Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lut 2012, 22:30

ja jestem zarejestrowana na snajperze i mam nadzieję ze wygram licytację
a jak to działa? To jest to coś, co sekundę przed mnie przelicytowuje? :ico_haha_01:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

13 lut 2012, 22:33

Ufff ale pojadłam .
Ja też licytuje na allegro.Aktualnie 2 torebki ,biustonosz i buty.

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

13 lut 2012, 22:54

No ja właśnie też się za jakąś rozglądam, ale raczej uszy plus pasek żeby dało się przez ramię przełożyć : )

Awatar użytkownika
inia1985

13 lut 2012, 22:56

Hej Dziewczyny,

Widzę, że zaczęłyście rozmowę o BLW, już kiedyś czytałam o tym, może uczy samodzielności, ale ja bym się bała, że mi się dziecko zakrztusi :ico_wstydzioch: Nie dla mnie, bo ja panikara.

izuś_85, super, że już pierwszy dzień za Tobą :ico_brawa_01: i tak świetnie sobie poradziłaś :-D

Wy piszecie, że Wasze dzieci tak ładnie jedzą, a mój Piotruś od 2 dni nie chce jeść ani obiadków, ani deserków... płacze po kilku łyżeczkach :ico_noniewiem: Wydaje mi się, że to przez to, że kupki nie może zrobić, tak się biedny męczy. Możecie mi coś polecić (śliwki nie pomagają)?

Awatar użytkownika
martasz

13 lut 2012, 23:08

inia a herbatki na trawienie? karmisz jeszcze piersią?

kwiatunio szukając trafiłam na Twoją torebkę :) Nie martw się nie będę licytować..mam inne typy ;)

szkieletorek

13 lut 2012, 23:22

Możecie mi coś polecić (śliwki nie pomagają)?
Wiesz co może włóż mu termometr do pupci.Albo kawałeczek szarego mydła.
Innych pomysłów nie mam

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lut 2012, 23:27

Wydaje mi się, że to przez to, że kupki nie może zrobić, tak się biedny męczy. Możecie mi coś polecić (śliwki nie pomagają)?
Niemowlętom do trzeciego miesiąca życia należy podawać na czczo łyżeczkę przegotowanej wody.
Czteromiesięcznemu dziecku można podać wywar z suszonych śliwek, moreli lub siemienia lnianego.
W 6 miesiącu życia ulgę w zaparciach przyniosą maluchowi tarte świeże jabłko oraz owoce i warzywa w słoiczkach, np. jabłka z suszonymi śliwkami, gruszki Williamsa itp. z dodatkiem nasion siemienia lnianego. Powinno się zrezygnować z zagęszczania posiłków kleikami zbożowymi.
Jedenastomiesięcznemu zdrowemu niemowlęciu można podawać jogurt z żywymi kulturami bakterii.

źrodło: osesek.pl

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lut 2012, 08:59

witam
martasz powaznie twoj pije juz z niekapka sam?wow, no to moja zapozniona, trza dzialac..tyle ze co ona by teraz pila jak ona nie chce ani herbatki ani soczku :ico_noniewiem:

Kala wczoraj miala kiepski dzionek, tzn pozne popoludnie, taka maruda ze szok, tylko raczki pomagaly, ale nawet pozniej jak w koncu usnela i sie obudzila nie dawaly rady, nawet przy kapieli plakala :ico_szoking: moze ja brzusio bolal, bo potem jak wypila mleczko zrobila kupe i sie rozweselila..
wogole to widze, ze ona bardzo potrzebuje towarzystwa, nie lubi zostac sama, nie lubi pobawic sie sama za bardzo, asysta zawsze mile widziana czy mnie, czy A. czy Mili..troche to jest wkurzajace bo za bardzo nie idzie sie ruszyc jak jestem sama po poludniu, czy cos ugotowac, czy sprzatnac bo od razu mialczy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lut 2012, 10:02

Cześc laski. Co do picia to u nas Maja bardzo mało pije i jak jej cos podaje do picia to ona tak nie chętnie chce pic. najlepiej smakuje jej mleczko i nic na to nie poradzę,. Za to zupki sa super :ico_brawa_01:Dzisiaj gotuje jej taki lekki rosołek i zagęszczę grysikiem.
Nocke miałam dziś fatalną, bo majke bolał brzuszek i wstawałam do niej cos koło 10 razy :ico_olaboga: podnosiła nóżki i puszczała bąki i płakała.
A od rana sajgon z Kuba bo nie chce chodzic do przedszkola, bo 2 tyg ferii zrobiło swoje więc od rana jest płacz i krzyk i mam dośc na cały dzień.
Dobrze ze chociaz pogoda zrobiła się normalna i można wyjść na spacer.

Awatar użytkownika
martasz

14 lut 2012, 10:39

witam
martasz powaznie twoj pije juz z niekapka sam?wow, no to moja zapozniona, trza dzialac..tyle ze co ona by teraz pila jak ona nie chce ani herbatki ani soczku :ico_noniewiem:
Pije :-) i właściwie sam zaczął tzn jak dawałam mu pić to łapał za uszy i sobie trzymał,przyciągał,odpychał i szybko zaczął sam dawać radę :-) butlę z mlekiem też trzyma, ale to już z pomocą, bo kapie i potem cały mokry :-)

Ostatnio się nauczył i przy jedzeniu odstawia sobie na krzesełko, a nie blat, a jak chce mu się przestawić to trzyma i robi groźne miny :-D

Ostatnio budzi się 8.45 zawsze,jakby miał zegarek w gmłowie :ico_szoking:

Dziś basen wreszcie :-D ostatnio jak było -25 to nie poszliśmy :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”