Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

17 gru 2011, 17:31

cześć dziewczyny

u mamy jestem na troszkę to napiszę co u nas

widziałam fotki i s a super te dzieciaczki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dodatkowo fajne zdjęcia domku Koroneczka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

my w poniedziałek znowu smigniemy z małą do lekarza :ico_noniewiem: był z nią A we wtorek i się okazało.że miała trzydniówkę tak jak myślałam,a po trzydniówce zapalenie gardła :ico_olaboga: dostała na to Amoksiklav czego w aptece nie było bo powiedziała,że już nie produkują :ico_noniewiem: to dała w zamian Augmentin :ico_sorki: +osłonka,niestety antybiotyk nie działa za bardzo bo jak chrypiała z tym gardłem i tak dziwnie gada tak dalej się to ciągnie z tym,że bez temperatury i mniej marudzi
niestety odrzuciła mleko,nie pije jego w ogóle,jedynie jak dostanie płatki/makaron/ryż/kaszę na mleku i to tylko z miseczki,z butelki tylko soczek :ico_noniewiem:
całkiem się rozregulowała,w nocy obudzi się i jeść nie chce tylko pije sok i jak wstanie to ze 2-3 godz nie śpi (np dzisiaj wstała po 2 i po 4 dopiero zasnęła,a o 7 już pobudka :ico_olaboga: :ico_olaboga: ) jesteśmy już z A wykończeni :ico_placzek: :ico_placzek: na dodatek zasypia w dzień tylko na rękach,za to wieczorem jakoś zasypia sama ale trzeba ją głaskać i siedzieć przy niej póki nie zaśnie :ico_olaboga: idzie oszaleć z tym wszystkim :ico_placzek: :ico_placzek:
od wczoraj mnie mdli,do tego dzisiaj mnie głowa boli,pewnie wszystko ze zmęczenia :ico_placzek: :ico_placzek:

sorki,że tak o sobie,ale nie pamiętam co u was jak czytałam :ico_sorki: :ico_sorki:

życzę wam wesołych świąt bo może już mnie nie będzie do świąt :ico_noniewiem:

jak będę miała jakąś okazję to wejdę i napiszę,wybacz Emilio że nie odpisałam na smsa,ale nie mam jak :ico_sorki: :ico_sorki:

patrycja_g
Śmigam już bez trzymanki po forumku

18 gru 2011, 11:44

hej dziewczyny,

my Filipa odeslalismy do babci i wzielismy sie za swiateczne porzadki, wczoraj walczylismy do 23 potem cos przegryzlismy i poszlismy spac, tylko ze spac sie nie dalo bo z dwoch stron impreza. Dzis ambitnie mielismy zaczynac o 8 kolejna ture ale ja wstalam 30 min temu i zdazylam zmywarke nastawic a R jeszcze spi :ico_haha_01: za to sasiedzi poprawiny juz zaczeli. Masakra

W srode nie zaszczepili nam Filipa bo on dziennie wstaje ze stanem podgoraczkowym ale nam go zwazyli i ma 7600 czyli ze przez 6 tyg przybral 200g. Lekarka powiedziala tylko ze moglby wiecej. W piatek bylismy tam spowrotem bo w nocy mial tak piejacy kaszel i zielona wydzielina z noska. Dostal bactrim, pulneo i drosetux i juz na drugi dzien bylo lepiej. Powiedzialam lekarce ze mnie to niepokoi ze tak strasznie malo przybral a ona sie pyta czy on caly czas tak ruchliwy, czy ciagle kopie tymi nogami i turla sie przez cala dlugosc pomieszczenia i czy jak stoi na nogach to robi sobie przerwe w przebbieraniu nogami czy caly czas biega a R jej na to ze tak ADHD :ico_puknij: to ma od urodzenia. Zasmiala sie i powiedziala ze takie impulsywne dzieci moga wiecej spalac niz magazynowac wiec spokojnie. Grunt ze dobrze je i wogole przybiera bo jakby nie przybral nic albo stracil to moglibysmy sie martwic. Zajrzala tez do buzi i stwierdzila ze stan podgoraczkowy ma z dziaselek bo w buzi stan zapalny gornych dziasel sie pojawil. Tak wiec ciagle cos.

