mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2008, 13:39

napisalam posta i mi zjadlo :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

eSKa
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 13:43

Na początku wszystkiego najlepszego, dużo zdróka, słoneczka i uśmiechów dla Lenki i Benia :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
Ale miałam czytania :ico_brawa_01: tylko teraz pewnie będzie problem z odpisaniem :-D
Musze sie wam pochwalić bo bardzo sie ciesze,zważyłam sie wczoraj i schudłam 2 kg
Ja piernicze no w szoku jestem, jak ty to zrobiłaś?? Wielkie brawa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: U mnie waga jak na razie idzie tylko do góry :ico_placzek: a szalony mąż ciągle tylko kupuje mi na wieczór drożdżówki :ico_puknij: a ja nie umiem sobie odmówić takich dobroci.

Brawa dla Nell za "mama" i robienie "papa" Olek może od 4 dni na okrąglo klepie mama, baba , tata, i papa też już umie robić , aż serducho mięknie jak rano wychodze do pracy a on mi macha papa . No i glową kiwa NIE ale to tak dla zabawy bo rozumiec to raczej tego nie rozumie. Ale czasem smiesznie wychodzi bo ostatnio, mama chciała go zabrać na spacer i pyta się Olka: a dała ci mamusia już jesć?? na co on głową NIE :-D
normalnie spadl tak jakby z I pietra na twarz, byl nieprzytomny, wezwali karetke jak przyjechala to juz odzyskal przytomnosc mowil ze nic mu nie jest itp.
:ico_szoking: :ico_szoking: No to niezly początek dnia :ico_olaboga: Na pewno wszyscy się przerazili , bo ja to bym chyba już w portki narobiła ze strachu , nigdy nie wiem co w takich sytuacjach robić, po prostu strach mnie paraliżuje :ico_wstydzioch:
Ulamisiula, juz tyle razy mialam napisac ze Benio na tym zdjeciu w podpisie jest taki sliczny ze az mnie cos sciska normalnie
widzę że większość z nas ma chyba takie samo zdanie, mnie też bardzo podoba się ta foteczka no i Benuś oczywiscie, te jego czarniutkie oczka, kochaniutki.

a dziewczyny wasze dzieciaczki podciągają się same do siedzenia?
Olek to sie podciąga z pozycji półsiedzącej a z leżącej to tylko woła "yyyyyyyy"

Wogóle to jest mały leń, jak tylko daje mu biszkopcika, skórke chleba albo cokolwiek innego do trzymania i jedzenia to on zamiast rączke wystawić to od razu rozdziabia pyszczek i czeka aż mu włoże, ale nie ze mna takie numery :ico_nienie:
Butleki z herbatką też nie chwyci do ręki bo po co jak mama trzyma, ale uczę go zawzięcie i czekam na efekty :ico_oczko:
Mój A nauczył go już pokazywać gdzie jest lampa, tik tak i bozia (krzyż na ścianie) Jak tylko go o którąs z tych rzeczy zapytamy to on od razu patrzy w odpowiednim kierunku :-)

Zaraz doczytam co tam jeszcze miałam popisać

[ Dodano: 2008-05-01, 13:56 ]
Acha , kicia super foteczki te ze spacerku i nie wiem gdzie ty masz te fałdy :ico_puknij:

Eve, nasza zakupiaro, no ty to masz jednak łeb do zakupów. Szczena mi opadła jak zobaczyłam ile kasy wydałaś :ico_szoking: ty to szastasz tą kasą , całe 4,60 wywalić :-D :-D A tak poważnie to gdzie ty masz taki szmateksior, była jakaś promocja czy jak?? Ja też musze się wybrać w najbliższym czasie na małe grzebanko, ostatnio znowu przeglądałam odłożone dla Olka ciuszki te "za duże" i okazało się że połowa z tego jest juz dobra :ico_szoking: Zapas tych zadużych ubranek topnieje w oczach :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-05-01, 13:59 ]
napisalam posta i mi zjadlo
:ico_pocieszyciel: wiem jakie to uczucie :502:

[ Dodano: 2008-05-01, 14:02 ]
idę posiedzieć na allegro bo mam straszną ochotę na zakupki ale niestety chyba na patrzeniu sie skończy
i co zamówiłaś??
Do nas dotarła huśtawka i Olo very zadowolony , musze fotki zrobić to wam wkleje.

