Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

03 paź 2011, 15:02

ankieta póki co napisana. odłożyłam ją na jakiś czas. może jak trochę poleży, to do niej coś dopiszę i za 2 tyg. razem z celem pracy, pyt badawczymi i hipotezą zanoszę do promotora. a jak zatwierdzi to czas na pisanie :ico_noniewiem: mniej więcej wiem jak chcę żeby praca wyglądała, ale samo siedzenie i pisanie mnie przeraża.

jeśli chodzi o ciuszki, to my mamy w 3/4 używane i odkupione od dziewczyny tu z forum. :ico_sorki: wszystkie z uk, i to nawet renomowane firmy. co jakieś mniej więcej pół roku odkupuję od niej ciuszki. i jesteśmy zaopatrzeni na jakiś dłuższy czas :ico_sorki:

NICOLA_1985

03 paź 2011, 15:22

wisnia szkoda, że nie macie takiej pomocy bo ja wiem jak jest dobrze coś dostać po czyichś dzieciach , dla Karoliny nie musiałam kupować prawie nic, dopiero jak miała dwa latka to musiałam zaczać kupowac jej buty bo nauczyła się chodzić a musiała mieć profilaktyczne, ja zawsze dostaję albo kase na ciuchy albo ciuchy dla dzieci na rożne uroczystości takiej jak urodziny czy święta więc ubrań mamy pod dostatkiem, dla Krystiana też teraz dostaję różne rzeczy ale to wszystko tylko dlatego bo u mnie cała rodzina wie , że my dużo kasy wydajemy na rehabilitację i na buty profilaktyczne dla karoliny na ciuchy juz po prostu nam nie starcza, nie wiem co by było gdyby nikt nam nie pomagał w ten sposób... :ico_noniewiem:
zawsze jak trzeba kupić coś co kosztuje więcej np. kurtki na zimę czy buty to albo coś dostaniemy po kimś albo ktoś (np. moja mama) dołoży nam się do zakupów :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
dlatego ja postanowiłam robić dokładnie to samo, pomagać... wszystkie ciuchy staram się bardzo szanować i później odkładam je dla innej osoby oczywiście nie zamierzam brać za to pieniedzy bo chyba by mnie pokarało jak bym wzięła chociażby złotówkę ... za dużo pomocy uzyskałam żeby sępić drugiej osobie..
moja kuzynka za niedługo urodzi i już jej zawiozłam ciuchy i jeszcze wózek jej szykuję po Krystianku bo mam jeszcze dwie spacerówki a wiem , że ona potrzebuje . chciałam jej jeszcze dac fotelik samochodowy (maxi cosi cabrio 0-13) ale już ma więc ten co ja mam sprzedam chyba na allegro skoro nikt go nie potrzebuje ode mnie z rodzinki.

tibby my też mamy używane, ale około 70% to nowe - prezenty (np. urodzinowe)
ja jak już coś kupuję to przeważnie firmowe ale z lumpka jak coś upoluję , ostatnio kupiła m karoline spodnie z cheeroke za 16 zł.. stan idealny, albo bluzeczkę firmową z metką za 10 zł :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 paź 2011, 15:41

fakt taka pomoc innej osobie to coś wspaniałego :-)
ja tez daje ciuszki
po Juli mój M daje koledze w pracy który ma dziecko ze słabym napięciem mięśniowym
tak więc u Nich każdy grosz sie liczy bo tak jak u Was potrzeba na rehabilitacje
a po Bartoszku dałam sąsiadce z góry w sumie nawet ich nie znam wprowadzili sie całkiem niedawno ich córka chyba sobie wpadła i sama wychowuje dziecko
aż sie jej matka popłakała
czasem cos sprzedam na allegro bo u Nas z kasą trudno ale to jest naprawdę dość rzadko
Ubranka tez mam w dużej mierze używane ale jak cos kupuje to wole kupic jedna rzecz a dobra tak wiec Bartoszek nie ma za dużo ale wystarcza mu :-)

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 paź 2011, 15:54

u nas w rodzinie nie ma takich malych dzieci w sumie maz ma 4 rodzenstwa ale kazdy juz mam prawie dorosle dzieci po 13-18 lat a u mnie zuzka jest pierwsza a znajomi wszyscy maja facetow i jak zuzka sie rodzila to kazdy sie smial ze beda ja pukac oczywiscie sie smiali.
my jeszcze idziemy na spacerek. obiad tez mamy z wczoraj rosoł i nagetsy dorobie tylko frytki mezowi i ok

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 paź 2011, 16:02

miłego spacerku :ico_haha_02:
pogoda dopisuje to trzeba korzystać

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 paź 2011, 17:24

juz po spacerku zuzka oczywiscie cala czarna bo bylysmy ma placu zabaw a teraz obrzeramy sie mandarynkami

NICOLA_1985

03 paź 2011, 17:41

my właśnie wróciliśmy ze spaceru, Krystian prawie całą trasę pokonał na nogach :-)

wisnia no to ciężko jak nikt z rodziny nie ma dzieci starszych o rok czy dwa lata .. ja w zasadzie to mam tylko kuzyna który ma córkę teraz już 9 letnią po niej Karolina miała trochę ciuchów i syna w wieku Karoliny po nim też miałam ciuszki, mam też koleżankę która mi pożyczyła dużo ciuszków i wózek głeboki, spacerówkę odkupiłam od jakiejś dziewczyny nawet jej nie znam, kurczę.. może poszukaj w necie po forach innych, dużo dziewczyn nie ma co zrobić z ciuchami po swoich dzieciach i odsprzedają za grosze :ico_noniewiem: ja na forum tutaj też pokupowałam pare fajnych ubranek dla Krystiana , za spodnie koszulke i czapkę zapłaciłam razem z wysyłką 28 zł ..

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 07:40

Witam z :ico_kawa:

NICOLA_1985

04 paź 2011, 08:30

ja też witam z :ico_kawa: :-D
dzisiaj mam w planach mycie okien - podobno ostatni dzień bez deszczu..

młoda w przedszkolu jest , Krystian się bawi odkurzaczem :ico_oczko: a ja zaraz zabieram się za porządki bo popołudnie chcę mieć wolne - umówiłam się z koleżanką na kawusię :ico_haha_01: :-D

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 08:56

U nas pada :ico_noniewiem: a wszedzie gdzie nie sprawdzałam pogode to miało być słonecznie ale jest ciepło bo o 7 było 12 C

Wróć do „Przedszkolaczki”