monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

Re: wiosna-lato 2013

20 mar 2013, 21:48

Mam kolejny problem z kupieniem ubranka na wybranie malego ze szpitala bo nie wiem jakie kupic a wiem ze trzeba miec nowe :ico_noniewiem:
moze pomozecie jaki zestaw kupic w ogole w co najlepiej ubrac dziecko jak bedziemy wychodzic ze szpitala?
jakies body (dlugi lub krotki rekaw) + kaftanik+ spiochy + czapeczka czy body (dlugi lub krotki rekaw) +pajacyk+ czapeczka?

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2013, 21:52

A czemu nowe? Właśnie najlepiej taki już ubranko, które leżało dłużej w domu i się kolonizowało kulturami bakterii.
Body krotki rękawek (jak zimno to długi), kaftanik (sweterek zapinany z przodu najlepiej) długi rękawek, na to w zależności od aury polarek ala kombinezon i /lub kocyk (gruby/cienki to zobaczycie).
Zawsze zamiast kombinezonu na śpiochy można spodenki założyć. Wiadomo- czapeczka do tego.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2013, 22:19

Monika super zakupy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ,
jeśli chodzi o pępek to przy Szymku używałam fioletu na spirytusie, teraz wiem, że różnie zalecają, że jest coś do psikania, tylko nie pamiętam nazwy :ico_noniewiem: ,
a jeśli chodzi o ubranie dziecka to tak jak Małgorzatka pisze, jeszcze wszystko zależy od pogody

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

20 mar 2013, 22:23

to cos do psikania do OCTANISEPT.
ja jednak wolę spirytus zwykły. szybciej zasusza i szybciej odpada ten pępek.

ja tez mam problem poki co z ubiorem. Na pewno będzie body krótki rękaw+pajacyk+dresik+czapeczka (cieniutka!)+polarkowy cienki kocyk do przykrycia w razie co. ale to lipiec będzie i nastawiam się na gorąco.

Melduję, że zajęcia super! Szczegóły jutro, bo padam na pysio. Pozdrawiam

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2013, 22:30

Tu było zdjęcie ustawa
Maluszek 16 tc

Ja też do pępka spirytus wolę.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 11:01 przez Małgorzatka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

20 mar 2013, 22:55

ja do pępka miałam takie waciki "leko" ale to to samo co spirytus - po prostu gotowce takie juz nasączone... ale możesz się zapytać w aptece co teraz polecają bo ja chyba się popytam - przez 6 lat to cos się zmienic mogło :ico_haha_01:

rety a czemu Wy tak grubo ubieracie dzieciaczki?
ja jak body to już bez kaftana i w ogóle tyle warstw?? przecież to lipiec - jak będzie ciepło to moim zdaniem kaftanik i spiochy wystarczą można przykryc troszkę cienkim kocykiem lub pieluszką w razie potrzeby
wszystko zależy od pogody bo jak będzie 15 stopni i deszcz i wiatr to i bez ciepłego pajaca i grubego koca się nie obędzie...
Iga w maju w samym bodziaku z krótkim rękawem sobie spała w rożku

a z wyjściem ze szpitala to w ogóle dlaczego niby jakieś inne ciuszki kupujecie? :ico_noniewiem:
wyjście jak wyjście :ico_haha_01: wcześniej dziecko moje przeleżało tydzień w szpitalnych ciuchach więc jakoś się nie zastanawiałam za bardzo nad szczególnym ubraniem na wyjście :-) po prosu wzięłam jeden z kompletów z domu i juu :ico_oczko:

lepiej nie przegrzewać dziecia! bo to gorsze od chłodu i okropnie chorują dzieci
Iga przez pierwsze 2 lata życia chyba tylko raz miała 3-dniówkę

a powiem że jak widzę kilkumiesięczne dziecko w 25 stopniową pogodę (gdzie mamusia w krótkim rękawku i szortach) a ono w długim rękawie długich śpiochach, skarpetach, czapce z nausznikami grubej i jeszcze ciepłym kocem przykryte to mam ochotę ją walnąć wrr ciekawe czy sama by chciała tak byc ubrana? takiemu dziecku wystarczy jedna warstwa więcej - czyli ubrane tak jak ja i kocyk cienki i już
nie wiem czemu mnie to tak irytuje :ico_noniewiem:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2013, 23:02

W maju ( o ile pamiętam Monika ma termin na maj) może być zimno jeszcze, więc nie ma co przesadzać z cienkim ubieraniem, szczególnie noworodek, kiedy szybko traci ciepło i się wychładza. Grubo też nikt nie pisze, by się zapociło
Raczej mama widzi co za oknem, jaka aura i wtedy dobiera strój.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 00:24

Dziewczynki ja tylko wpadłam napisać,że jestem po tych warsztatach,ale nic dziś nie dam rady jednak napisać bo padam na ryjek normalnie przez 4,5 godziny siedzenia,wymeczyli nas tam,ze hej...A jutro przyjde to wam opisze wszystko co było i co dostałam nawet warto było :ico_oczko:

Monika zakupy rewelacyjne,nawet mam podobny rozek do Twojego tylko w inny wzorek :-)
Małgosia Jeest maluszek :-) czy on tam nie ssie paluszka czasem?

Ja już mam spakowaną torbę i ciuszki poprane i poprasowane,tak na prawde to nie wiem juz sama kiedy ja urodzę dlatego troszke tego troszke tego popakowałam i czapeczki i skarpeteczki..oczywiście kocyk i rożek też... :ico_noniewiem:
ja do pępka miałam takie waciki
Ja to dzis dostałam własnie na warsztatach :ico_oczko:

Oki jutro wejde po południem to wszystko wam opisze co było i co dostałam

dobrej nocy wam życze

anade
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

21 mar 2013, 08:04

Moniu jakie piekne rzeczy a rozek przesliczny. zmotywowalas mnie do tego. aby zrobic liste zakupow chociaz. jejku lista wyszla taka dlugasna. a powiedzcie mi jakie pieluszki kupujecie?czy jakis firm? ja tak mysle ze na poczatek jak dzieciom trzeba z 10 razy na dzien zmieniac pieluchy to wystarcza jakies tanie z biedronki np a potem jak sobie juz tylko posikuje i od czasu do czasu kupka to wtedy jakies lepsze bardziej chlonne. a chusteczki nawilzone? Jakie sa najlepsze? i czy macie jakies reczniki specjalne dla dziecka czy wystarczy zwykly ale tylo dla niego wtedy?i czy kupujecie termometr do ciala? jakie sa dla takich malych dzieci?

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

21 mar 2013, 09:11

Dzień Dobry.
Moniko super, że zakupy udane, rożek też wygląda mi znajomo moja kuzynka ma taki, a do pępka używała octaniseptu zresztą ja go teraz też używam do zastrzyków, bo po spirytusie skóra mi wysuszyła się.
Misiu to czekamy na relacje z warsztatów, szkoda, że u mnie te warsztaty już były.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”