[ Dodano: 2008-05-01, 14:02 ]
U nas tez pogoda do kitu, a lena zasmarkana, wiec siedzimy w domu. A jutro nasze spotkanie. Dajcie znac na priva na która godz,
sie robi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

01 maja 2008, 14:38

No i gratki dla Kici ze 2 kg mniej!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Szczesciaro :-D
Ja piernicze no w szoku jestem, jak ty to zrobiłaś?? Wielkie brawa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: U mnie waga jak na razie idzie tylko do góry :ico_placzek: a szalony mąż ciągle tylko kupuje mi na wieczór drożdżówki :ico_puknij: a ja nie umiem sobie odmówić takich dobroci.
dzięki :ico_wstydzioch: no ja właśnie nie wiem jak to sie stało,ostatnio wpierniczam i lody i drożdżówki tez moje ulubione i inne słodkości, może tylko na kolacje mniej jem i to najpóźniej o 20 ale to już jestem tak przyzwyczajona bo zawsze tak jadłam.
U nas tez pogoda do kitu, a lena zasmarkana
Ja jak było słoneczko na dworku i cieplutko a Kacper miał katar to i tak wychodziłam, a niech sie chłopak hartuje,no ale jak brzydka pogoda to wiadomo lepiej zostać.A ja daje małemu na katarek kropelki,hmmm...jak one sie nazywają,Nasivin soft,musiałam iść zobaczyć :-D ale to tylko 5 dni można i jest na receptę a poza tym smaruje mu pod noskiem maścią majerankową i to jest bez recepty i kosztuje chyba 2zł i jeszcze na noc nakrapiam olejek olbas na pościelke na śpioszki i olejek tez jest bez recepty.
Gosia to Kacperek ma białą plamkę na dziąsełkach,mówisz że Lence zaraz po tej plamce wychodzi ząbek,bo ja już ją dawno zauważyłam i dalej nic.

Nell sie jeszcze sama nie podciaga do siedzenia i jak pamietam Zuzie to ona predzej do stania z siedzenia sie podnosila niz z lezenia do siedzenia
no właśnie Kacper też od razu do stania :-D

[ Dodano: 2008-05-01, 14:43 ]
Eska :ico_brawa_01: dla Olusia za jego zdolności.A na oglądaniu tylko sie skończyło,nic nie zamówiłam,Kacper zaraz sie obudził i trzeba było szykować jedzonko.U mnie tez już brak tych za dużych ubranek,dzieci tak szybko rosną,niedawno kupowałam śpiochy i znów muszę kupić bo już za małe są.

[ Dodano: 2008-05-01, 14:44 ]
A u nas pogoda sie poprawiła i chyba pójdziemy na dworek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

eSKa
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 14:48

u nas pogoda sie poprawiła i chyba pójdziemy na dworek
a u nas było ładnie wiec umowiłam sie z kuzynką na spacer a teraz patrze a za oknem leje :ico_placzek: chyba skończy się na kawce i plotkach ale co tam lepsze to niż siedzenie w domu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

