Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

29 lis 2007, 15:53

Pruedence, Yvone, ma racje już najgorsze za wami !!! Uszy do góry.
Może uda mi się odezwać pomem.
Yvone, a twoja mała śpi jak w nocy?? Bo moja z nami w łóżku nie umie jej odzwyczaic!!!!!

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

29 lis 2007, 16:41

Amelcia od początku spała osobno w łóżeczku przy naszym łóżku. W nocy śpi ładnie. Ostatni posiłek je około 11 i przesypia od 5, a raczej do przedziału czasowego od 4,30 od 6.30 zależy od dnia. Ona nawet nie lubi spać z nami, bo jak ją raz wzięłam, to był wrzask, dopóki nie odłożyłam do jej łóżeczka.

marta20
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

29 lis 2007, 16:43

a to moj skarbObrazek

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

29 lis 2007, 21:13

Witajcie!
Moja malutka przwraca sie z boczku na bzruszek przy malej pomocy, sama jeszcze tego nie robi, ale na brzuszku glowe trzyma w gorze i jak sie ja trzyma na ramieniu to tez glowke trzyma prosto. Poza tym dzis zauwazylam poczatek ciemieniuchy na glowce, pewnie wiecie co to, ale zaczne ja smarowac oliwka i robic wszystko co wyczytalam i bedzie ok, ma malutko i to w sumie blisko ciemiaczka bo tam jak ja czesze to staram sie byc delikatna. Ale to podobno u dzieci czeste i to wcale nie jest z brudu a u dzieci z czupryna czestsze.
Pruedence ja nie bede powtarzac dziewczyn ale napewno bedzie wszystko dobrze, ktos ladnie powiedzial dzidzius usmiechniety i sliczny wiec trzeba czasu teraz a napewno bedzie dobrze.
Moja Amelcia zaczela nam sie budzic wczesniej niz zawsze ale to dlatego ze chyba potrezbuje wiecej papu, zwkszam jej na 180 ml ale ona wiem ze nie pogardza 210!!!
Ja juz mam mezusia w domu, skonczyl prace na grudzien a teraz sie szykujemy po woli do podrozy. Aha a moja corcia spi w sypialni swojej naprzeciwko naszej w swoim lozeczku. My dostalismy od znajomej taki wiklinowy koszyk, sliczny z falbaneczkami na stojaku i chcielismy ja nauczyc spac w tym przy naszym lozku ale ona tego nie lubiala, my na kazde spaniecie bylismy na nogach ale wyla i sie budzial a w lozeczku spi od pierwszego dnia. Doslownie pierwszy swoj dzien w domu a 3 w swoim zyciue przespala cala noc w lozeczku, my to sie balismy ze cos nie tak. Ale ona wtedy byla taka malusia a to lozko takie wielkie!!!!
Taki dzidzius to jest najslodsze co moze byc, zwlaszcza gdy sie na nie patrzy jak sie zmienia, rozwija, mysle ze takiej milosci nikt nie zrozumie dopoki sam nie ma dziecka. Ja na moja corcie patrze i sobie mysle jakie to niezwykle, jak byla najpierw w brzuszku, pozniej taka malusia tylko cyc i kupa a teraz i sie usmiechnie i gaworzy to jest naprawde piekne. Och ale sie rozpisalam :-D :-D :-D

[ Dodano: 2007-11-29, 20:14 ]
marta20 sliczna corcia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 lis 2007, 11:44

Ja mam podobne odczucia. A moja Ami dzisiaj zafundowała mi w nocy jedzenie co godzinę.
A sposób przewracania się z brzucha na plecy już chyba całkiem zapomniała. A co tam.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lis 2007, 15:09

Yvone- bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia aktualne twojej córci:)

Karolina- rzeczywiście łatnie ujełaś w słowa te odczucia :-D

U nas bez zmian, każde jedzenie to jest walka z Tosią, nic nie przybiera, czasami się zastanawiam co takiego zrobiłam w życiu, że ciągle jest źle, chciałabym żeby choć jeden dzień minął bez zmartwień ale chyba po prostu muszę się do tego przyzwyczaić.
Tosia nie umie się jeszcze przewracać na brzuszek ale za to przynajmniej na boki umie ale tylko robi to jak chce spać bo lubi na boku,a normalnie jakby nie pamiętała jak to się robi.

