monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

Re: wiosna-lato 2013

24 mar 2013, 11:36

Witajcie

misia super ze dostalas kolejne ubranka dla Milenki :-) bedziesz miala w co ja stroic :ico_oczko:
:ico_brawa_01: za 32 tydz. :ico_brawa_01:

anade musisz poczekac az tabletki zaczna dzialac bo one nie zawsze tak ekspresowo daja efekt. ja mam nadzieje ze juz to cisnienie Ci sie unormuje :ico_sorki:
super ze zakupy sie udaly :-) co do wanienki to ja kupilam ta wieksza bo kolezanka mi w sklepie polecila wieksza z tego wzgledu ze dziecko dosc szybko rosnie i w takiej jak sie bedzie kapac to nie bedzie miec podkulonych nozek niz w tej malej. ja za swoja duza wanienke dalam 27 zl i dopoki dziecko nie bedzie siedziec to wiem ze nie bedzie problemu z kapaniem bo wanienka by sie okazala juz mala. a krem sudocrem to ja mam opakowanie 125 g.

:ico_tort: dzis stawiam za skonczony 34 tydz.

jenny stopy dzis dalej spuchniete... prawa bardziej od lewej :ico_noniewiem:
wiesz tibby poszla bym z tymi stopami do szpitala ale wiem jak mnie tam potraktuja wiec wole sobie oszczedzic nerwow zjedzonych w szpitalu. kolezanka pojechala kiedys do szpitala bedac w ciazy z cala noga spuchnieta od kolana po stope i lekarze jej powiedzieli ze to normalne w ciazy i odeslali do domu :ico_zly: a ja mojemu ginkowi mowilam o tym ze mi stopy puchna bardzo to tez stwierdzil ze to normalne i juz mi nie beda puchly ja urodze i bede juz po ciazy tak mnie pocieszyl :ico_noniewiem: takze byc moze rzeczywiscie to normalne ale wiadomo czlowiek zaraz mysli ma jakies czarne ze cos sie dzieje nie dobrego. chyba musze jakos przywyknac do tego ze tak mi puchna.

niedziela u mnie tez zapowiada sie leniwie. maz spi po nocce a ja cokolwiek ogarnelam w domu, obiad zrobiony wiec potem moge sie spokojnie tez polozyc i odpoczywac. jeszcze dzis maz idzie na nocke a potem dwa dni wolnego ma w koncu :ico_brawa_01:

u Ciebie tibby remont pojdzie pelna para widze jak juz wszystko kupione to nic tylko sie brac teraz do roboty :-)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

24 mar 2013, 12:11

oczywiście, zrobisz jak chcesz, jednak ja bym pojechała.
Madleine miała ten sam problem z nogami. Możesz do niej zawsze napisac.

monikaA88

24 mar 2013, 15:11

Piekna sloneczna pogoda za oknem tylko ze mrozno az chcialo by sie wyjsc na zewnatrz choc na krotki spacer a ja od wczoraj nawet nosa nie wystawilam na pole przez te moje stopy to butow nie zaloze :ico_noniewiem: i tak siedze w domku leniuchuje. Wlasnie zjedlismy z mezem obiadek i zaraz sie poloze bede odpoczywac bo tak sie najadlam :ico_olaboga: ze ledwo oddycham hihi :-D

maz jest kochany bo nic nie mowi i 3 razy wychodzi z psem na pole a wiem ze jemu tez sie nie bardzo chce bo wolal by pospac po nocce spedzonej w pracy.

Jakas taka dzisiaj cisza na forum :-P

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

24 mar 2013, 17:38

kochane, wam też się tak ciężko siedzi dłuższą chwilę? mnie dosłownie tak żebra po lewej stronie bolą, że ledwo żyję.

szafa ogarnięta. czekamy na przeróbkę.

jutro będziemy mieli już wózek! :-)

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 mar 2013, 18:35

Witam!
Ja kiepsko spalam dziś a wlaściwie nie spałam...głowa dziś nawala.
zioło będzie jednak chłopak, super! Będziesz księzniczką wśród tych mężczyzn- a ile kwiatów na Dzień Kobiet! Dobrze, że wszytsko fajnie, najwazniejszy że zdrowy!
Jak się czujesz?
misia a wiesz, że miałam to samo :-( kijowe te skurczyki i najgorsze, że posuwają tą szyjkę...plus też jest i to spory - ułatwienie podczas porodu- z synkiem jechałam już na 4 cm rozwarciu do szpitala, z córcią... ponad 4 bylo na pewno nawet nie wiem czy nie bylo w chyba 5cm. Szło szybko już potem.
A wiem, wiem, mam Cie na FB, dzięki!
monikai jak stopy, co na to lekarz, bo to nie normalnie- co innego jak są upały i puchną nogi ale teraz? konsultowałaś z lekarzam?
jenny ale fajnie czyta się taki dobre wieści! Tak się cieszę ,że wszytsko dobrze u maluszka!
tibby o już wozek! Szybko! Fajnie!
Ja wczoraj pierwszego prawdziwego kopniaka dostałam.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 mar 2013, 19:01

Dziewczyny mam do sprzedania książkę: Język niemowląt+ 4 płytki o ciąży i połogu (ćwiczenia zestawy), może któraś chętna?

