a to trzeba opanowywać? Ja wczoraj dałam Alankowi pierwszy raz i od razu wiedział co z tym robić. Leżał na kanapie, trzymał za rączki i przechylał do buźki żeby pić. I mocno ciągnął, a przy tym jaka radość była, że nie leci tak łatwo jak z butli.
A co do niekapka to już dawno mamy opanowany. Tzn Antonio sam pije
inia nie wkładaj termometra, nie wolno. Daj mu do popicia rumianek, koperek lub daj po prostu kilka kropel espumisanu.
[ Dodano: 14-02-2012, 09:45 ]
mój od jakiś dwóch miesięcy już sam sobie pije z butli. Myślałam, że to normalnebutlę z mlekiem też trzyma, ale to już z pomocą, bo kapie i potem cały mokry

[ Dodano: 14-02-2012, 09:49 ]
A tak w ogóle to hej dziewczyny. U nas nocka taka sobie, bo Alankowi się zamaniło teraz spać z nami i nie ma zmiłuj. Zasypia z nami, potem go przekładamy, ale jak obudzi się w nocy to trzeba go już położyć przy nas, bo nie chce sam spać. Nie wiem co mu się stało. W ogóle straszny pieszczoch się zrobił i tak jak mówisz ladybird nie za bardzo chce bawić się sam. Jakiś dziwny okres mu się włączył. Niby posiedzi i ze 30minut sam, ale muszę mu stworzyć plac zabaw, żeby miał się czym zająć bo inaczej szybko się nudzi. A no i uskutecznia słowo "mama" tak mu to ślicznie wychodzi, że nacieszyć się nie mogę. Już nie mówi "ma-ma-ma-ma" tylko po prostu mama i wie, że zaraz do niego przyjdę lub zareaguję. Pewnie nie rozumie, że mama to ja, ale wie, że w ten sposób może mnie zawołać, coś niesamowitego

izuś super że praca odpowiada i że sobie radzisz
[ Dodano: 14-02-2012, 10:03 ]
a zapomniałam dodać, ze mój Alanek coraz częściej chce stawać, ostatnio złapał się za poduchę na kanapie i tak stał kilka chwil. Wiem, że to za wcześnie ale sam się rwie do tego

[ Dodano: 14-02-2012, 10:10 ]
Co do jedzenia samodzielnego, to ja mam cierpliwość i na pewno będę dziecko uczyć takiego jedzenia, ale najpierw poczekamy na krzesełko do karmienia, bo dziadek ma przywieźć z Niemiec. Ja uwielbiam takie wymazane i wypaćkane dzieciaki. Potem wsadzę do wanny i wykąpię. A w kuchni łatwo posprzątać, bo wszędzie terakota