Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: wiosna-lato 2013

21 mar 2013, 11:09

Witam,

Ja to robiłam tak : mąż został przy dziecku na sali, ja już ubrana wyszłam przed szpital i wracałam ubrać dziecko. Mąż w tym czasie zanosil torby do auta i wypis.
Synek rodził się zimą to bez kłopotu, wiadomości.
Córeczkę w czerwcu i tu już gorzej na oko bo z wyglądu super a jak wyszłam to chlodno.

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

21 mar 2013, 11:11

ja wiem ze nie musze miec nowego ubranka ale tesciowa sie uparla ze ma byc nowe a z nia nie ma za bardzo dyskusji :-/ moja mama sie nie wtraca w co ubiore malego a tesciowa caly czas mowi ze musi byc nowe ubranko na wyjscie ze szpitala tak samo jak sie idzie do lekarza to tez trzeba miec jakies nowe. ja to bym ubrala w cos co mam w domu jakies uzywane bo dla mnie nie ma znaczenia ale wole juz nie dyskutowac z tesciowa bo ona ma ciezki charakter :-/ wiem ze to troche glupie ze sie jej slucham ale nie chce zeby potem jakos krzywo na mnie patrzyla bo dla niej to bedzie pierwszy wnuczek wiec ona bedzie dbac o to zeby byl jakos dobrze ubrany. wiec juz wole jakies kupic nie drogie ubranko nowe. popatrze w pepco moze cos bedzie taniego albo jeszcze w innym sklepie. tez nie chce bog wie ile wydawac na to choc niby tesciowa sie zaoferowala ze ona mi kupi to ubranko nowe ale ja tez nie chce zeby ona kupowala bo potem moze bedzie gadac ze kupila to i to wiec po co. choc nie moge narzekac bo lozeczko nam kupili i tego nie mam za zle bo my bysmy chyba nie mieli juz kasy na lozeczko. tym bardziej ze teraz sporo nam wydatkow doszlo z oplaceniem auta :-/ tyle tej kasy teraz idzie ze szok :ico_zly:
ja to chyba zrezygnuje tez z kaftanika i spiochow i jak juz to zaloze body i pajacyk + czapeczka. jesli bedzie zimno to mam kilka takich kurteczek na malego czy sweterkow i to tez sie zalozy jakby bylo zimno i juz nie bede kombinowac :ico_oczko:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 11:12

TIBBY, fajnie że jesteś z zajęć zadowolona.

JENNY 14 tc :ico_brawa_01:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 11:16

Najgorsza rzecz to potem w samochodzie się dziecko nie zgrzalo też trzeba porozpinac.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

21 mar 2013, 11:30

dokładnie, jak mówisz, Gosiu. Trzeba wszystko brac na zdrowy rozsądek.

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

21 mar 2013, 12:55

hej hej
nie no ja tam sobie popsioczyłam o juz takich większych niemowlakach :ico_haha_01: ja tak czasem marudzę wybaczcie :ico_oczko:
a z tym wyjściem to nie jest u Was tak że to położna ubiera dziecko do wyjscia? bo mi Igę zabrali i ją położna ubierała i jaj założyła kaftanik tył na przód :ico_haha_01: taka znawczyni heheh no i ona podpowiada też niby w co... :ico_noniewiem:
choć ja też nie wiem jak np. będzie 30 stopni to co tu zrobić żeby nie przegrzać i nie przewiać... uff się będzie kombinować heh
ja kaftaniki i śpiochy to na pierwsze tygodnie sobie chwaliłam bo mięciutkie i wygodne i nie trzeba szarpać żeby body przez głowę przeciągnąć :ico_oczko: ale potem to na bodziakach lecieliśmy i pajace jak dla mnie super do spania

my ręczniki mielismy dwa na zmianę z takim kapturkiem na główkę i to na samym początku się fajnie sprawdzało
potem już wiadomo że normalne
pieluchy to ja na początek chyba pampersa kupię bo są mięciutkie i cienkie i dla takiego delikatnego ciałka chyba najwygodniejsze, bo te inne to grube i sztywne i my ich później dopiero używaliśmy...
termometr to taki elektryczny z elastyczną końcówką mamy
a polecam (my zadowoleni) chusteczki nawilżane z tesco takich niebieskich używam i są ok więc chyba zostanę przy nich bo ok 5 zł kosztują a ostatnio były dwie w cenie jednej; przy Idze nivea używaliśmy i bardzo fajne ale dużo droższe...
anade jeju trzymaj się kochana i lec do doktora to cos zaradzi :ico_sorki: z cisnieniem nie ma żartów...
misia no właśnie mnie te 4 godziny zniechęciły i nie zapisałam się na te warsztaty :ico_wstydzioch: a tam chyba dużo reklamowali? no ale jakieś bonusy są więc bilans na plus :-D
monika no tak teściowe mają swoje pomysły :) i nie należy wchodzić na wojenną ścieżkę ;) rozumiem, że chcecie się ładnie prezentować i też fajnie :-)
choć ja wychodzę z założenia że moje dziecko ma się zawsze ładnie prezentować :ico_haha_01: żartuję!
ja bym mojej teściowej nie dała ciuszków kupować bo :ico_olaboga: chyba by mnie zęby na ten widok bolały :ico_oczko:

no dobra
stawiam :ico_tort: z okazji 22 tyg...
a oto ja - się zebrałam w sobie :ico_haha_01:
tylko rękę mam za krótką coby więcej widać było ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

