Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

25 kwie 2008, 12:00

Witam ja dziś pierwsza :-D

Eve super zdjęcia i Szymuś fajnie dmucha :-D
Dominisia pisz jak wrócicie od lekarza,ciekawa jestem co dziś powiedzieli,ale ja to bym chyba spróbowała z innym mleczkiem :ico_noniewiem: A Jasiu ma jeszcze jakieś inne dolegliwości czy tylko ta skórka,ale to wygląda na alergie :ico_noniewiem: No i jak piszesz że to wygląda jeszcze gorzej niż na zdjęciu to masakra :ico_olaboga:

Kocura bardzo podoba mi się zdjęcie Zuzi w podpisie jak je widzę to od razu weselej :-D No i ciekawe co było Zuzince :ico_noniewiem: hmm. nie mam pomysłu ale na kolkę to chyba za duża a może tak jak pisze Mama zuzi że zmęczona była,Kacper tez płaczliwy taki .
Cymbal oczywiscie o tym nie pamieta... a juz dzwonilam i juz mieli wychodzic i dalej nie ma. I jak mam sie nie wkurzac!!!
No to są faceci :ico_puknij: mój nie lepszy :-D

Ula super te obrazki,wklejaj zdjęcia jak skończysz.

hmm.. zapomniałam co jeszcze.
No i ciekawe co z Aga,Ania tez dawno się nie odzywała :ico_noniewiem:

A u nas pogoda wczoraj była super,wróciliśmy do domku po 20,Kacperek zasnoł w samochodzie i już spał do rana oczywiście z pobudkami ale tak na picie chyba mamy za suche powietrze,muszę dziś ręcznik mokry położyć na kaloryfer.A poza tym Kacperek wczoraj opalił sie na buźce,tylko czółko białe bo od czapki :-D dziś już niema takiego słonka ale muszę iść kupić jakiś krem na słoneczko dla dzieci bo smarowałam bambino wcześniej.

Kacper jeszcze śpi a ja już zrobiłam obiadek,dziś rybka,Eve pytałaś się ostatnio jaka rybkę daję to odpisuje(sorki że tak późno to moja skleroza :-D ) kupiłam łososia bo akurat były filety w Lidlu w promocji a czytałam na słoiczkach w sklepie to tam są ryby dorszowate.W wogóle to Kacper przesypia ostatnio bardzo często jedzonko np. dziś pił o 8 mleczko i teraz powinien jeść o 11 zupkę a tu już 12 :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

25 kwie 2008, 13:43

Witam :)
u nas tez taka fajna pogoda, ale golych stopek jeszcze nie bylo
Jak wychodzilismy na swieze powietrze to skarpeteczki jeszcze byly, ale potem Jasiu sam sobie ja sciagnal :) Ale w ten dzien bylo rzeczywiscie bardzo goraco. Poza tym wiesz, ze on nie lubi byc naubierany :-D Siedzielismy w sloneczku, ponad 30 stopni wiec mysle ze zimno mu nie bylo :)

Eve fotki sliczne jak zwykle. Slicznie Szymonek stoi, ja jak probowalam kiedys Jasia postawic to zachowuje sie jak baletnica :)
nie wychodz dopoki cos z tym nie zrobia'
koniecznie daj znac po wizycie u lekarza
Dominisia pisz jak wrócicie od lekarza,ciekawa jestem co dziś powiedzieli
No i w sumie nic nowego. Rana skora Jasia nie wyglada tak strasznie jak wieczorkiem, wiec wczoraj porobilam fotki zeby im pokazac. Zreszta sami widzieli pekajaca skore na nadgarstkach i kostkach. No i oni swoje a ja swoje... Ze duzo dzieci tak ma, ze mam smarowac tym kremem, no to ja na to ze smaruje a on nie pomaga, no to oni ze mam zrobic przerwe tygodniowa, bedzie gorzej (palanty!!!), potem znowu uzywac kremu i sie poprawi i tak wkolko. Mowilam, ze Jasia to swedzi, ze musze ubierac mu na noc skarpetki, wspomnialam ze moja mama jak byla mala to nie mogla pic mleka krowiego itd... Pytali czy ma np. biegunke... No ale Jasiu nie ma, co prawda ostatnio robi kupe 4 razy dziennie ale nie jest to mkupa biegunkowa... I tak gadalismy, gadalismy, mowilam ze sie martwie i Ci nadal swoje, egzema, egzema, egzema... Mamy za niedlugo znowu wybrac sie do dermatologa, pewno znowu tego starego dziadka co ostatnio, ktory nawet nie kaze rozebrac Jasia... Maja ewentualnie dac mocniejsza masc.... Tylko sie zastanawiam jaka?? Jak teraz smaruje go mascia z hydrokortizonem i mam stracha ze jakies przebarwienie bedzie mial, to co oni chca nam wcisnac?? Stanelo na tym ze mam sprobowac z Nutramigenem, odstawic masc i zobaczyc czy jest jakas poprawa, albo z mlekiem hipoalergicznym... Wogole jazda, bo ja juz szukalam tego mleczka HA, ale nigdzie nie bylo dwojki, no i dzisiaj sie dowiedzialam ze w Norwegii mleczko hipoalergiczne jest tylko 1, Nutramigen tez i nie jest na recepte... :ico_olaboga: Ale co sie dziwic jak do niedawna wszystkie mleczka byly do 2, nie bylo 3 (tych od 10 msc), dopiero od jakis dwoch miesiecy mozna kupic. No wiec sprobuje z tym Nutramigenem 1.
Nienawidze tych wizyt u lekarza!! :ico_zly:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2008, 15:28

