lalunia, ja nie biore smoczka do szpitala..postaram sie jak najdluzej malemu nie podawac smoczka, przynajmniej 6 tygodni..jak da rade, slyszalam od poloznej konsultanta laktacyjnego ze w ciagu pierwszych 6 tygodni dzieciaczek przyzwyczaja sie do ciagniecia piersi, takze jak da rade to najlepiej nie podawac smoczka by maly nie zmienil techniki ssania piersi. ale ja tylko wyparze wrzatkiem smoka przed podaniem, mam juz kupiony i lezy sobie w szafie, w razie co nie bede meczyc i siebie i malego tylko podam "uspokajacza" ale gdyby dalo rade..przedluze ten okres..
kto ma cos dobrego na przeziebienie? biore oscillococinum ale nie wiem czy pomaga
ja tez jutro ide do ginka, tyle ze na 17.00 mam nadzieje ze dowiem sie np. ze mam rozwarcie na 4 cm
i ze pomasuje mi szyjke i pojdzie szybciej
normalnie wedlug @ termin mam na 17 marca, ale ze wzgledu na inne oznaki takie jak usg oraz liczone 40 tyg.. to na 8 marca.. i ktory termin mam przyjac za wlasciwy? hmmm? matko nie zapomniala sie zapytac lekarza jaki moj maly jest juz duzy.. oby do czwartku sie nic nie ruszylo, moj maz dzis do szwecji wyjechal wroci w czwartek.. i od czwartku moge rodzic
chyba za duzo sie rozpisalam co
nie badzce na mnie zle za tak dlugiego posta