szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

11 sie 2011, 19:23

Kwiatunio udanego weekendu i ładnej pogody.

A ja z nudów nabrałam ochoty na muffiny ale kurcze nie mam zbyt wielu składników i to mleka mi brakuje to znów nie mam dodatków. Szukam dalej w necie może znajdę jakiś przepis i coś upichcę na słodko.

Rodzice jutro wyjeżdżają na długi weekend i już obmyślam co będziemy robić i gotować.
Mamy w planach z mężem dosłownie nic nie robić z jakiś prac tylko leniuchować ewentualnie dogadzać sobie rożnymi smakołykami. W niedziele na obiadek na pewno P będzie robić króla w cieście tylko że zamiast króla będą żeberka .

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2011, 19:52

Cześć!

kwiatunio udanego wyjazdu :-)

My jutro po Zuzię jedziemy, bo już smutno bez niej, wszystko przygotowane, więc mogę teraz tylko jej czas poświęcać. Nawet torbę spakowałam, prawie.... :ico_oczko:

Wizyta u gina mnie uspokoiła. No jednak to cholestaza, tylko wcześnie wykryta i jak będę zażywać te leki to nie powinny nabrać mega kształtów. A co czemu se i cholestazy nie mogę mieć, nie?
A i moje wyleczone zęby niby były, a tu jednak zonk, coś mi się dzieje z jednym, muszę jutro iść :ico_zly:
dogadzać sobie rożnymi smakołykami.
kuźwa, a ja mogę pomarzyć o smakołykach :ico_placzek:
A tam, zjadłam dziś drożdżówkę, w dwóch ratach, nie jest źle.

Gin zrobił mi też usg i mnie zbadał. Coś tam się dziać zaczyna, pytał, czy mam skurcze :ico_noniewiem:
Młody fikał. A on mi mówi,że dziecko duuuże, 3500-3800 g :ico_olaboga:
Dla mnie to niemożłiwe, żeby przez 2,5 tygodnia tyle mu przybyło :ico_olaboga: Podejrzewam,że to że on tak fikał to jakoś źle pomierzył.
Ja niecałe 8 mam na plusie, a on prawie 4????? Eeee.....

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

11 sie 2011, 20:13

Kurcze malutko przytyłaś. A ja juz mam 9 łeeeee

Fajnie ze ta cholestelaza nie jest w takim zaawansowanym stadium.

Ja robie wlasnie muffiny z serem zołtym, szynka i kukurydza.A na slodko heh muffinki z nektarynkami.
ZAPRASZAM :)

elibell
4000 - letni staruszek

11 sie 2011, 20:33

Kwiatunio udanego wyjazdu i odpoczynku:):):):)

Kocura Bura, to ci się chorubsko przypałętało, więc leki bierz i będzie dobrze, ja szczerze przyznam, że nie wiem nawet co to jest ta cholestaza, aż wstyd chyba co? :ico_wstydzioch:

Poszłam po męża i zajechalismy na szejki do Maka, mniami mniami, miałam cheć na coś takiego, w ogóle dziś jakiś napad na słodkie, kisiele, udynie i teraz szejki, jeszcze po elizie zjadłam do obiadu:) a i obiadek mi się udał, niby w domu nic do jedzenia a ja pełna jak nie wiem:)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sie 2011, 08:00

Witam dziewczyny z rana, własnie was doczytałam

Wczoraj byłam zabiegana strasznie bo załatwialam ten prezent na pępkowe, dziś tylko po jakis alkohol podjadę ale to z wieczora.

W rezultacie zamówiłam u swojego fotografa z wasela sesję fotograficzna dla małej /pakiet 100 zdjęć/ i kupiłam w takim ozdobnym pudełku do własnego wykonania odlew gipsowy malutkiej rączki bądz nóżki. Wydaje mi się że powinno sie im spodobać.
Dzis tylko musze po vaucher podjechać do fotografa wiec czekam na telefon od niego przy okazji dla naszej niuni załatwię też sesję na przyszłość.

Ja nadal popuchnięta, nic mi sie totalnie nie chce, ale musze dziś obiadek ugotować, bo kupiłam świeże pstrągi, zrobię z pieczonymi ziemniaczkami i sałatka grecką.

Teraz tak widzę że Oliwka już mało kopie, raczej się rozpycha po całym brzuszku :-D

elibell
4000 - letni staruszek

12 sie 2011, 08:45

Doberek, ale miałam nockę straszną, już mi tak si,e pcha młode, że myślałam, że regularne skurcze sie zaczynają, normalnie szok, wziełam aż paracetamol bo bym nie zasnęła. Naczytałam się, że przy takich bolączkach to kwestia do 2 tygodni - oby:)

izabellla fajne prezenty wymyśliłaś:) No i odlew gipsowy też super sprawa my mamy noge Elizki zrobioną, ale tutaj takie cudo az funta nas kosztowało hihi

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2011, 09:03

hej dziewczyny, :ico_kawa:

właśnie robię przelewy :/ znów kasa płynie z konta jak woda :ico_noniewiem:
no ale trudno, trza płacić za wszystko niestety :ico_oczko:

wczoraj na zakupach byłam bez Majki, obkupiłam młodego :ico_brawa_01:
kupiłam mu kurtkę, bluzeczke z długim rękawkiem, bezrękawnik, rajstopki, skarpetusie, czapeczkę z kotem Filemonem i koc Natalii :ico_oczko:

ale ogólnie zakupy udane, dziś jeszcze wyskocze po pare drobnostek a reszte dokupie później :-D

elibell alez sie u was porobiło z tymi zamieszkami :ico_olaboga: masakra :/ ja jestem ciekawa gdzie są rodzice tych małolatów :ico_zly:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sie 2011, 09:34

ja się biorę za sprzatanie domku jutro będe miała mniej do roboty.

Spanie znów mnie bierze, ale ogólnie coraz gorzej mi sie śpi, mam już spory brzuszek kręcę się całą noc z boku na bok, tragedia.

elibell, u mnie Oliwka szaleje strasznie ale teraz mało kopie raczej sie rozpycha strasznie, mocno bo mocno ale na razie nie strasznie boleśnie.
A Tobie Kochana strasznie wspólczuję takiego bólu :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2011, 10:57

Cześć!

:ico_tort: 37 tydz.!

izabelllla123, bardzo fajny prezent wymyśliłaś! Bardzo lubię takie orginalne prezenty! Rodzice zazwyczaj nie mają do teg głowy, chociaż chętnie by zrobili taką sesję, więc jestem pewna,że będą zachwyceni :-)
właśnie robię przelewy znów kasa płynie z konta jak woda
znam ten ból- ja też za wszystko płacę przez internet. Niby kasa nie wychodzi z portfela, tylko wirtualnie, ale jednak ubywa na koncie :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sie 2011, 11:03

Kocura Bura, dziekuję
37 tydz.!
wielkie gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”