szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

12 lut 2012, 17:49

No zimno zimno.

Mała ma teraz ostatnia drzemkę a ja popijam kawkę.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lut 2012, 21:36

heh niedzielna pustka :ico_haha_01:

no to wpadne jutro na kawe :ico_oczko: trzymajcie kciuki -jutro do pracki lece i mam nadzieje ze zobacze umowe :ico_oczko:

szkieletorek

12 lut 2012, 21:40

trzymajcie kciuki -jutro do pracki lece i mam nadzieje ze zobacze umowe :ico_oczko:
Trzymamy trzymamy

A u nas mała śpi a my siedzimy z rodzicami bo z dziadkiem czyli taty tata jest w bardzo złym stanie.Karetka go wzięła i kazali rodzinie przyjechać .Nic nie wiemy o co chodzi ale spodzie3wam się że dobrze nie jest .

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

12 lut 2012, 22:05

Witam:)
no to wpadne jutro na kawe :ico_oczko: trzymajcie kciuki -jutro do pracki lece i mam nadzieje ze zobacze umowe :ico_oczko:
&&& powodzenia izus :ico_oczko:

Mała śpi wreszcie, zasnęła już w sumie po 19 ale obudziły ją pierdziki. Dostała dzisiaj nowość jabłko z jagodami i tak jej smakowało że cały słoik musiałam dać bo po połowie płacz był :ico_oczko: a teraz pierdziochy męczą... no ale dostała cycusia i śpi już :-)

Dzisiaj zaczęłam odzwyczajać od zasypiania przy cycu, żeby się nauczyła znowu zasypiać sama... Rano na drzenkę nawet nie było tak źle, wierciła się marudziła ale po 15 min zasnęła, za to o 17 była masakra :ico_olaboga: Płacz, wycie i co jeszcze, więc przetrzymaliśmy ja do 18 kąpiel cyc i spanie... jutro od nowa :ico_chory: Ale muszę ją nauczyć bo planuję już powoli odstawiać ją od cyca, a jak nie nauczę znowu samej zasypiać to będziemy mieć meeega problem :ico_olaboga:

P ma drugą nocke z rzędu dzisiaj, jeszcze jedna jutro... strasznie nie lubię jak ma nocki....;(

Byłam w czwartek w kancelarii parafialnej zanieść papiery do chrztu i znów nie było mowy o żadnych pieniądzach... W środę teraz mamy jeszcze nauki przed chrztem to się okaże czy tam jeszcze coś nie powiedzą... :ico_noniewiem:
A u nas mała śpi a my siedzimy z rodzicami bo z dziadkiem czyli taty tata jest w bardzo złym stanie.Karetka go wzięła i kazali rodzinie przyjechać .Nic nie wiemy o co chodzi ale spodzie3wam się że dobrze nie jest .
oby się okazało że to nic poważnego...

Koleżanka z liceum wpadła dzisiaj na kawkę, trochę posiedziałyśmy, pogadałyśmy;) Po południe jakoś zleciało.
Taka wczesna godzina a mi się już tak chce spać, że masakra :ico_olaboga: chyba się będę kłaść zaraz...
Dobranoc i do jutra :ico_oczko:

szkieletorek

12 lut 2012, 22:12

Dostała dzisiaj nowość jabłko z jagodami
No to fajnie że smakowały ale po jagódkach może mieć zaparcie.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lut 2012, 22:12

ojej :ico_olaboga: oby nic poważnego :ico_sorki:

[ Dodano: 12-02-2012, 21:15 ]
a mój bączek dostał dziś zupkę z królikiem :ico_oczko: dostałam kiedyś pare słoiczków od brata mojego i tak stoją w szafce
ale we wtorek bede gotowała barszczyk dla Kondziutka :ico_oczko: z kaszą manną

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lut 2012, 08:45

dzien dobry
ja juz na posterunku, trzeba wrocic znow do obowiazkow..Mila od 4 tyg pierwszy raz do przedszkola, ciekawa jestem jak sie bedzie bawic :-)
mi sie do pracy wcale, a wcale nie chcialo :ico_wstydzioch:

temat jedzonka znow byl poruszony..fajna rozpiske gosia dala, ale zastanawia mnie to jak takiemu brzdacowi dawac dwa obiadki :ico_noniewiem: wychodzi na to ze za niedlugo moja powinna jesc zupe i drugie danie, a ona jeszcze czasem nie umie dojsc 125 ml samej zupki..takze na wszystko trzeba brac poprawke..a dzieci karmione piersia jeszcze do tych wszystkich dan pare razy cyc w ciagu doby :ico_noniewiem: przeciez dzieciaczki maja taki malusie zoladeczki, a tu tyle posilkow im wypisuja :ico_noniewiem:
ja u swojej zaobserwowalam, ze konsystencja zupy wcale nie ma znaczenia, te jej krztuszenie, wymuszanie kaszlu wydaje mi sie ze spowodowane jest tym ze jeszcze nie jest wystarczajaco glodna, albo juz jest pojedzona i tak pokazuje mi ze juz nie chce..bo ost otwarlam jej sloiczek jakiegos rosolku, ale juz z grudkami dosc duzymi i wcinala az milo i zadne grudki (tzn chodzi mi o wieksze kawaleczki czy ryzu czy warzyw)jej nie przeszkadzaly :ico_noniewiem:

marcz i jak kupka po jagodkach?u nas zawsze jest twardzioszek, taki ciemny klopsik..ale jagodki smakuja :-)
szkieletorek oby wszystko bylo dobrze :ico_sorki:

szkieletorek

13 lut 2012, 09:58

Ja też już na nogach .Dziś o dziwo wstałam o 8 .Na górze ogarnęła tak z wierzchu bo porządki dokładniejsze jutro będą . Makijaż zrobiony by nie straszyć i mogę brać się do pracy.
Mała jeszcze dosypia choć budziła się kilka razy ale karmiłam tyko 2 potem powiedziałam koniec i dawałam cyca by zasypiała i nawet nie było źle.
Dziś mam w planie robić bezy bo mama robiła pączki i chrust i zostało jej 15 białek więc trzeba to wykorzystać oraz na obiadek ryż z piersią z kurczaka w sosie śmietanowo koperkowym.Rosół jest z wczoraj więc zupy nie muszę robić ale dla siebie trzeba coś wymyślić na obiad bo tego to ja jeść nie mogę.

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

13 lut 2012, 10:47

marcz i jak kupka po jagodkach?u nas zawsze jest twardzioszek, taki ciemny klopsik..ale jagodki smakuja :-)
duuża i ciemna :ico_oczko: ale nie była jakaś twarda czy coś... gęściejsza, ale nie twarda... może bez zaparć bo z jabuszkami było :ico_oczko:

elibell
4000 - letni staruszek

13 lut 2012, 10:54

Doberek

oj z tym jedzeniem tyle razy to i ja jak czytam, to się dziwię, mój synuś je jeden obiadek 2 razy jakąś kaszkę i butla lub cycek w miedzyczasie i nie zawsze owoce same, wie c czasem z kaszką mieszam na kolację.
Eliza tez nie jadała tyle co na rozpisce, nawet nie chciała, to tak jakby co pół godziny dawac jeść, no może co godzinke, grunt by dziecko sie najadało i na wadze przybierało:)

Ale nie wyspałam się, poszłam póxno spać, bo zachciało mi sie film obejrzeć, tylko, że zły film wybrałam i jak już zaczełam to musiałam skończyc i tak też po 2 dopiero zasnełam.

miłego dnia kobietki

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”