też najwyższy czas się rozejrzeć za takim cudem.

Gosiaperełka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla ciebie za dobre stosunki ze szwagierką

[ Dodano: 2008-04-18, 22:15 ]
A jeśli chodzi o łóżeczko to ja też mam jeszcze na górze, Olek w łóżeczku też tylko spi i raczej nie fika (woli większe przestrzenie) , jedynie co to dzwiga nóżki do góry, więc wydaje mi się że na razie jest bezpiecznie.

Zmykam spać bo męzu już chyba w łózku (nie słysze tv)
Dobrej nocki

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2008, 22:29

Hej,
My dzisiaj tez caly dzien na dworze, a tutaj link do zdjatek:
http://picasaweb.google.se/mamazuzi1980 ... 1p1-zSg_g0

Eve, no Nell tez ma katarek, ale poza tym nic, wiec smigamy normalnie na dwor. Tylko tak jak piszesz ze snam jest gorzej, bo sie budzi z zatkanym noskiem... Ale dzis jej dalam po 1 kropelce Otrivinu Soft i mam nadzieje ze dzieki temu przezyjemy spokojnie te noc. A poza tym to podwyzylam wezglowie lozeczka tym sposobem, ze pod nozki od strony glowki polozylam ksiazki i lozeczko stoi pod katem :-) Tu nie kaza niczym leczyc przeziebien i jakos im ufam. Poki nie ma goraczki jestem spokojna. :-) A dzien Eve, mialas faktycznie szalony.... To teraz juz laba?
A ten odruch wymiotny to ja znam od Zuzi, ona tak miala jak jej za malo zmiksowalam jedzonko... :-)

Dominisia, no zieciuniu suuper :-D Jaki zadowolony :ico_brawa_01: No wlasnie moja Nell tez ma wyzej lozeczko, ale nie tak najwyzej tylko srednio, bo ja mam 3 poziomy, wiec jest ok, nawet jak usiadzie to nie wypadnie. A siedzi juz super, taka sztywniara ze szok :-) A jaka zadowolona :-D

Nell z zabawek ulubionych to moja komorka z brelokiem i drewniana lyzka z kuchni :-)

Dzieki kochane za rady w mojej intymniej sprawie :ico_wstydzioch: na was to zawsze mozna liczyc.... Juz smaruje na zmiane Clotrimazol, i masc z antybiotykiem (na wypadek jakby byly to bakterie... :ico_noniewiem: ), myje sie rumiankiem, i dzis chodzilam w bawelnianych gatkach i legginsach, zeby jak najwiekszy byl dostep powietrza, i jest jakby troszku lepiej... Ale dziadostwo straszne... Kiedys mialam typowo infekcje wewnatrz, tez dziadostwo, ale przynajmniej nie bolalo na zewnatrz... a to jest na zewnatrz wiec kicha przy siadaniu np boli :ico_placzek: Jak nie minie do poniedzialku moimi sposobami to pojade na izbe do szpitala i juz... tu inaczej to nie da rady....

Dzis w parku foczki sie grzaly na kamieniach, ludzie na kocykach na trawce wiec chyba juz wiosna na dobre przyszla :-D :ico_sorki:

Mam nadzieje ze weekend bedzie rownie pogodny :ico_sorki: to pojedziemy nad morze :-)

Justynka, milego pobytu w Wiedniu!!!

Gosiu, fajnie ze masz ze szwagierka dobry kontakt, jestes super babka, no z klasa po prostu :ico_brawa_01: A w rodzicach swoich masz oparcie?

[ Dodano: 2008-04-18, 22:30 ]
Zmykam spać bo męzu już chyba w łózku (nie słysze tv)
hihi, Eska, jaka Ty posluszna i pokorna zonka jestes :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

18 kwie 2008, 22:43

Zostawiłam wam wiadomość na privie. Chodzi mi o "wspólny termin" wystarczy chyba odhaczyć opcję "dodaj podpis"

[ Dodano: 2008-04-18, 23:02 ]
Dziewczyny powiedzcie mi jak umiescic moja małą podobizne to maleńkie zdjecie z lewej strony, najlepiej aby była tam moja podobizna. Ja juz raz miałam ale usunęłam. A nie pamietam jak to usunąć, nie potrafie jeszcze usunąć na stałe napisów "czekam na dziewczynkę" i linijkę "jesteśmy małzenstwem" z podpisu. nie wiem czemu, nie chce sie to usunąć.

Eve i mama zuzi, właczcie już wasze zdjątka, a pozostałe dziewczyny to co pisałam na privie to juz nieważne, zrobimy to inaczej. Dziś kolega mi dzwonił ze mogę wyłaczyć w opcjach internetowych wszystkie obrazki i zdjecia na wszystkich stonach internetowych i rzeczywiiscie to działa. Wiec tak bedzie lepiej, ale dziekuje za pomoc

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”