monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

Re: wiosna-lato 2013

22 mar 2013, 11:05

Hej :-D

Ja dzis sobie dluzej pospalam niz zawsze bo gnilam w lozku do godziny 8 a co raz sobie mozna pozwolic :-D zjadlam sniadanie i poszlam z psem na spacer. u nas zima na calego od samego rana sypie taki drobny snieg :ico_zly: cala noc tez sypalo bo dosc duzo tego sniegu przybylo a wczoraj juz praktycznie gdzie niegdzie juz sucho bylo na chodnikach i trawnikach. dzis chyba dzien lenistwa bedzie bo jakos nie mam ochoty nic robic. chodze jak pokraka bo nogi mam spuchniete i ledwo sie poruszam :ico_noniewiem: wlasnie siedze z zadartymi do gory moze choc troche ta opuchlizna zejdzie bo po nocy to nawet nic nie zeszlo a gdzie do konca dnia jeszcze :ico_noniewiem: chyba mi juz w ogole nie bedzie opuchlizna schodzic tylko coraz bardziej sie powiekszac :cry:

ziolo odezwij sie co tam u Ciebie kochana???

donatka :ico_brawa_01: za 25 tydz. :ico_buziaczki_big:

tibby :ico_tort: dla synka
kwiecien Ci sie zapowiada pelny wrazen wiec i czas szybciej Ci tez bedzie leciec i nie bedziesz miec czasu myslec ze jeszcze tyle czasu do porodu bo zleci tak szybko ze hoho :-D

Ja w kwietniu tez bede miec rece pelne roboty bo trzeba bedzie sie wziasc za pranie i praswoanie ostro az sie boje bo tyle tego jest 3 wory :ico_olaboga: najbardziej to sie boje tego stania i :ico_prasowanko: chyba calymi dniami bede stac przy desce :ico_noniewiem:
trzeba bedzie przygotowac w koncu tez pokoj dla maluszka rozlozyc lozeczko i dopiac wszystko juz na ostatni guzik zeby potem spokojnie czekac na przyjscie na swiat malego :ico_oczko:

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

22 mar 2013, 11:54

Cześć :-)
Faktycznie Wasze suwaczki po 20 tc dostają turbo dopalanie :-D
Tibby mi wczoraj brzuszek na dole zaczął się napinać dziś jest trochę lepiej nie wiem, czy to normalne, może brzuszek znów chce rosnąć, albo są to wzdęcia. Jutro mam wizytę, więc zobaczę co lekarz szykuje dla mnie.
Moniko to przygotowania poszły już pełną parą. Misiu u Ciebie też powoli rozpoczyna się szykowanie wyprawki.
Ziolo007 czekamy na relacje z wizyty :ico_nerwusek:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2013, 12:10

Hej!

Co tam?

Fakt, po 20 tc do 30 tc leci szybko bardzo. Potem od 30 przez cały czas intensywne przygotowania i pakowania, ukadania, prasowania też leci...
Ale jak jest 36 tc+ i wszystko gotowe czeka, i nic się nie dzieje długo to można popaść w nerwice.

Waga...mam wrażenie, że tak miło jak dwa razy to nie będzie i solidnie przybierze mi waga niestety.

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

22 mar 2013, 12:21

Witam
Wczoraj byłam na wizycie wszystko dobrze, badania wyszły mi prawie ksiażkowe wiec po anemi nie ma śladu pozatym szyjka trzyma dobrze ,na USG dowiedziałmam się że malutka na swój 32 tydzień waży 2160 jest już ustawina gówka do dołu rośnie zdrowo :-D i oczywiscie potwierdziło sie kolejny raz że to dziewczynka :ico_brawa_01: .

Troche was wcześniej podczytałam piszecie juz o wyprawce ja niestety przez tą przeprowadzke i remonty jeszcze nic nie mam a wszystkie te wanienki rożki strasznie to jest śliczne. Co do stroju to ja Jasia urodziłam w maju 8 i moge cos powiedzieć o pogodzie owszem niejest to zima ale ciepło wcale, Ja tez uwazam że niema co na dziecko nakładać kilku warstw pozatym jezeli to pierwsze dziecko i noworodek to nie jest wcale łatwo go ubrać wiec wybierać rzeczy łatwe do zapięcia i jak najmniej wciagania przez głowe, mówię tu oczywiście o pierwszch dniach życia dzidziusia. Ja polecała bym całego pajaca i na to kocyk nie za gruby to w budynko a na droge to ciepły polaraowy kobinezon albo cienki misio.

