gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: Letnie dzieciaczki 2012

02 maja 2013, 13:40

nam się ten tydzien kiepsko zaczął, powiesił nam sie sąsiad- M.Go z Jego żoną ściągał
straszne :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_chory: a miał dzieci?
ja po konsultacjach z Laupiną na temat Bactrimu- dla mnie jeden pieron z Biseptolem zgłosiłam drce że jr ma na to uczulenie ( a nie ma chyba :ico_oczko: ) i już nie przepisuje.
Tomek ma 7,5 roku a na szczęście nigdy nie miałam przepisywanego ani tego ani tego :ico_sorki: widzę że dobrze :ico_sorki:

Gosia musze spróbować to zrobić. Ale nigdy nie jadłam. Ciekawe czy w ogóle mi będzie smakowało. Tylko że wiśni nie mam, może na lato poczekam :-)

my też mielismy grilla znaczy w domu siedzieliśmy, faceci na dworze wszystko z piekarnika było :-D ale impreza bardzo się udała :ico_brawa_01:

Maksio już zasuwa po całym pokoju no i zaczął stawać przy czymś.

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

02 maja 2013, 14:08

Brawo dla Maksia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Moi rodzice kupili Marcinkowi wczoraj pchacza Fisher Prica,uzywanego ,ale kolka są juz rozchodzone i za lekko jezdzą i musimy poczekac bo Marcinek sie na nim opiera ,a on odjezdza i sobie zęby wybije :ico_olaboga:

Dziewczyny mam pytanie bo szukajac wczoraj podpowiedzi na zabawy z niemowlakiem przeczytalam ze 9 miesieczne dziecko powinno juz podawać rzeczy o ktore poprosimy np "podaj mi smoczek,butelke itp i powinno pokazywać palcem jak o czyms mowimy,powinno pokazywac kto mama,a kto tata itp .
I wydaje mi się,ze to chyba za wczesnie na takie wyczyny,co o tym myslicie? Jak Wasze dzieciaczki?

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 maja 2013, 14:12

Madleine spróbuj na dywanie dać mu tego pchacza wolniej jedzie, albo asekuruj/przytrzymaj pchacza i popuszczaj :) aż w końcu nauczy się jak to działa.

Awatar użytkownika
Madleine

02 maja 2013, 14:38

Madleine spróbuj na dywanie dać mu tego pchacza wolniej jedzie, albo asekuruj/przytrzymaj pchacza i popuszczaj :) aż w końcu nauczy się jak to działa.
nie mam dywanu :ico_wstydzioch: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Qanchita

02 maja 2013, 15:45

Hej:)

Dziś już nie tak pięknie :ico_noniewiem: Szaro na dworze jakby miało padać. Myślę gdzie by tu z dziećmi wyskoczyć. Kręgosłup mi tak napiernicza że nie mogę normalnie podnieść małego... klękam przy nim, biorę na ręce i dopiero podłażę do mebli i wstaję jak taki niemowlak z podparciem :ico_placzek: A męża nie mam bo pojechał do ojca na imieniny :ico_noniewiem:
Gosia musze spróbować to zrobić. Ale nigdy nie jadłam. Ciekawe czy w ogóle mi będzie smakowało. Tylko że wiśni nie mam, może na lato poczekam :-)
W sumie jeszcze nie znam osoby która tego nie lubi :ico_oczko: Deser jest bardzo słodki więc nie można tego dużo zjeść.
A jak wiśni nie masz to malinę daj. Ja mrożone owoce kupuję.
Maksio już zasuwa po całym pokoju no i zaczął stawać przy czymś.
Super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ja już nadzieję na raczkowanie straciłam więc trzeba się z tym pogodzić że Tymek nie będzie raczkował :ico_zly:
Byle jeszcze chodzić nie zaczął tak jak mój mąż... teściowa twierdzi że miał 1,5 roku jak zaczął sam chodzić... masakra :ico_olaboga:
Mój kręgosłup tego nie wytrzyma :ico_placzek:

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

02 maja 2013, 20:57

Witajcie u mnie Marysia też zasuwa po pokoju , chce tez wstawac ale samej jej jej to kiepsko wychodzi niemniej jednak jak tylko sie ja postawi to sztywno sie trzyma i nie chce usiasc. Jak sie czegos sama trzyma to sie chwieje jak po 3 piwach - wiotkie ma te nozki jeszcze. Magda pytalas o wskazywanie palcem to u mnei Marysia nei wskazuje ale jak sie powiem gdzie jest mama to szuka mnie wzrokiem, rzuc pileczke to rzuca, nauczylm ja tez przybijac piatke i dawac dzien dobry/czesc.