Witajcie,

Fajnie ze mamy wiosne , nie? :-D U nas znow dzis ciepelko ale z tego co wiem to w Pl tez wec korzystajmy z tych pierwszych promieni :-)

Dominisia, i jak sie z takimi klocic nie? skoro oni sa tacy uprzejmi i mili, i w kolko to samo jak zdarta plyta... znam to stad.... No ale masz racje wez mu dawaj przez jakis czas Nutramigen i moze odstaw najbardziej alergizujace inne produkty. Jak chcesz to ci przepisze z takiej dobrej ksiazki jakie produkty sa alegrizujace od tego najmniej do najbardziej. Moze ci to pomoze? Daj znac czy chcesz zebym na darmo nie pisala.
No i napisz jak z Zosia. Skoro nie piszesz to pewnie lepiej, co?

A w takiej temperaturce to Jasiu nawet w samym body by nie zmarzl, wiec spoko :-)

Kicia cos wspominala o kremie na slonko, no wlasnie grzeba sie chyba zaopatrzyc. Ja do tej pory niczym nie smarowalam.... Ja mam dobre doswiadczenie z seria Nivea, ta specjalna na slonce. co prawda drogie jak cholera ale starcza na calutkie lato a nawet na drugi rok zostaje, wiec chyba takie kupie, i to filtr 20 co najmniej. A jakie Wy kupujecie? A moze cos macie godnego polecenia?

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

25 kwie 2008, 16:15

Hejka my po spacerku,dziś już chłodno sie zrobiło i musiałam założyć kurteczkę małemu i jak tu mają dzieci nie chorować.

Dominisia i dobrze robisz że spróbujesz z mleczkiem a może akurat mu pomoże bo zaszkodzić to raczej nie powinno.
Ja mam dobre doswiadczenie z seria Nivea
u nas niestety odpada bo Kacperek dostaje potem takiej drobnej wysypki.Ja nie mam nic sprawdzonego,więc tez czekam na rady innych dziewczyn :-D

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

25 kwie 2008, 18:05

Dominisia synekmojej koleżanki miał coś podobnego.Ona używała też różnych maści,i wkońcu pomogła E45.Ja też jej używam jak tylko u Benka pojawią sie na policzkach swędzące plamy.U mnie w aptece ona kosztuje 26 złi jest bez recepty.To znalazłam na opakowaniu:

Produkt należy do kategorii:
Skóra / Łuszczyca
Skóra / Skóra alergiczna i atopowa
Ciąża i dziecko / Kremy i maści
Skóra / Stany zapalne skóry
Leki ogólne / Sezon letni / Oparzenia słoneczne
więc może spróbuj

Obrazek

. to moja nieskończona ściana.Skończę ją w następnym tygodniu.niestety tylko takie zdjęcie mogę zrobić bo pokój jest bardzo mały
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2008, 21:56 przez ulamisiula, łącznie zmieniany 1 raz.

eSKa
4000 - letni staruszek

25 kwie 2008, 18:44

Hej, ja wczoraj chciałam wam coś więcej popisać ale w trakcie "tworzenia" przyszła kuzynka z córką wiec musialam zmykac.

