Strona 35 z 39

: 04 gru 2007, 18:22
autor: massumi
Kolka, dopiero no muszę go zmolestowac, bo zostawił go u teściów wrrrrrrrrrrrr
dobrze, że mam małe co nieco w telefonie :ico_oczko: :ico_brawa_01:

Ile można czekac na kąpiel???


Obrazek

Sama się rozbiorę...

Obrazek

: 04 gru 2007, 19:10
autor: KUlka
Obrazek

hahaha krol na tronie haha

: 04 gru 2007, 22:03
autor: GLIZDUNIA
Kulka..... :ico_smiechbig: ...no to ładnie załatwilas Króla.....hihiihi

: 04 gru 2007, 22:04
autor: massumi
Oj chyba znudziło mu się oczekiwanie.... :ico_oczko: na odsiecz :-D :ico_brawa_01:

: 14 gru 2007, 00:38
autor: Kolka
:-D :-D :-D

: 14 gru 2007, 23:32
autor: massumi
A teraz zrobię siostrze grzechotką "Benny Hilla" :

Obrazek

: 15 gru 2007, 03:30
autor: lucy23
A teraz zrobię siostrze grzechotką "Benny Hilla" :
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

: 15 gru 2007, 19:06
autor: massumi
:ico_respekt:
:ico_oczko:
:-D

Mama powiedziła, że nie wolno wyjeżdżać za linieeee:

Obrazek

: 15 gru 2007, 19:11
autor: Frydza
MASSUMI rewelacyjne twoje bable :-D Prosze o przepis na malego Milosza hihihi :ico_oczko:

: 15 gru 2007, 19:23
autor: massumi
Frydza, Na Miłosza mamy patent, ale poszukałam dla Ciebie:

PRZEPIS NA DZIDZIUSIA
:-D

88. Dzidziuś
Ciasto:
5 jaj,
3/4 szklanki cukru,
1 szklanka kisielu w proszku,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Jaja z cukrem ubić na parze. Do masy dosypywać porcjami kisiel. Pod koniec ubijania dodać proszek do pieczenia.
Ciasto wlać do wysmarowanej i posypanej tartą bułką tortownicy i piec około 20 -- 30 min w średnio nagrzanym piekarniku.

Przyrządzanie kremu:
1/2 litra mleka,
1 szklanka cukru,
1 kostka masła,
4 łyżki kaszy manny,
2 łyżki kakao,
1 aromat migdałowy

Ugotować gęstą kaszę mannę na mleku. Odstawić z ognia i dodać cukier. Utrzeć masło dodając po łyżce ostudzoną kaszę. Na końcu dodać kakao i aromat migdałowy.
Gdy masa będzie jednolita i puszysta przełożyć nią ciasto przekrojone na trzy krążki.


Polewa:
1/4 kostki masła lub margaryny,
3 łyżki cukru,
2 łyżki kakao,
1,5 łyżki wody

Wszystkie składniki podgrzać w rondelku ciągle mieszając. Gdy polewa ostygnie i zacznie gęstnieć polać nią ciasto, ozdobić owocami kiwi, banan, pomarańcza itp.