karina22
Beze mnie to forum nie istnieje!

04 sie 2011, 11:32

marcz89, każdy poród jest inny, ikażda kobieta inaczej go przezywa,takze nie masz co sie stresowac,a nóż u ciebie bedzie to trwało 15 minut :-D bo i tak tez bywa :-D

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

04 sie 2011, 11:56

Hej laseczki :-D

Miałam pisać, ale mnie tak rozbraja ten dzieciak z góry, że zaraz mnie nerwy rozsadzą :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

04 sie 2011, 12:13

marcz89, każdy poród jest inny, ikażda kobieta inaczej go przezywa,takze nie masz co sie stresowac,a nóż u ciebie bedzie to trwało 15 minut :-D bo i tak tez bywa :-D

elibell
4000 - letni staruszek

04 sie 2011, 13:34

acha i torcik za skonczone 32 tygodnie :ico_brawa_01: :ico_tort: zaczynamy 33 :-D

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

i tak ekspresowych porodów zycze sobie i wam wszystkim:):):)

marcz89, każdy poród jest inny, ikażda kobieta inaczej go przezywa,takze nie masz co sie stresowac,a nóż u ciebie bedzie to trwało 15 minut bo i tak tez bywa
pewno, że nie ma co się stresować, bo to niczemu nie pomaga ani teraz ani póxniej. A znam przypadki, że kobietki czuły jakby chciało im się do wc na grubszą sprawę a okazywało się, że dziecię już wychodzi:) I raz wda, kilka razy parte i już - i tak myślmy że i u nas będzie:):):):)

Moja teściowa mówi, że u niej to tak było, poczuła lekki ból i stwierdziła że rodzi, poszła do szpitala, pierdła i wyszły dzieci.

Koleżanka w pracy ostatnio też mówiła, że ona by mogła rodzic co chwile jakby miał kto wychowaywac i kase dawać na dzieci, bo u niej tez 3,2,1 i już nawet nie wiedziała, że to już akcja porodowa, myślała, że pierwsze skurcze (ból jak na okres - choć mówi, że na jajeczkowanie ma większe) dopiero a dziecko juz było prawie na świecie.

Więc porody sa różne, są takie szybkie jak na filmach i takie dłuższe jak te co opisałyśmy

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sie 2011, 14:01

a no dziewczyny nie ma co sie nakręcać, ból jest straszny nie bede kłamać ze nie...
ale warto go przeżyć po 2 minutach już sie o nim zapomina :ico_sorki:
ważne żeby szło szybko, wtedy cierpi sie krótko :-D a nagroda jest wielka :ico_brawa_01:

moja pierwsza połozna była boska :ico_oczko: szkoda ze nie została te 15 minut dłużej :ico_noniewiem:
Maja urodziła sie o 7.15 i te ostatnie 15 minut to między partymi widziałam dwie zmainy pesonelu
jedynie co mnie miło zaskoczyło to ze lekarka moja z patologii która pomogła mi wybrac sie na porodówke przyszła do mnie żeby mnie zszyć i była przy samym porodzie :ico_oczko:
została po nocce żeby zobaczyć jak sobie radzę :ico_oczko:

jak traficie na fajny personel to nie ma sie co martwić :ico_oczko: ważne jak zespół medyczny potrafi na duchu wesprzeć w najtrudniejszych chwilach :ico_sorki:

ide Majcie położyć na drzemke i chyba sama tez sie połoze na chwilkę :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

04 sie 2011, 14:03

poszła do szpitala, pierdła i wyszły dzieci
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
zrobiłam sobie przerwę w sprzątaniu i proszę już humorek lepszy :ico_oczko:

karina22

04 sie 2011, 14:17

ja pierwszego porodu nie wspominam dobrze,fakt nie bolało tak jakbym sie spodziewała ,ale personel okropny :ico_zly: połozne sie na mnie darły,jak synek sie urodził,zero pomocy a ja nie wiedziałam co mam robic, ,skonczyło sie depresją i to nie tylko po porodowa,a synka tak naprawde pokochałam po 6 miesiacach :ico_noniewiem: ,moze nie tyle co pokochałam bo kochałam go od pierwszej chwili,ale dopiero po tym czasie poczułam prawdziwa matczyną miłość .Natomiast drugi poród,moze bardziej bolesny,ale położne bardzo pomocne,miałam sama salę,mogłam sie kąpać ,spacerować ,dostałam pilke,przy samym porodzie były 2 położne 2 lekarzy,neonatolodzy,naprawde miło wspominam :-)

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

04 sie 2011, 14:37

Izabela dobrze, że jednak te wyniki nie takie złe :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Zdjęcie w podpisie cudo :ico_brawa_01:
Piękna Oliwcia i jaki pulpecik na buzi :ico_brawa_01:

Elibell ja w środę mam wizytę u położnej to się dowiem co muszę jeszcze dopakować.
Tak to mam już: ręcznik, podpaski giganty :ico_oczko:, wkładki laktacyjne, piżame,
majtki, chusteczki nawilżane, kosmetyczka pakowana na bieżąco, ubranka dla małego i kocyk, pieluchy tetrowe.
I muszę się dowiedzieć czy do rodzenia coś muszę mieć swojego czy dostanę.

Pati, Elibell widzę, że wczoraj miałyśmy podobne dni, ja na swoją też fukałam co chwila :ico_puknij:
i ta zgaga :ico_olaboga:

Kocura fajnie, że odpoczniesz sobie chwilkę od córy :ico_sorki:
My nie mamy komu jej podrzucić :ico_noniewiem:
A jak mam 5min ciszy to już się zastanawiam czemu :ico_oczko:

A co do tego wypychania dzieciaczka z brzucha to myślę, że są tu dwie sytuacje mylące.
Bo co innego kiedy dzieciaczek jest wypychany a co innego jak Ci się ktoś rzuca na
brzuch :ico_puknij:
Już nie raz się tu spotkałam z opisami jak to jedna a nawet dwie osoby rzucały się
rodzącej na brzuch co uważam za sadystyczne i niebezpieczne :ico_puknij:
Tak samo jak kleszcze i ten próżnociąg różne są plusy i minusy.

Ja sobie wyśniłam synusia i przyśnił mi się poród, mam nadzieję na taki jak ze snu :-D

[ Dodano: 2011-08-04, 14:38 ]
Karina najgorsze chyba trafić na zły personel :ico_puknij: kiedy ktoś wrzeszczy
na Ciebie nie jest to pomocne w końcu oni są od tego, żeby nam pomóc :ico_puknij:

karina22

04 sie 2011, 14:50

Kinga_łódź, masz racje,tymbardziej ze ja myślałam,ze dziecko to tylko spi i je :ico_haha_01: miałam zaledwie 20lat,a to małe cos mi sie darło :-D a do szpitala tez nie byłam przygotowana,a te wariatki zamiast pomóc to darły sie,ja wyłam dziecko wyło szok :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sie 2011, 15:40

witam :ico_ciezarowka:

ja dopiero teraz bo od rana byłam na małych zakupach ale takich jedzeniowych :ico_noniewiem: do tego zawiozłam L4 do pracy i prawie godzinę siedziałam z dziewczynami :ico_sorki: trochę odpoczęłam, wstawiłam ziemniaczki i kapustę na obiad :ico_sorki:

co do wyciskania dzidzi z brzuszka to ja czegoś takiego nie miałam i mam nadzieję, że przy 2 dzidzi też obędzie się bez :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”