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 maja 2013, 21:49

Madleine coś jakaś ta książka bardzo do przodu jest :ico_haha_01: albo ja mam takie dzieci opóźnione :-D

Gosia kurcze strasznie masz z tym kręgosłupem :ico_olaboga: oszczędzaj się :ico_sorki: tylko jak przy takim maluchu się oszczędzać :ico_olaboga:
Byle jeszcze chodzić nie zaczął tak jak mój mąż... teściowa twierdzi że miał 1,5 roku jak zaczął sam chodzić... masakra

to samo mówiłam o mnie :-D ja zaczęłam mówić jak miałam 3 lata no i Tomek też nic nie gadał i też nie chciałam by tak późno mówił no i proszę miał 2 lata i 8 miesięcy jak dopiero zaczął mówić :-D a z Maksiem widzę to samo. Do tej pory sylab nie mówi. Mówi samogłoski jakieś tam dźwięki ale sylab nie ma.

Awatar użytkownika
Madleine

02 maja 2013, 21:58

no tak myslalam,ze przesadzają tam bo Marcinek nic takiego nie robi i juz myslalam,ze cos z nim nie tak :-)

Ja zaczelam chodzic jak mialam rowny rok,moj maz tez cos kolo tego. Mnie sie wydaje,że Marcinek tak zacznie za 1,5 - 2 mies. widze,ze jest coraz stabilniejszy,ale do chodzenia jeszcze troche mu brakuje.
Chociaz mama Lenki ostatnio stwierdzila cytuję " ojej Marcinko z Ciebie to musi byc straaaszny leniuszek skoro Ty jeszcze nie chodzisz" hahahah usmialam sie"_
Co do sylab to Marcinek nauczyl sie mowic "kaka" i smiesznie to brzmi :-)
Gosia - moze pewnego dnia Maksio Was zaskoczy i zaleje Was potokiem słów i sylab :-) I to bedzie szybciej niz sie spodziewasz :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 maja 2013, 22:53

Gosia - moze pewnego dnia Maksio Was zaskoczy i zaleje Was potokiem słów i sylab :-) I to bedzie szybciej niz sie spodziewasz :-)
może :-) ale się nie nastawiam lepiej być milej rozczarowanym. Chociaż powiem wam że z Tomka taki straszny gaduła jest :ico_olaboga: on non stop gada jak nie ma do kogo to do siebie gada więc się śmieje że u Maksia korzystam póki nie gada :-)
A jeszcze apropo mowy ja się nie przejmowałam że Tomek nie mówi, moja rodzina tak samo. Pamiętała że i ja nie gadałam ale teściowa teraz dopiero się przyznaje jak się martwiła czy z Tomkiem wszystko w porządku czy nie autystyczny czy coś. Bo Paweł bardzo szybko mówił a tu taki niemowa.
" ojej Marcinko z Ciebie to musi byc straaaszny leniuszek skoro Ty jeszcze nie chodzisz"
:ico_szoking: :ico_puknij: :ico_puknij:
wiesz mi się wydaje że Marcinek szybciej zacznie chodzić niż te 2-3 miesiące. Tomek nie był taki do przodu jak Marcinek taki był normalny bym powiedziała. Zaczął raczkować dopiero jak miał 10 miesięcy a chodzić jak miał 11 miesięcy. Więc to nigdy nie wiadomo. Z drugiej strony są takie dzieci że mimo że mają predyspozycje po prostu boją się puścić :-)

A dzisiaj się uśmiałam u mamy na progu do pokoju jest taki podjazd i Maksio starał się przejść i takjakby z rozbiegu to wyglądało cofał się ale to była śliska podłoga i nie dał rady i tak do tyłu i znowu rozbieg :ico_smiechbig: a ja w końcu nie kupiłam na schody barierki. Madleine kupiłąś?

Awatar użytkownika
Madleine

03 maja 2013, 09:42

Gosia my mielism niestandardowy wymiar i maż zobil sam.Kupil w kastorami te pacholki,deski i sam skonstruowal :-)

Marcinek dzis na szczescie w lepszym humorze bo juz glowa puchła od jego jęczenia i buczenia.Mąż jeszcze śpi ( mi dal wczoraj pospac do 10 :P) więc dziś rewanz.

Szkoda,ze taka pogoda brzydka...

Zapomnialam sie pochwalic ze kupilismy z oimi rodzicami na pol ogrodek dzialkowy,sliczny tadbany,sa drzewa owocowe,sliczny altanka z kuchnia i pokojem.Bardzo sie ciesze bo bede mogla spedzac z Marcinkiem tam cale dnie jak bedzie pogoda.Tylko lozeczko turystyczne musimy kupi zeby tam bylo...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”