Olo dziś w nocy płakał przez sen i to chba w przerwach godzinnych a ja latałam tylko od łózka do łozeczka :ico_olaboga: Wszystkiemu winna kupa której Olo nei robił przez 2 dni. Wieczorem dałam mu mus ze śliwek suszonych i dziś rano już był kupol że hej :ico_sorki: :ico_sorki: Powiem wam że u nas suszone śliwki sprawdzają się w 100 procentach jeśli chodzi o wywoływanie kupy.
Dzis kupiłam Hugiesy do wody i w najbliższym czasie mam zamiar wyciągnąć męża na bassen :ico_brawa_01: Czytałam rózne artykuły o tej wodzie basenowej i zdania są podzielone jedni mówią że lepiej woda ozonowana a drudzy że chlorowana bo ozon nie zabija wszystkich bakteri. Wiec my wybierzemy się na normalny basen, mam nadzije ze obejdzie się bez żadnych uczuleń itp.

Dominisiu ty wcale a wcale nie przesadzasz, faktycznie te licka Jasia nie wyglądają zaciekawie.

Zaraz c.d. bo mąż myje na podwórku auto kercherem (nie wiem jak to sie pisze chodzi mi o myjkę ciśnieniową) i poprosiłam żeby przeleciał mi tym okno od podwórka, ja tylko przetre na sucho i już czyściutkie :-D Sąsiedzi pewnie pomyślą :ico_puknij: ale co tam.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2008, 21:29

Witam i zaraz znikam! Ale dzień do bani! Ale na pocieszenie kupiłam kiecę na wesele (mam 2 w maju- koszmar, bo nie lubię takcich imprez), a wieczorkiem wciągliśmy pizzę a teraz mam wyrzuty,że się obżarłam).

Zuzi już dziś nic nie było. A wczoraj to nie mogła być zmęczona, bo dopiero co wstała, zjadła i się zaczęło.

Jutro do Wieliczki do dziadków. Więc miłego weekendu!

eSKa
4000 - letni staruszek

25 kwie 2008, 21:59

A wczoraj to nie mogła być zmęczona, bo dopiero co wstała, zjadła i się zaczęło.
Czyli ja bym stawiała że to coś związanego z jedzeineim, ale nic więcej nie wymysle :ico_wstydzioch:
kupiłam kiecę na wesele (mam 2 w maju-
już się nie umie doczekać na foty , idziecie z Zuzią czy małą zostawiacie ?

Eve fotki Szymusia świetne i bardzo podoba mi się to wasze rodzinne zdjęcie :ico_brawa_01:

Kicia cos wspominala o kremie na slonko, no wlasnie grzeba sie chyba zaopatrzyc. Ja do tej pory niczym nie smarowalam.... Ja mam dobre doswiadczenie z seria Nivea, ta specjalna na slonce. co prawda drogie jak cholera ale starcza na calutkie lato a nawet na drugi rok zostaje, wiec chyba takie kupie, i to filtr 20 co najmniej.
Ja też myślałam o Nivei ale filtr to planuje kupić wyższy niż 20, oczywiście bez przesady wysoki ale jednak,
Kolega z pracy w zeszlym roku pojechal na wczasy Grecji czy coś w tym stylu i kupił swojej corce krem z filtrem 100 :ico_szoking: po powrocie to dziecko bylo bledsze niż wyjeżdzało , rozumiem że słonce szkodzi ale nie dajmy się zwariować :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-25, 22:06 ]
Ulamisiula , normalnie szczena mi opadła na widok twojego arcydzieła :ico_szoking: :ico_brawa_01: Ty to jakaś plastyczka jesteś czy jak? No bomba po prostu. Z niecierpliwoscią czekam na efekt końcowy.

Dla wszystkich dziewczynek którym nic nie napisałam :ico_sorki: :ico_buziaczki_big:

Ciekawe jak tam się Justynka bawi we Wiedniu, i jak Agniesia bidulka sobie radzi, Gosiaperełka też cos wagaruje, znowu nas tak malutko. Zniknęły : Ania, Ewasiek, Paulina, Lalka, Dagmara o kim jeszcze zapomnialam?

