Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 10:27

Monia ja na Twoim miejscu bym się cieszyła, ze jestem jeszcze w dwupaku bo dopiero jak dzidzia będzie to nie będziesz mieć na nic siły, zwłaszcza, ze nie będziesz miec nikogo do pomocy... Wiktorek jest jeszcze mały i na pewno będzie zazdrosny o Ale...
No zgadzam się całkowicie... może będzie lżej bo bez brzuszka ale nowe obowiązki, wstawanie w nocy- u mnie podwójne wstawanie :ico_noniewiem: to ja jednak chwilkę wole, żeby moje dziecko posiedział ... a nawet bardzo, bo musze do 20 maja egzaminy pozdawac na uczelni :-D więc niech jeszcze siupka sobie .. a tak poza tym to jeszcze mają czasu dużo, przecież 37 tc to w końcu nie tak duzo, jeszcze z tydzień czasy spokojnie może mała posiedzieć.

Ja mam więcej czasu więc nie panikuje, choć mi tez ciężko z wiadomuch względów ale daje rade. Dziś do ginka, więc zobaczymy co powie!

babe_boom Czekamy na więśći...

[ Dodano: 2008-04-24, 10:29 ]
No ja myślę, że pierwsza nie będę ... a raczej ostatnia z tego grona.. i kto wie czy jednak o ten czerwiec nie zahacze... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

24 kwie 2008, 10:30

No ja myślę, że pierwsza nie będę ... a raczej ostatnia z tego grona.. i kto wie czy jednak o ten czerwiec nie zahacze... :ico_noniewiem:
-tego to pewna bym nie byla bo wyprzedzasz mnie o tydzien :-D

[ Dodano: 2008-04-24, 10:31 ]
ok zmykam
pewnie jak wroce to bedzie 10 stron do nadrobienia :ico_haha_01:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 10:36

tego to pewna bym nie byla bo wyprzedzasz mnie o tydzien :-D
Jedynie to to rozwarcie jak pójdzie dalej to może wcześniej być ... no zobaczymy, w każdym razie seksik odpada, mocowanie się ze szmata na podołogi też, okna też ...wole nie kombinowac..jedynie pranie rozwiesze. Na którego maja masz termin?

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

24 kwie 2008, 10:57

a poza tym pogoda sliczna u nas w Łodzi i aż chce się gdzieś wyjść na spacer :ico_brawa_01:
chyba w calej Europie dzis jest pieknie... moze wreszcie bedzie wiosna? :-)

[ Dodano: 2008-04-24, 10:58 ]
Ciekawqe która pierwsza się sypnie :ico_noniewiem:
oj tutaj to wielka niewiadoma :ico_noniewiem:
Ty Joasiu bylas pierwsza z kwietniowek, tak?

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

24 kwie 2008, 11:01

No i ja was witam jeszcze w dwupaku :-)
Ale w nocy mialam powtorke z rozrywki: polozylam sie o 0.30 i jak dostalam skurczy to nie wiedzialam juz w ogole co mam robic ciagly sie przez poltorej godziny :ico_olaboga: Bolalo jak fiks tylko ze strasznie nie regularne od 7 do 2 minut i tak w kolko ....jak juz wstalam i chcialam zabierac dokumenty i jechac to wszystko sie uspokoilo :ico_noniewiem: Ja juz normalnie sama nie wiem co sie to dzieje! Niech sie to przynajmniej rozkreci na dobre bo juz to straszenie mnie denerwuje!

A u nas pogoda juz do bani, wczoraj bylo pieknie :ico_olaboga:

Zulcia bo to tak jest ze jak dzidzia by juz mogla wyjsc to sie zagniezdza na dobre :ico_haha_01: i ani o tym mysli :-)

Moj Kacperek dzis nerwowy

MONIKAB fr

24 kwie 2008, 11:01

Monia ja na Twoim miejscu bym się cieszyła, ze jestem jeszcze w dwupaku bo dopiero jak dzidzia będzie to nie będziesz mieć na nic siły, zwłaszcza, ze nie będziesz miec nikogo do pomocy... Wiktorek jest jeszcze mały i na pewno będzie zazdrosny o Ale...
kochana, uwierz mi ze jednak lzej bedzie bez brzusia jak z dwojka dzieciaczkow...
:ico_oczko: poza tym mezus bedzie mial 15 dni urlopiku to mi troszke na poczatku pomoze :-)

[ Dodano: 2008-04-24, 11:51 ]
witam was
u mnie tez cudnie ,wiec od rana wzielam sie za porzadeczki(mam wolne dzis i jutro jescze),ale w miedzy czasie wpadlam sie z wami przywitac
sciagnelam i zmienilam nam i synowi posciel-juz sie pierze,na slonku szybko wyschnie
troszke w szafkach poukladalam,teraz zjem i zaczne odkurzac dom jak i umyje podlogi a po miedzy tym musze szykowac jakis obiadek a po szkole jak syn wroci ide z nim do fryzjera,bo troszke zarosl chlopak :mrgreen: jak i drobne zakupki -wiec do pozniej kochane
oj nie usiedzisz w miejscu kochana :-) oszczedzaj plecki jak masz chwile wolnego :ico_nienie:

[ Dodano: 2008-04-24, 11:55 ]
No i ja was witam jeszcze w dwupaku :-)
Ale w nocy mialam powtorke z rozrywki: polozylam sie o 0.30 i jak dostalam skurczy to nie wiedzialam juz w ogole co mam robic ciagly sie przez poltorej godziny :ico_olaboga: Bolalo jak fiks tylko ze strasznie nie regularne od 7 do 2 minut i tak w kolko ....jak juz wstalam i chcialam zabierac dokumenty i jechac to wszystko sie uspokoilo :ico_noniewiem: Ja juz normalnie sama nie wiem co sie to dzieje!
ciezko powiedziec :ico_noniewiem: ja bym proponowala dla swietosci spokoju wybrac sie do lekarza na kontrole... strasznie ten twoj kawaler niezdecydowany :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 13:05

Witajcie Kuleczki :ico_haha_02:
U nas też ślicznie,Zuza w przedszkolu,a ja niedawno dotarłam do domku,bo u mamusi byłam.Zupkę już wstawiłam,posprzątałam i przyczłapałam się do Was :-D Żeberka uduszę później,bo teraz mi się nie chce,a Zuza i tak je obiad w przedszkolu.
Ewelinko ja też bym się dla pewności skonsultowała z lekarzem.Chociaż moja koleżanka też miała głównie w nocy takie bóle,a urodziła 1 dzień przed terminem.W sumie masz dwa wyjścia,albo to skurcze przepowiadające,tylko po prostu w Twoim przypadku bolesne,albo faktycznie Kacperek już chce wyjść.I niebawem sie przekonasz,którą ewentualność wybierze Twój synek :-D
kochana, uwierz mi ze jednak lzej bedzie bez brzusia jak z dwojka dzieciaczkow...
:ico_oczko: poza tym mezus bedzie mial 15 dni urlopiku to mi troszke na poczatku pomoze :-)
Hm,sama nie wiem,czy lepiej z brzuszkiem pochodzić,czy juz bez :ico_noniewiem: Zuza już jest starsza,więc mogę przy niej odpocząć i poświęcić jej dużo czasu,bo z drugiej strony,jak Jula się urodzi,to bardziej się noworodkiem będę musiała zająć.W jednym jesteśmy zgodne Monisiu ja też już się nie mogę doczekać spotkania z moim maleństwem :-D
Małgorzatka, i babe_boom zdajcie relacje co u Was po powrocie od położnej i lekarza.

MONIKAB fr

24 kwie 2008, 13:25

witaj Zulciu :-)
Zuzia napewno bedzie Ci pomagac przy mlodszej corci ale i moj Wiktorekzapowiedzial ze bedzie Ali kapal stopki :-D
powiem Ci ze sie nie boje tego co bedzie po porodzie... nie boje sie porodu...
jakos wszystko sie ulozy...najwazniejsze abym juz byla fizycznie sprawna :ico_sorki: :-)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 13:40

Zuzia napewno bedzie Ci pomagac przy mlodszej corci
Na razie tak twierdzi :-D A jak będzie,to się niebawem przekonamy :-D :ico_noniewiem:
powiem Ci ze sie nie boje tego co bedzie po porodzie... nie boje sie porodu...
jakos wszystko sie ulozy...najwazniejsze abym juz byla fizycznie sprawna :ico_sorki: :-)
Monia to muszę wziąć z Ciebie przykład,bo ja się boję w zasadzie wszystkiego,czy mnie przyjmą do szpitala,porodu,a przede wszystkim o zdrówko Juleńki.Zresztą moje pierwsze słowa,jak urodziłam Zuzię brzmiały"czy jest zdrowa"i teraz zapewne też takie będą.

MONIKAB fr

24 kwie 2008, 13:57

Monia to muszę wziąć z Ciebie przykład,bo ja się boję w zasadzie wszystkiego,czy mnie przyjmą do szpitala,porodu,a przede wszystkim o zdrówko Juleńki.Zresztą moje pierwsze słowa,jak urodziłam Zuzię brzmiały"czy jest zdrowa"i teraz zapewne też takie będą.
Zulciu, nawet nie mozesz myslec ze bedzie inaczej :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:
ja nie dopuszczam takiej mysli wcale...
WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE...DZIECIACZKI NAM SIE PORODZA ZDROWE I SILNE...TAK PO PROSTU MUSI BYC!!!

moja cala wyprawa do szpitala i wszystkie inne szczegoly sa juz wyrezyserowane :-D i moze dlatego sie tak nie boje :ico_noniewiem: ... tylko glowna aktorka cos nie chce sie pokazac na planie filmowym jak na razie :-)
czekamy Alusiu...czekamy...

a ja nawet juz sie zaopatrzylam w jednorazowy aparat fotograficzny na sale porodowa aby pstryknac Ali kilka zdjec jeszcze z pepowinka (meza przy porodzie nie bedzie i bede prosic o fotki polozne :ico_noniewiem: )

[ Dodano: 2008-04-24, 14:01 ]
a jak tam Zulcia, podlogi juz pomyte?
ja dzis meza namawiam na male co nieco... zobaczymy co z tego wyjdzie... tzn jak jeszcze bede miec sily wieczorem :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”