nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

14 lut 2012, 10:41

A co do niekapka to już dawno mamy opanowany. Tzn Antonio sam pije :-)
a to trzeba opanowywać? Ja wczoraj dałam Alankowi pierwszy raz i od razu wiedział co z tym robić. Leżał na kanapie, trzymał za rączki i przechylał do buźki żeby pić. I mocno ciągnął, a przy tym jaka radość była, że nie leci tak łatwo jak z butli.

inia nie wkładaj termometra, nie wolno. Daj mu do popicia rumianek, koperek lub daj po prostu kilka kropel espumisanu.

[ Dodano: 14-02-2012, 09:45 ]
butlę z mlekiem też trzyma, ale to już z pomocą, bo kapie i potem cały mokry :-)
mój od jakiś dwóch miesięcy już sam sobie pije z butli. Myślałam, że to normalne :ico_noniewiem:. No ale moje dziecko ogólnie sprytne manualnie jest, wie co z czym się robi.

[ Dodano: 14-02-2012, 09:49 ]
A tak w ogóle to hej dziewczyny. U nas nocka taka sobie, bo Alankowi się zamaniło teraz spać z nami i nie ma zmiłuj. Zasypia z nami, potem go przekładamy, ale jak obudzi się w nocy to trzeba go już położyć przy nas, bo nie chce sam spać. Nie wiem co mu się stało. W ogóle straszny pieszczoch się zrobił i tak jak mówisz ladybird nie za bardzo chce bawić się sam. Jakiś dziwny okres mu się włączył. Niby posiedzi i ze 30minut sam, ale muszę mu stworzyć plac zabaw, żeby miał się czym zająć bo inaczej szybko się nudzi. A no i uskutecznia słowo "mama" tak mu to ślicznie wychodzi, że nacieszyć się nie mogę. Już nie mówi "ma-ma-ma-ma" tylko po prostu mama i wie, że zaraz do niego przyjdę lub zareaguję. Pewnie nie rozumie, że mama to ja, ale wie, że w ten sposób może mnie zawołać, coś niesamowitego :ico_brawa_01:. Od jakiegoś tygodnia albo dłużej umie też już samodzielnie siedzieć, chociaż czasami jeszcze robi bęcki, dlatego na razie sadzamy go tylko na miękkim. Jest bardzo radosny, ciągle się śmieje. Ostatnio miał problem z kupą i tak mocno ją cisnął, popłakał się, ale jak mnie zobaczył to od razu się śmiał i to było bardzo zabawne, bo śmiał się i płakał jednocześnie... Musiałam go troszkę ponosić, bo leżąc ciężko mu było zrobić kupkę. I jest taki kręcony, że raz mi już prawie zleciał z łóżka, zdążyłam w ostatniej sekundzie, pełza do przodu i do tyłu, obraca się w każdą stronę, ale nie za bardzo mu się zbiera na raczkowanie

izuś super że praca odpowiada i że sobie radzisz

[ Dodano: 14-02-2012, 10:03 ]
a zapomniałam dodać, ze mój Alanek coraz częściej chce stawać, ostatnio złapał się za poduchę na kanapie i tak stał kilka chwil. Wiem, że to za wcześnie ale sam się rwie do tego :ico_olaboga:

[ Dodano: 14-02-2012, 10:10 ]
Co do jedzenia samodzielnego, to ja mam cierpliwość i na pewno będę dziecko uczyć takiego jedzenia, ale najpierw poczekamy na krzesełko do karmienia, bo dziadek ma przywieźć z Niemiec. Ja uwielbiam takie wymazane i wypaćkane dzieciaki. Potem wsadzę do wanny i wykąpię. A w kuchni łatwo posprzątać, bo wszędzie terakota :-)

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

14 lut 2012, 11:31

Hej:)
U nas nocka tak sobie Mała coś ostatnio wstaje częściej niż zwykle...

nina nie wszystkie dzieci chcą raczkować :-) Niektóre właśnie jak Twój pchają się od razy do chodzenia :-) Niby to nie za dobrze dla kręgosłupa ale co zrobić jak dziecko nie chce inaczej :ico_oczko:

Co do picia to właśnie przedwczoraj kubiłam Oliv niekapek:) I będzie piła;) Bo do naszych kubków się pchała i chce z nich pić :ico_haha_01: W ogóle ostatnio zauważyłam, że jak my coś jemy to ona się tak patrzy na to jedzenie i tak się oblizuje, że masakra :ico_haha_01: Ostatnio z P to się tak uśmialiśmy z niej że ło :ico_haha_01:

A jeszcze wczoraj (gapa) zapomniałam postawić za 5 misiąc mojej Malutkiej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Więc proszę :ico_tort: :-D
A teraz lecę śniadanie zjeść :-)

Miłych Walentynek Dziewczynki:)

nina0226

14 lut 2012, 11:45

nina nie wszystkie dzieci chcą raczkować :-) Niektóre właśnie jak Twój pchają się od razy do chodzenia :-) Niby to nie za dobrze dla kręgosłupa ale co zrobić jak dziecko nie chce inaczej :ico_oczko:
no właśnie, przecież go nie zmuszę, jeszcze ma czas, może sam załapie
Co do picia to właśnie przedwczoraj kubiłam Oliv niekapek:) I będzie piła;) Bo do naszych kubków się pchała i chce z nich pić
hehe to tak jak u nas. Już kilka razy dałam Alankowi normalny kubek, delikatnie przechylałam i chłeptał pićku :), nawet nieźle mu szło, nie oblał się ani razu, no ale ja trzymałam szklankę