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 lis 2007, 23:41

Pruedence nic nie zrobiłaś. Tak po prostu czasem jest. A Tosieńka na pewno dojdzie do wagi. Ona tez miala wiele przeżyć. Zobaczysz, że z czasem sie odmieni i jeszcze Cię nie raz zaskoczy.
Moja Amelcia od paru dni nie przewraca sie brzucha na plecy. Tak jakby zapomniała jak to się robi, a robiła już dosyć często. Po prostu się jej odmieniło.
Teraz chce leżeć caly czas na brzuszku na stole w kuchni i wywracać rączkami rzeczy przed sobą. Bardzo się buntuje, kiedy ja odwracam na plecki i zabieram gdzie indziej.
Czy Wasze dzieci też nie chcą spać w dzień?

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 gru 2007, 00:23

Cesc Mamusie.
Dawno mnie nie było, ale zawsze tak jest przed egzaminami, ze czlowiek siedzi nad ksiazkami i na nic nie ma czasu :ico_olaboga:

Pruedence, czasami tak to juz jest. Ale los lubi sie zmieniac i zobaczysz, ze juz wkrotce bedziecie mieli same dobre dni, bez problemow. Bardzo Ci tego zycze!!!

Yvonne, Szymek tez jakos nie chce spac w dzien. Robi sobie krotkie dzemki po 20-30 min i juz.

A tak wogole moj Szymon dzis konczy 4 miesiace i z tej okazji dla nas wszystkich :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

marta20, corcia sliczna!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

karolina, mieszkam w USA

Lece do swojego Serduszka, ktory dzis jest jakis marudny. Chyba go cos boli, ale nie wiem co.

Caluski dla Was i dla Pociech!!!

Awatar użytkownika
karolina-ch

03 gru 2007, 01:10

Moja Amelcia od dwoch dni szaleje, bawi sie zabawkami ktore wisza nad ta jej mata, gada tak ze buzia sie nie zamyka, mojmezus os piatku w domku wiec zajmuje sie malenstwem a ja mam troszke czasu dla siebie. Wogole jak Amelka lezy to lapki w gorze i spac to w dzien jej sie zdarza tak po 10 minut i sie budzi i szaleje znowu a pozniej spi w nocy i wstaje z nami czasem o 8 a czasem nawet pozniej, ogolnie jest kochana. Juz jutro w nocy jedziemy na lotnisko.

wisienka wlasnie cos mi sie tak kojarzylo ze ty z daleka jestes, ja bylam na tik taku chwilke jak bylam w ciazy ale nie mialam kompa w domu a na neta chodzilam co jakis czas i za duzo bylo do czytania i nie nadazalam za wami wiec przestalam pisac, a Ciebie wlasnie zapamietalam chyba przez tego apetycznego nicka :)

Pruedence, Yvonne i inne mamusie- mi sie wydaje ze te nasze pociechy wchodza w taki okres ze sie moze wszystko dziac, beda szalec, miec humorki i kazdy dzien moze byc inny, to jest wlasnie teraz najpiekniejsze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Zycze duzo cierpliwosci :-D

Czy zmienilyscie malenstwom smoczki albo butelki? moja je caly czas z tej dla noworodkow a chyba juz moze te co leca szybciej?

[ Dodano: 2007-12-03, 00:11 ]
a to dla szymonka wisienki :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

agasco
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

03 gru 2007, 12:38

Witajcie mamusie
mam mało czasu ,ale jak tylko sobie przypomne
to czytam co u was sie dzieje,
postanowiłam dzis cos napisać
Vito waży 7 kg,spróbował juz jabłuszko,marchewke
w soczku i przetartym deserku.
Bananową kaszke w mleczku.
Wypija 180ml mleka z kaszką wieczorem,