Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lut 2008, 14:37

no my wałsnie zaczynamy kichac,wiec dzis nie poslalam małego do przedszkola ,z grupy 26 dzieciaków chodzi 10 !

poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

29 lut 2008, 15:53

:ico_szoking: no to widze że zima rozbi spusztoszenie w kazdym przedszkolu...
tylko ze tu w UK dzieci nawet z gilem do pasa sa wysylane do przedszkola...
w folderze z przedszkola napisane bylo, ze nie wolno przyprowadzac dzieci z antybiotykami... wiec jak sa przeziebione z kaszlem odrywajacym sie to i tak sa w przedszkolu...
tu ludzie inaczej patrza na "choroby dzieciece" - to musi byc i koniec...

Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zrobiłem Magistra z forum!

29 lut 2008, 18:09

poccoyo pisze:tylko ze tu w UK dzieci nawet z gilem do pasa sa wysylane do przedszkola...
w folderze z przedszkola napisane bylo, ze nie wolno przyprowadzac dzieci z antybiotykami... wiec jak sa przeziebione z kaszlem odrywajacym sie to i tak sa w przedszkolu...
tu ludzie inaczej patrza na "choroby dzieciece" - to musi byc i koniec...

w Irlandii identycznie :-)
maryla pisze:a to cwaniactwo najbardziej wkurza
chyba jakis kryzys wieku czteroletniego przechodzi mam andzieje ze szybko minie

no wlasnie u mnie jest podobnie nawet zastanawialam sie czy bunt czterolatkow tez istnieje :ico_noniewiem: zaraz pogrzebie w necie moze cos znajde na ten temat :-)
Olek na szczescie zdrowy ale dzisiaj zrobilismy sobie wagary bo lalo a sasiad chory i nie jechal wiec mialam problem no i poleniuchowalismy :-)

poccoyo

02 mar 2008, 22:58

ja zauważyłam ze mój prawie czterolatek... jest strasznie zazdrosny...
o buncie raczej nie moge powiedziec... choć zazdrosc o inne dzieci uwidacznia sie przy kazdej wizycie mlodszych od niej dzieci w naszym domu...
chyba czuje sie zagrozona, ale dlaczego??

mal
Wodzu
Wodzu

04 mar 2008, 17:43

moja dla odmiany "cieszy" sie ze jest duza i chodzi do pkola a nie jest maluchem ktory nie chodzi sam :ico_haha_01: ale potafi tez byc marudna ,oczywiscie probuje z tym walczyc ,ale zapowiada sie widze kilkuletnia walka z malym uparciuszkiem :ico_oczko:

poccoyo, zazdrosc jest normalna sprawa ,przejdzie jej ,chociaz moze to troszke potrwac :ico_oczko:

mal
Wodzu
Wodzu

05 mar 2008, 19:21

maryla, Zuzia tez do mnie przychodzi do lozka ,ale mi to nie przeszkadza a wrecz przeciwnie ,mamy czas dla siebie :ico_haha_02: a w nocy to ladnie mi spi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Magda Sz.

06 mar 2008, 01:47

maryla pisze:my mamy klopociki ze spaniem w nocy niby sam juz spi w pokoju ale zawsze co noc wola mnie do siebie i sie drze poki nie przyjde

u nas bylo bardzo podobnie bo przez jakis miesiac Olek nie chcial zasypiac beze mnie chodzil i blakal sie dopki nie przyszlam ale od kilku dni znowu zasypia sam bez problemu :-) i spi do rana
:-)
dzisiaj znowu nie poszedl do pkola bo mamy jakis uporczywy problem z oczkami :ico_olaboga: najpierw mlodszy synek mial czerwone i strasznie ropialy a teraz Olkowi sie zaczelo :ico_olaboga: i doszedl do tego kaszel :ico_placzek: czytalam ze to wirusowe zapalenie spojowek,moze pojawic sie przy przeziebieniu i jest zarazliwe :ico_szoking:

mal
Wodzu
Wodzu

06 mar 2008, 09:23

Magda Sz., zdrwoka dla dzieci

poccoyo

06 mar 2008, 13:03

Magda Sz. pisze:wirusowe zapalenie spojowek,moze pojawic sie przy przeziebieniu i jest zarazliwe :ico_szoking:

znajomej syne też to miał,
a roksanie oczy ropiały jak miała zapalenie zatok...
bo katar miala gesty i zielono- żółty...
a po kropelkach naisivin po 2 dniach przeszło...

Awatar użytkownika
Magda Sz.

07 mar 2008, 13:24

poccoyo, no wlasnie to dziwne bo oni wogole nie maja kataru tylko kaszel :ico_noniewiem: dzisiaj Olek nie poszedl znowu do pkola i obudzil sie ze sklejonym oczkiem :ico_olaboga: zapisalam ich w poniedzialek do lekarza bo chyba za slabe te moje krople one sa homeopaatyczne wiec dlugo lecza :ico_placzek: moze da mi jakaies silniejsze.
mal, dzieki :-)
A czy wasze dzieci przechodza jakis okres buntu?bo Olo znowu trenuje maja cierpliwosc :ico_zly: kloci sie i placze z byle powodu :ico_olaboga:

Wróć do „Przedszkolaczki”