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

14 lut 2012, 11:54

Nina jak w nocy nie jęczysz to w dzień warczysz i sie slowek czepiasz? :ico_zly: opanowany w sensie,że nie ma problemu. Pisałam już dawno,że dostał od chrzestnego i jak mu dalismy to celowal do buzi i przyciągał. Odpisałam Lady,a Ty nie wiem z czym masz problem :ico_noniewiem:

nina0226

14 lut 2012, 12:02

Nina jak w nocy nie jęczysz to w dzień warczysz i sie slowek czepiasz? :ico_zly:
opanuj się troszkę, bo przesadzasz! Taktu Ci brakuje kochana. Ja się nie czepiam do niczego

[ Dodano: 14-02-2012, 11:06 ]
hmm..ja pierwsze slysze o takiej metodzie i nie wyobrazam sobie jakby moje dziecko mialo jesc zupke, badz deserek, rozumie ze jakis chrupek, owocek, chlebek, ziemniak czy marchewke cos co umie do raczki chwycic i do buzi wladowac, ale nie zadne miksy..acha w sumie pisze ze warzywa kazde z osobna, ale co wtedy z bulionem, w kubeczku podawac?czy moze w butli ze smokiem? :ico_haha_01: zupa to zupa..nie do konca dla mnie trafiony pomysl :ico_noniewiem:
ja w pierwszej kolejnosci bede chciala nauczyc Kalinke picia z kubeczka niekapka, potem slomki, potem szklanki, a jedzonko przyjdzie pozniej, mysle ze jak juz bedzie miala troche bardziej przewidywalne ruchy, bo na razie sama chwyta za lyzke, na miseczke z jedzonkiem potrafi sie rzucac raczkami, ale wiem ze gdybym jej ta lyche dala to bylaby w stanie sobie ja do oka wlozyc, wiec nie bede ryzykowac :ico_noniewiem:
Twoją wypowiedź po prostu było łatwiej mi zacytować niż Ladybird bo ona o wiele więcej napisała, ale żebyś już się tak nie burzyła to zacytuję jej wypowiedź, a Ty się nauczy panować nad sobą i nie odbieraj wszystkiego jako atak przeciwko Tobie
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, 12:48 przez nina0226, łącznie zmieniany 1 raz.

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

14 lut 2012, 12:15

Nina jak w nocy nie jęczysz to w dzień warczysz i sie slowek czepiasz? :ico_zly:
naprawdę chyba troszkę przesadziłaś....

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lut 2012, 12:19

witam,

ja od rana z Julką u lekarza i załapała infekcję i na razie ma same syropki :ico_noniewiem: ma kilka dni leżeć :ico_noniewiem: Iza leży w łóżeczku i sobie gada i kręci :ico_oczko:
nocki od kilku dni są oki bo iza budzi się na jedzenie koło 1 i koło 5 a później o 7 pobudka na stałe :ico_sorki: mi to nawet pasuje bo Jula tez tak wstaje do szkoły :ico_sorki:
a jak to działa? To jest to coś, co sekundę przed mnie przelicytowuje?
ustawiasz swoją maksymalną cenę i czas przez zakończeniem aukcji ja mam 3 sekundy przed końcem ustawioną cenę max. 80 pln :ico_noniewiem:

co do trzymania butelki to iza sobie sama trzyma tak :
Obrazek
postawić za 5 misiąc mojej Malutkie
a nie tak dawno się kulałyśmy z brzuszkami :ico_sorki:

[ Dodano: 14-02-2012, 11:32 ]
Możecie mi coś polecić
bardzo dobre są czopki glicerynowe i są tanie :ico_sorki:

nina0226

14 lut 2012, 12:46

A jeszcze wczoraj (gapa) zapomniałam postawić za 5 misiąc mojej Malutkiej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
jeju jak ten czas leci. Jak przyszłam do was na forum to Twoja córcia miała zaledwie miesiąc :ico_olaboga:
co do trzymania butelki to iza sobie sama trzyma tak :
ślicznie trzyma butlę, no i też ma 4miesiące, mój Alanek właśnie radził sobie z piciem z butli samodzielnie jak skończył 4miesiące. Twoja córa też zdolniacha :ico_brawa_01:, a minkę ma zabójczą :ico_brawa_01:

[ Dodano: 14-02-2012, 11:47 ]
kwiatunio widzę, że już masz prawie 8kg mniej ... wielki podziw :ico_sorki:

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lut 2012, 12:50

widzę, że już masz prawie 8kg mniej ... wielki podziw
nie dziękuję od jutra przechodzę na dietę 1000 kalorii bo teraz miałam 1500

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

14 lut 2012, 13:06

ona bardzo potrzebuje towarzystwa, nie lubi zostac sama
Moja też nie lubi być sama.Ja biorę ją zawsze z sobą jak gotuje czy odkurzam.
Dziś basen wreszcie
Jak wczoraj mówiłam P że może byśmy poszli z małą ale mówi że chce poczekać aż cieplej się zrobi.
inia nie wkładaj termometra, nie wolno.
A dlaczego niby ?Co to złego w tym jest ?
5 misiąc mojej Malutkiej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Więc proszę :ico_tort: :-D
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja domek posprzątałam.Teraz dopijam kawkę i za jakąś niecałą godzinkę idziemy na spacerek bo fajnie jest .

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”