aniawlkp86, zdrowka dla dziewczynek i cierpliwosci dla Ciebie, my czasem jak zeby mocno daja znac o sobie mamy podobne wieczory. Na rekach niby spi a jak odlozysz do lozeczka do krzyk nie do opisania

Emilia, trzymam kciuki za wyniki, ja tez mam takie zgrubienia bo zapomnialam Wam napisac ze pokarm mi wrocil i widze ze to walka z wiatrakami

Koroneczka, super domek, ale faktycznie najfajniejszy Maksiu w "kojcu" :ico_haha_01:

Murchinson, Tobie tez zdrowych i pogodnych Swiat i spokojnej drogi do mamy

i nie pamietam co komu jeszcze

A ja mam wyniki rezonansu i znalezli mi 3 mm torbiel w glowie. Z taka mala podobno nie wolno nic robic ale za rok kontrola czy nie rosnie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2011, 15:05

cześć :-)

mąż mi zrobił niespodziankę i wczoraj wrócił :ico_brawa_01: dobrze, bo nie mamy jeszcze nic na święta ani prezentów :ico_sorki: także od poniedziałku ostro walczymy :ico_oczko:

Ania biedna Milenka :ico_sorki: wyobrażam jacy zmęczeni jesteście :ico_sorki: :ico_sorki:

Wiola zdrówka dla chłopaków :ico_sorki:

Emilia rodzinne pieczenie, super :ico_brawa_01: pewnie Marcel miał największą frajdę :-D

Koroneczka no nieźle z tym piwkiem do karpia :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

18 gru 2011, 22:14

aniawlkp86, jeju bidulko przykro mi, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i choroba sie skonczy, bo teraz wszystko ci sie rozregulowało.

patrycja_g, nic sie nie martwo, najwazniejsze ze Filipek fajnie ja, widocznie bedzie drobniejszy, no i jak jest taki ruchliwy to szybko spala :-)
Przykro mi z powodu torbiela, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :-D

markotka, super ze maz wrocił, pewnie ci pomoze :-D
Ja tez jeszcze nic na swieta nie mam kupione, ale we wtorek pojedziemy na zakupki.

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2011, 09:56

czesc

Aniu wspolczuje, oby u Was sie poukladalo wszystko tak jak dotychczas

patrycja_g, ja tez mysle za z waga Filipka ok, przeciez on jest tak bardzo ruchliwy

markotka, fajnie, ze maz wrocil szybciej :ico_brawa_01:

ja czekam na ten wynik i wszystko jest odkladane na potem, jutro jak sie dowiem, ze jest ok, zabieram sie do pracy
dzis na 10 ide do lekarza aby obejrzal piers

Tosia ma juz wszystkie jedynki i pieknie zgrzyta :ico_oczko:

[ Dodano: 19-12-2011, 09:02 ]
I ja chcialabym Wam zlozyc juz zyczenia swiateczne, chociaz postaram sie zagladac tu jeszcze :ico_oczko:
chciałbym Wam życzyć wszystkiego, co sprawia, że czujecie się dobrze, samych poranków, kiedy wstajecie, uśmiechacie się i myślicie - to będzie cudowny dzień! Dużo siły na co dzień i DUUUUUŻO uśmiechu! Żeby te święta były wyjątkowe - w wyjątkowej atmosferze i z wyjątkowymi osobami
:mikolaj: :mikolaj: :mikolaj:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

19 gru 2011, 16:44

witam

już wróciłam :-D :-D rachunek A zapłacił i jesteśmy na bieżąco na razie :ico_sorki:

z małą byliśmy u lekarza i antybiotyk ma brać do środy i do tego Zyrtec jeszcze,jest dużo lepiej i zaraz będzie zdrowa :-) jeździ paluszkiem teraz po dórnych dziąsłach więc pewnie będziemy czekać teraz na górne ząbki :-D
A ja mam wyniki rezonansu i znalezli mi 3 mm torbiel w glowie. Z taka mala podobno nie wolno nic robic ale za rok kontrola czy nie rosnie :ico_olaboga:
mam nadzieję,że nie będzie rosło :ico_sorki:
mąż mi zrobił niespodziankę i wczoraj wrócił :ico_brawa_01:
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja czekam na ten wynik i wszystko jest odkladane na potem, jutro jak sie dowiem, ze jest ok, zabieram sie do pracy
dzis na 10 ide do lekarza aby obejrzal piers
i jak tam po lekarzu??

