: 16 sty 2011, 13:22
autor: aniawlkp86
No i teraz Ty mi smaka narobiłas
to zrób sobie któregoś dnia na obiad
co z resztą to nie mam pojęcia
dzisiaj i tak niedziela to w ogóle cisza jest...
: 16 sty 2011, 14:00
autor: JoannaS
aniawlkp86, sprobuje zrobic, choc nigdy nie robilam nic z kaczki
Te filety robisz tak jak z kurczaka ? Czy sa jakies inne smaczniejsze sposoby?
: 16 sty 2011, 14:13
autor: askra
a mi smaka narobilyscie na ogorki...najgorsze, ze wszystkie, ktore sa tu do kupienia w sloiczku sa niedobre...a mi sie marzy taki małosolny....

: 16 sty 2011, 14:13
autor: askra
a mi smaka narobilyscie na ogorki...najgorsze, ze wszystkie, ktore sa tu do kupienia w sloiczku sa niedobre...a mi sie marzy taki małosolny....

: 16 sty 2011, 15:09
autor: aniawlkp86
Te filety robisz tak jak z kurczaka ? Czy sa jakies inne smaczniejsze sposoby?
dzisiaj akurat robiłam jak z kurczaka,smażyłam,dusiłam i zrobiłam sosik
ale są też różne przepisy,jak będziesz chciała to ci wyślę na piersi z jabłkami,je się piecze w piekarniku
[ Dodano: 2011-01-16, 14:11 ]
askra biedna ty bez tych ogórków

: 16 sty 2011, 15:22
autor: JoannaS
moj nie lubi jesc miesa z owocami

: 16 sty 2011, 15:25
autor: aniawlkp86
mój też nie lubiał
zaraz tu wkleję przepis i sama zobaczysz czy zrobisz

: 16 sty 2011, 15:27
autor: askra
biedna

marza mi sie ogoreczki takie malutkie, dopiero co zrobione malosolne...
i lody snickersowe... ale coz...
tez nie przepadam za miesem z owocami, dla mnie miesko musi byc ostre.
: 16 sty 2011, 15:28
autor: aniawlkp86
Pieczone piersi kaczki z jabłkami
2 piersi kaczki
3 jabłka
sól
pieprz
papryka słodka
olej
Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, delikatnie ponacinać skórę. Natrzeć solą,papryką i pieprzem. Posmarować olejem, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin. (ja tylko przyprawione wstawiam do lodówki wieczorem lub rano)
Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, wydrążyć z nasion.
Na rozgrzany olej położyć mięso, przesmażyć z dwóch stron. Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać część jabłek i wstawić do piekarnika. Piec w temp. około 180 st. około 1,5 godz. Co jakiś czas, mięso należy polewać sosem. Gdy mięso będzie miękkie, pod koniec pieczenia wrzucić resztę jabłek. Zdjąć pokrywę i dać czas, żeby jabłka delikatnie się podpiekły.
: 16 sty 2011, 15:28
autor: JoannaS
no moj tez najlepiej na ostro, ale robimy pod dzieci jedynie maz te swoje inaczej przyprawia .
Aniu wklej , ja dla siebie i dzieci moge zrobic bo mojego i tak nie, dopiero w kwietniu na wielkanoc bedzie