01 maja 2008, 17:00

"ma-ma", "ble-ble" i piszczy i sie wscieka ze przypieta szelkami musi siedziec. :ico_olaboga:
no dziewczyna z charakterem ci rosnie :ico_brawa_01:
moj Szymon mowi tylko: babababababa cos jakby sie plyta zacięła :-D
a mamma-mamma tez czasem jak zly wypowie, ale nie wiem co to ma oznaczac
ze niby ja mu sie ze zloscia kojarze..hmm :ico_oczko: :ico_puknij:
zastanawiam, czy to żelazko padło od soli czy to zadziwiający zbieg okoliczności :ico_noniewiem:
ja tez kiedys wlasnie tak czyscilam zelazko, ale na szczescie nic sie z nim nie stalo
tylko sol trzeba bylo sprzatac z dywanu :ico_oczko:
Nie wiem, co mnie podkusiło,żeby wziąść na 9-12 m-cy :ico_puknij:
moj Szymon ma takie dlugie stopy ze juz dawno chodzi w butkach 9-12 mies,
a jedne nawet juz takie sa na niego male :ico_szoking:
młode mamy mogłyby startować w programie pt"Co umiem zrobić jedną ręką"
jasne!! dajcie znac gdzie to ja tez sie pisze na takie zawody
tylko cos ostatnio rece posluszenstwa odmawiaja bo kilogramow coraz wiecej do noszenia
w przyszlym tyg. ide na wazenie Szymcia, az jestem bardzo ciekawa jak tam jego waga.
Poprostu mały rysunek powiększyłam na ksero do rozmiarów połowy mojej ściany
super to sobie wykombinowalas, nawjazniejszy pomysl i brawa za to :ico_brawa_01:
Jak wstanie to moze pojedziemy na jakies zakupki.
no to bylo najlepsze w tym poscie z godz. 23.45 Obrazek
Wczoraj dostałam smsa od moje przyjaciolki ze jest juz po zabiegu i zarodekjuz od 2 dni byl martwy
straszne cos takiego przezyc, nawet nie chce myslec jak musi bolec psychicznie :ico_placzek:

ulamisiula dla Benia Obrazek

a my dzis mielismy super dzionek
pojechalismy po obiadku do parku gdzie sa zwierzeta, woda, duzo hustawek i inne atrakcje
Szymciowi bardzo sie podobalo
oczywiscie musialam namawiac mojego M na ten wypad bo on jak zawsze len siedzialby w domu i nigdzie mu sie nie chcialo ruszyc
ale jak zobaczyl ze biore GPS-a i obmyslam trase zeby sama jechac to sumienie go chyba zabolalo i zdecydowal sie Obrazek
wiedzial ze jak on nie pojedzie to sama pojade...hehe
pozniej wkleje foty z wypadu..

[ Dodano: 2008-05-01, 17:08 ]
Olek może od 4 dni na okrąglo klepie mama, baba , tata, i papa też już umie robić
SUPEROWO
BRAWA ZA POSTęPY :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A tak poważnie to gdzie ty masz taki szmateksior, była jakaś promocja czy jak??
no zadna promocja, po porstu 14zł za KG :-D to i tak drozej bo zawsze bylo po 10zł/kg a teraz podniesli w gore, ale co tam i tak sie oplaca.
A ten lumpeks jest wielki w srodku jak market i miesci sie w Sosnowcu
musze do niego przejechac jakies 20km w jedna strone ale zawsze mam chcec sie tam wybrac bo mozna cos fajnego znalezc i nie trzeba grzebac bo wszystko jest na wieszakach :ico_brawa_01: a tak poupychane ze szok, tyle ciuchow tam maja :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2008, 17:29

Oj, oj, się porobiło... Tzn. chyba tylko ja mówię na cheesburgery- cheesy :-) Więc pewno przepis znacie.... Mnie chyba te zgubione przez Kicię kilogramy się przypłaczą po tym obżarstwie...
Sprzedaliśmy dziś autko stare i smutno troszkę...
Wogóle cały dzień się gdzieś przemieszczamy po polku i tak nam się udawało,że co weszliśmy do domu to zaczynało padać, a potem już ładnie. I byliśmy na ryneczku na kawce. Wogóle fajny dzionek :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 19:00

Sprzedaliśmy dziś autko stare i smutno troszkę...
Znam to uczucie niby głupie auto a czlowiekowi żal :ico_noniewiem: Eve też coś o tym wie :ico_oczko:
Wogóle fajny dzionek
my dzis mielismy super dzionek
No to super że tak fajnie czas spędziliście, mnie nawet ploteczki nie cieszyły bo ząb tak dokucza że aż w ból głowy przechodzi :ico_zly: :ico_zly: Własnie wziełam tabletke i czekam na efekt. Byle szybko :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-05-01, 19:01 ]
ten lumpeks jest wielki w srodku jak market i miesci sie w Sosnowcu
to pewnie żeby wszystko przejrzeć to trzeba tam pół dnia spędzić, ja w takich wielkich to przeważnie lece tylko na dziecięce. I nawet nie jest mi smutno że do siebie nic nie kupie :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-05-01, 19:05 ]
ale jak zobaczyl ze biore GPS-a i obmyslam trase zeby sama jechac to sumienie go chyba zabolalo i zdecydowal sie
wiedzial ze jak on nie pojedzie to sama pojade...hehe
z ciebie to prawdziwy obieżyswiat :-D i jak widze dla ciebie nie ma żadnych przeszkód :ico_brawa_01:
Kobieto dla Ciebie wyjjazd do UK to bułka z masłem :-)