[ Dodano: 19-12-2011, 15:47 ]
Tosia ma juz wszystkie jedynki i pieknie zgrzyta
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

patrycja_g

19 gru 2011, 19:12

emilia7895, :ico_brawa_01: dla Tosi za zabki
Tobie tez wszystkiego co najlepsze

aniawlkp86, super ze jest lepiej i dobrze ze wrocilas :-)

Dziewczyny dzis zaczynamy wchodzic w kolejny miesiac, wiec stawiam :ico_tort: za skonczony 8 Filipiatka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

19 gru 2011, 19:32

patrycja_g, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 8 miesięcy Filipcia,torcik pyszny :ico_oczko:

dzisiaj w końcu zabawka dla Hani przyszła,p[iesek chi chi love,wzięłam z mamą na pół :-D akurat Hania spała to nawet nie wie że był kurier,później tylko się ładnie zapakuje :-D

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 gru 2011, 11:10

Cześć dziewczątka!

Coś ostatnio mało czasu mam :ico_wstydzioch: a jak już chciałam zajrzeć :ico_wstydzioch: o forum nie działało :ico_sorki:

Maksio wczoraj był strasznie marudny, górne jedynki idą, dziś na szczęście jest już wesolutki, choć się jeszcze nie przebiły :ico_sorki: Raczkuje w tył w takim tempie, że ja nie mogę za nim nadążyć :ico_haha_01: Wścieka się przy tym bo chce iść do przodu a tu mu tylko w tył wychodzi :ico_haha_01:

Aniu, nareszcie jesteś :-) dobrze, że u Milenki lepiej :ico_sorki: Hania będzie miała niespodziankę pod choinką :-)
wiec stawiam :ico_tort: za skonczony 8 Filipiatka :ico_oczko:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Filipka :-) a torbielem się nie przejmuj, z tym faktycznie można żyć. Masz to szczęście, że o nim wiesz i możesz go monitorować, bardzo wiele ludzi ma takie torbiele cz tętniaki, a nie wiem o nich. Głowa do góry będzie dobrze :ico_sorki:

emilia7895, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Tosi za ząbki!

markotka, jak tam Krzyś sie czuje??

Dziewczyny co pieczecie na Święta?? Bo ja nie wiem :ico_noniewiem: Oprócz pierników nie mam pomysłu :ico_sorki:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

20 gru 2011, 11:42

witam

Milenka dała dzisiaj wyjątkowo pospać,chyba wraca już do normy :ico_noniewiem: zasnęła przed 20,obudziła się przed 5,napiła i wstała dopiero po 8,teraz już śpiąca się robi i wraca w końcu do 2 drzemek w dzień :ico_sorki:
Dziewczyny co pieczecie na Święta??
ja tylko jakieś ciacho zrobię o ile kasa będzie :ico_noniewiem: robię jeszcze rybę po grecku,sałatkę warzywną i barszczyk z uszkami,jakieś mięsko upiekę i starczy,reszta w gościach będzie :ico_oczko:

kilka fotek mam

mała niegrzeczna dziewczynka :-D :-D akurat tak śmiesznie złapałam jak w buzi sobie grzebała,oczy ma przymknięte bo jej lampa od telefonu świeciła (i tam gdzie oczy przymyka to jej właśnie tak świeci ;-) )
Obrazek

siostrzyczki razem
Obrazek

Hania chciała pozować co nieco :ico_haha_01:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

tak Milenka zasnęła jak chora była
Obrazek

po kąpieli
Obrazek

mała śmieszka
Obrazek

choinkę już macie ubraną???
mój jutro do lasu idzie po jakąś choinkę i w piątek wieczorem będziemy ubierać :-)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”