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

25 kwie 2008, 22:50

Jestem eSKa, wczoraj pisałam mega post i chiałam go już wysłać i coś się zablokowało, myślałam że wyrzucę przez okno ten komputer. Mam stary, pożyczony, bo były mąż wziął nasz ze sobą. A ja nie chcąc tracić kontantu ze światem pożyczyłam komputer z mojej szkoły w ktorej uczę. Stary, już wycofany ale działa. Na razie musi wystarczyć. Nie narzekam, cieszę się z tego co mam, bo wieczorami chyba bym ogłupiała sama w czterech ścianach, a tak to zawsze można z kimś popisać.
KocuraBura, czekamy na fotkę sukienki weselnej, najlepiej już ma tobie, Lenka też ma tak czasami że wstanie i jest marudna, niby się wyspała, jak daję ją do chodzika to chodzi za mną i ciągnie mnie za spodnie, abym wzięła ją na ręce. Ale jak jest już na rękach to dalej marudzi i płacze. Ja myślę ze to ząbki.
Zagęszczacie mleczka kaszką mleczno-ryżową? ja niestety mogę tylko ryżową, dominika ty też musisz zrezygnować z kaszki mlecznej przy nutramigenie. A znów sama ryżowa, to też nie jest dobra, bo daje się jej jak dziecko ma biegunkę. Zauważyłam że czasem Lenka ma trudność w robieniu kupki, pewnie przez tą kaszkę, ale jakie można jeszcze kaszki dać, ja innych nie widziałam.
Ulamisiula, no pięknie malujesz, twój maluszek będzie miał najładniejszy pokój, nie wiedziałam że ty taka uzdolniona jesteś!!!
Eve, super zdjęcia, mi też się podoba to rodzinne. Dzisiaj zjawił się mój eks, po trzech tygodniach nieobecności nagle przypomniał sobie o dziecku, dziś był aż 1,5godź, bo zwykle przychodzi na godzinkę.
Dominika, jak zaczniesz dawać nowe mleczko, to musisz sie uzbroic w cierpliwość, Lenka po 2-3 dniach miała lepszą skórę, więc efekty nie są natychmiastowe. Czasami jej wychodzą czerwone plamki, mimo iż już jest na diecie, ale lekarz powiedział że nigdy nie bedzie miała gładziutkiej skóry na twarzy. Ale i tak jest dobrze w porównaniu z tym co było. :ico_haha_01:
Ja wczoraj i dziś całe przedpołudnie spacerowałam i załatwiałam swoje sprawy,Lenka lubi wychodzić i wcale się nie denerwuje jak ją ubieram, bo wie że zaraz wyjdziemy na polko. Kiciu, w katowiach było cały czas słonecznie i cieplutko, 30stpni w słońcu. Lenka dziś miała tylko opaskę i dresy.
eSKa ale wy macie pomysły, na mycie okien, hahhahah uśmiałam się, ale popieram, grunt to pomysłowość i zaoszczędzony czas:)
Przesyłam wam kilka fotek Lenki, jak się bawi:), już się nie mogę doczekać naszego spotkania...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

26 kwie 2008, 09:55

Hej dziewczynki,u nas nocka była straszna,wogóle Kacperek nie mógł coś zasnąć a potem jak już zasnoł to co chwila pobudki,dosłownie co 5,10,15 minut aż mi głowa pęka,na dodatek już przed 7 pobudka :ico_olaboga: i zazwyczaj to Kacperek sie bawi,nie płacze jak już wstanie na dobre to ja mogę jeszcze pospać z pół godzinki ale od razu zrobił wielka kupę aż mu wyszła bokiem :ico_haha_01: i wydaje mi sie że to wczorajsza rybka jakoś źle podziałała na niego bo już od rana zrobił dwie rzadziutkie kupy a wczoraj tej rybki to za bardzo nie chciał jeść.No Kacperek zasnoł już o 8.30 a ja niemoge mam tyle roboty :ico_placzek:

Gosia Lenka jest śliczna :ico_brawa_01: i fajne to pianinko i takie duże :-D

Ula super to Twoje malowidło :ico_brawa_01: brawa za takie zdolności :-D

Kocura koniecznie zdjątka z wesela :-D

Eska ale śliczne zdjęcie w podpisie :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-04-26, 10:08 ]
ale jakie można jeszcze kaszki dać, ja innych nie widziałam.
Gosia są jeszcze pszenne kaszki tzn kaszka manna i kaszka kukurydziana z nestle.Ja kupuje mleczko z kleikiem 2R.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”