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

01 maja 2008, 19:53

jak tylko daje mu biszkopcika, skórke chleba albo cokolwiek innego do trzymania i jedzenia to on zamiast rączke wystawić to od razu rozdziabia pyszczek i czeka aż mu włoże
Jaki dajesz eska biszkopciki? Lenka też jest leniuszkiem, butli nie chce trzymać, jedzonko dostaje do dziubka, ale chrupki kukurydziane je sama, ile zje tyle jej, ale często cała jest wysmarowana papką.
Mój A nauczył go już pokazywać gdzie jest lampa, tik tak i bozia (krzyż na ścianie) Jak tylko go o którąs z tych rzeczy zapytamy to on od razu patrzy w odpowiednim kierunku
No super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ale zdolniacha, ciekawe kiedy Lenka będzie zadziwiać mnie nowymi umiejętnościami
Do nas dotarła huśtawka i Olo very zadowolony , musze fotki zrobić
koniecznie :ico_sorki: :ico_sorki:
ale jak zobaczyl ze biore GPS-a i obmyslam trase zeby sama jechac
Odważna z ciebie kobieta i tak trzymać.
cheesburgery- cheesy Więc pewno przepis znacie....
nie znałąm tego określenia, ja myślałam że z serem coś, jakieś placki... już miałam ochote na coś nowego:)
I nawet nie jest mi smutno że do siebie nic nie kupie
to zadziwiające, ja kiedyś jak kupowałam mężowi to i sobie musiałam koniecznie sobie kupić, czemu ja miałam być gorsza, a teraz to lenka jest najważniejsza, ja może czegoś nie mieć ale dziecko musi mieć wszystko. Taki juz nasz los, ale to bardzo przyjemne.
A ja właśnie robię frytki, coś mnie skusiło, ehhh a od jutra dieta:)

eSKa
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 20:42

A ja właśnie robię frytki, coś mnie skusiło, ehhh a od jutra dieta:)
no i narobiłaś mi smaka, ale ja smażyć nie będę :ico_nienie: :ico_oczko:
Jaki dajesz eska biszkopciki?
Chyba są firmy LU ale nie jestem do końca pewna, bo zostały w wózku a wózek już spakowany w aucie :ico_brawa_01: Więc jutro na pewno ci powiem co to za ciasteczka, a poza tym to Olek pewnie podzieli się z Lenką :-D i Szymciem oczywiście :-)

Kocura a ty do cheesburegrów kupujesz te mięsko hamburgerowe czy robisz jakies swoje? Ja jak zrobie w domu hamburgery to nigdy nie smakują tak dobrze jak kupione :ico_noniewiem:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2008, 21:00

Hej, jak widze dla wiekszosci byl to mily dzien... Coz dla nas normalny, deszczowy i pochmurny ale nie narzekam. Czasem fajnie jest tak po prostu pobyc z soba w domu a nie latac od sklepu do sklepu :-) No i kupilismy dla Zuzi caly zestaw na urodziny (obrus, kubeczki, czapeczki, rurki, talerzyki itp) Kubusiem Puchatkiem a ta juz po zakupach placze... Pytam sie co sie stalo a ta mowi ze ona nie chce z Kubusiem tylko z Ksiezniczka :ico_olaboga: a juz bylismy kawal od tego sklepu i bylam taka zla :ico_zly:

Teraz rozlozylismy sie na sofach i nic nie robimy....

[ Dodano: 2008-05-01, 21:03 ]
Jeju dziewczyny Wy juz jutro sie spotykacie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Blagam duuuzo fotek!!!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: samych dzieciaczkow i was i wszystkich razem :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

I odezwijcie sie jak wrocicie i zdajcie relacje :-)

Kurcze ale Wam zazdroszcze i mi smutno ze nie moge byc :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”