21 mar 2013, 13:05

Sama zaczęłam czytać o ubieraniu niemowlaka i jeśli body to takie zapinane na kopertę, aby nie było trzeba przez głowę zakładać. Z tymi kaftanikami to też zgupiałam, bo na forach o nich piszą, że właśnie w nie w szpitalu ubierają. Ale ja mam jeszcze dużoooo czasu na to, więc poczekam na wasze relacje ze szpitali.
Anza brzusio super, u mnie w szpitalu nie wiem jakie są zwyczaje, ale z tego co pamiętam kuzynka musiała sama rozbierać i ubierać do kąpieli.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 13:23

Z tymi body to co kto woli. Ja osobiście przy kopertowych dostawałam szału. A te zakładane przez główkę wcale nie są trudne w założeniu. :-) No i kaftaniki i śpiochy nie dla mnie. Pajacyki :-) Na wiosne to super kombinezon bawełniany by był dla maluszka.

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

21 mar 2013, 13:30

To wszystko zależy jak nam wygodniej, mnie ubieranie takiego maluszka przeraża wierzę, że matka natura doda odwagi:-) wszędzie słyszę, że ze swoim łatwiej- to się okaże.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2013, 13:57

Dzień dobry jestem :-)

anade Ja kupiłam pieluszki takie newborn z belli podobno dobre,ale będę kupowała te z rossmana albo z biedronki bo bardzo sobie koleżanki moje je chwalą... A co do bólu brzuszka weź może no-spe i sie połóż jak możesz może się gdzies niechcący dzwignełaś? :ico_sorki:

Monika No to widze,że u Ciebie już zakupki pełną parą,ale super :-D bo cuiebie to już tak maleńko zostało,a jak Ty pujdziesz rodzić to ja za Tobą jeju :ico_brawa_01: a Patryk sliczne imie bardzo mi sie podoba :-)

Tibby
fajna taka szkoła,ale dla mnie juz za późno po za tym u mnie wszystko płatne i drogo więc lipaaa :-/ Nic zostajecie mi wy w razie co będę o wszystko pytać :-)

anza masz piekny brzusio :ico_brawa_01:

No oki bo miałam pisac co było na tych warsztatach :-)
Byłam w hotelu 5 gwiazdkowym i było nas z 40osób... co 15 min przychodziła inna osoba i opowiadała: były tematy fotelika samochodowego maxi cosi i wszystko na jego temat,potem,pierwsza pomoc u noworodka np co zrobić aby nie dopuscic do smierci łóżeczkowej,jak dziecko się zadławi itd bardzo pomocne i fajnie pokazane,potem przyszła kobietka i mówiła o krwi pepowinowej ile to kosztuje czy się opłaca i jak to wygląda pokazała filmik o dzieciaczkach po przeszczepie itd,następna była połozna,pokazywała jak sie karmi niemowlaczka np po CC ale jak najwygodniej i wogóle rozgadała sie chyba z pół godziny :-) ,przyszedł Pan,który opowiadał o smoczkach NUK oczywiście :ico_oczko: była Pani,która opowiadała o pielegnacji malucha,o pielegnacji dłoni,brzucha w czasie ciązy,po ciąży,ojj było tego dziewczyny... były 3 przerwy...ale co dostałam więc: piekniste białe skarpeteczki maxi cosi :-) ,smoczek uspokajajacy dla niemowlaka NUK :ico_oczko: takie jakby patyczki do pielegnacji pępuszka ale nie tylko po skaleczeniu tez np,one wygladają jak do uszu,ale jak sie je przełamie to robi sie to czerwone i tam jest ta ciecz fajna sprawa,mam 24szt,rękawice do mycia maluszka, takie również podobne patyczki,ale do zmiekczania skórek u paznokci,śliniaczek,dwa kremy przeciw rozstepom na brzuś w czasie ciązy,płyn do mycia butelek i smoczków,i jeszcze jakies 3 kremy,ale to musze poczytac na co bo nie po polsku napisane,wode do picia i batonika zborzowego,ale na batonika sie nie załapałam bo przeciez jak te cięzarne sie zuciły na nie to jak psy :ico_noniewiem: A na końcu było losowanie no fajne rzeczy były do wygrania i wygrało z 30 osób,ale nie ja :ico_noniewiem: Bo pod koniec z 40osób zrobiło się z 80 :ico_sorki:
Przyjechałam zmeczona jak nigdy bo tyle wysiedzieć w jednym miejscu z moim brzuchem to masakra prawie tam lezałam,a jeszcze Milena tak się rozpychała,ze myslałam,ze wszyscy to widzą a na koniec dostała czkawki :)A jej czkawke dopiero odczuwam od paru dni,ale fajne to i maleńka w końcu zaczeła ćwiczyc płucka :-)

No a teraz ide na obiadek :-) aaa i wiele broszurek dostałam,a wszystko takie tanie,ze np mleko NOWOŚĆ za 41zł,które starczy na 4 dni mnie na nie nie stac niestety :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”