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

24 mar 2013, 19:09

Tibby Ty też już szykujesz wyprawkę.
Ja ostatnio rano budzę się z bólem głowy, ale smaruje czoło amolem pije herbatkę z cytryną biorę prysznic i ból głowy przechodzi.
Moniko co do stóp to może poszłabym do internisty, bo latem to normalne moja kuzynka też miała balony nie stopy. Ale rozumię, że masz zaufanie do swojego ginka, więc wiadomo decyzja należy do Ciebie.
A ja odkryłam, że mleko mi nie służy i mam po nim wzdęcia dobrze, że mogę kefiry i jogurty pić.
Misiu a co tam u Ciebie?
Małgosiu bravo za pierwszego kopniaka:-)
Ja w brzuchu też zaczynam coś czuć, ale wstrzymam się z tym, że to ruchy dziecka dalej czekam. Za to mój brzuszek już widoczny jest pod swetrem dla innych chyba go bardziej widać niż ostatnio.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 mar 2013, 20:53

witam

ja dziś walczę z strasznym bólem głowy :ico_olaboga: , nogi mnie tez strasznie bolą, także chyba znów będzie jakaś zmiana pogody,
nie wiem jak dziś zasnę, czuję , ze będzie cieżko :ico_puknij: ,
do południa leniuchowaliśmy, a po obiedzie pojechaliśmy do teściów na kawę, coś mnie dziś mdli, pewnie od tortu :ico_noniewiem: ,

Monika
za 34tc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , jeśli chodzi o nogi, to ja też bym jeszcze skonsultowała to chociaż z lekarzem rodzinnym, ja to panikara jestem, już bym szukała info w internecie,

misia
za 32 tc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Małgorztka też mam książkę ,,Język niemowląt" ( bez płyt), książka super, polecam :-) ,

tibby no to niedługo remoncie się zacznie :ico_brawa_01: , ja lubię remonty, ale najgorsze jest sprzątanie ,
ja też nie mogę długo prosto siedzieć, dlatego wybieram pozycję na pół siedząco, leżąco :ico_haha_02:

anade oby ciśnienie się unormowało po tych tabletkach :ico_sorki:

monikaA88

24 mar 2013, 22:53

Witam sie poznym wieczorkiem ....

moj mezus juz pojechal do pracy na nocke... ciesze sie ze to juz ostatnia i bedzie miec dwa dni wolnego dla nas :-)

tibby oooo juz wozek bedziesz miec szybciutko super :ico_brawa_01:
ehhh my jeszcze swojego pojazdu dla synka nie zamowilismy :ico_noniewiem: zamowimy dopiero w kwietniu gdzies w polowie pewnie.

oj mi to teraz straznie sie ciezko siedzi. ja to dlugo w pozycji siedzacej nie posiedze... max. godzine ale i tak z wielkim wierceniem, kreceniem sie :ico_sorki:

Malgorzatka stopy bez zmian. spuchniete :ico_noniewiem: konsultowalam to tylko z ginkiem moim i dla niego to normalne. z innym lekarzem tego nie konsultowalam. z moja mama dzis rozmawialam i ona stwierdzila ze mogla mi sie woda w organizmie zatrzymac i dlatego mam takie spuchniete stopy i ze to ponoc normalne w ciazy i nie ma znaczenia czy to lato czy zima.

gratuluje kopniaka musialo to byc super uczucie poczuc w koncu :ico_brawa_01:

jenny lada dzien bedziesz coraz to mocniej czuc swoje malenstwo :ico_brawa_01:

donatka wspolczuje tych boli glowy oj wspolczuje ale Ty sie omeczysz z tym bolem :ico_pocieszyciel:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 mar 2013, 23:26

Opuchnięte nogi w ciąży nie są więc objawem, który powinien wzbudzać szczególny niepokój u kobiety. Zdarzają się jednak takie sytuacje, na które przyszła mama powinna zwrócić uwagę. Jeśli bowiem opuchlizna znacznie się zwiększa, a ciśnienie jest podwyższone, należy skonsultować się z lekarzem. Także w przypadku, gdy obrzęk przenosi się na inne części ciała, na przykład twarz, czy uda należy niezwłocznie udać się do lekarza.opuchnięte nogi w ciąży ciazy Może to bowiem świadczyć o zatruciu ciążowym.
źródło: http://www.rady.biz/opuchniete-nogi-w-ciazy

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”