Ja Jasia tez kompałam w wanience ale teraz chciała bym spróbować coś takiego:
http://www.sosrodzice.pl/wiaderko-do-ka ... -w-sloiku/
wiaderko do kąpieli
Pozatym zamiast roszka napaliłam się na cos takiego:
http://ninoshop.pl/1024,wallaboo-otulac ... zorki.html
kwatuszek do otulania jest jak rożek ale wygodniejsze bo da sie go wsadzić do fotelika

nie wiem czy mi tych linków nie skasują

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

22 mar 2013, 12:25

Ja wg wagi u ginki nr 2 mam +6,2kg więc tragedii nie ma. Jak chodzę do niej, to się jakoś tą wagą nie przejmuję. W ciąży z Bobim tyłam średnio 2,5kg/mc więc na koniec słonica bylam dosłownie!
Ale teraz już marzę o wiośnie, bo mi się płaszcz robi ciasny w talii. Brzuch się podnosi i nie mam się jak zapinac. Muszę chyba na następny raz przesunąc guziki bliżej środka. WIOSNOOOOO! WRACAAAAJ! Marzę o cieńszej kurtce, której nie musiałabym zapinac chociaz.

Białe święta nam się szykują. Szkoda.

Ja planuję pranie na połowę czerwca i wiecie, właśnie obliczyłam, że to będzie już 36/37tc!!!! Liczę, że nie urodzę w terminie, więc myślę, że ze spokojem zdążę ze wszystkim.

kaczorek, niestety nie działają linki :ico_placzek:
Cieszę sie z tobą, że Marysia, będzie Marysią :) Super! Z wy prawką zdażysz. Masz pewnie dużo po Jasiu, co? te podstawy na pewno. Pewnie dorzucisz w wolnej chwili kilka dziewczęcych sukienek itp. i będzie gitara :)
I zgadzam się, że przy pierwszym dziecku wybierac na początek te łatwe do ubrania ciuszki.

Zapisałam siebie i męża na warsztaty Bezpieczny Maluch :-D 13.04! Mamy zabiegany kwiecień przed nami
oto nasz grafik:
02.04 - wizyta o 16:55 u ginka nr 1
03.04 - 17:00 szkoła rodzenia
08.04 - początek remontu
10.04 - 17:00 szkoła rodzenia
11.04 - 11:30 wizyta u ginki nr 2
13.04 - warsztaty Bezpieczny Maluch
17.04 - 17:00 szkoła rodzenia
20.04 - 10:30 masaż prenatalny w szkole rodzenia
22.04 - 3 urodziny Tobika i wyniki w przedszkolu!
24.04 - 17:00 szkoła rodzenia
27/28.04 - wyprawiamy urodziny Tobika

No i w końcu koniec miesiąca! i MAAAAJ! :ico_brawa_01:
Wtedy planuję kupic kosmetyki dla Bobka już ostateczne i siebie przygotowac do porodu i szpitala. W planach mam kupno jeszcze jednej koszuli do karmienia, bo niby mam dwie, ale jedna z nich jest mało ładna, więc ją chyba wykorzystam na pierwszy dzień po porodzie :P
A od połowy czerwca :ico_pranko: i :ico_prasowanko: Tomkowych ciuszków i przygotowania już na koniec czerwca do szpitala.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2013, 13:30

byliśmy na kontroli, także Szymek już zdrowy,ale jeszcze 2 dni mam mu dać ten antybiotyk,

upiekłam biszkopt, a jutro zrobię resztę, bo mama ma urodzinki,teściowa upiecze jej tort, bo ja w torty się nie bawię :),

kaczorek super, że córunia zdrowo rośnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

tibby leci,leci ten czas szybciej, mi ten brzuch też się już podniósł i już mi ciężko, ani usiąść prosto ani coś zrobić, a jeszcze tyle do końca :ico_olaboga: ,

zmykam się położyć, bo coś mnie głowa rozbolała :cry:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

22 mar 2013, 13:33

donatka, współczuję serdecznie tego bólu głowy. bardzo często cię boli.
oby leżenie pomogło.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 mar 2013, 14:29

kaczorek, super wiadomości:-)

tibby
, my też po świętach zaczynamy remont, chcemy ładnie przedpokój zrobić ze schowkiem na wózki i małą suszarnię.
Powiem Ci, że fajnie macie z tymi zajęciami.

Piję kawę ale mi coś nie wchodzi, ble..

Dziś z córcią na szczepienia idę.

jenny,
pewnie od rosnącej maciczkii jakieś bóle, mnie też takie od czasu do czasu łapią...no i maciczka mi się stawia bezpoleśnie raz za czas.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

22 mar 2013, 14:48

moja też macica czasem się napnie. dziś mi trochę potwardniała po sprzątaniu porannym. Teraz niby ok, ale coraz ciężej siedziec. Już boli mnie góra brzucha, a to jeszcze nie maksymalny poziom dna macicy przeciez... !

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

22 mar 2013, 15:11

przepraszam, ale nie wiem jak to wkleic, żeby wszystkie widziały.

może strzelimy sobie jakąś grupę na fb, żeby móc wklejac linki fajne. nie zasmiecimy forum (nie złamiemy regulaminu forum) a co wymiana konkretnym linkiem, to wymiana.

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”