Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2007, 10:21

Witajcie
Znalazlam chwilke czasu wiec szybko do was klikam..
Dzisiaj mamy w Niemczech dzien Ojca i moj maz jest w domku wlasnie sie z Nicole meczy :ico_oczko: bo ona jest spiaca i zmeczona a nie umie zasnac Ale da sobie rade musi sie tez nauczyc troche :ico_oczko: :ico_haha_02:
Tak pozatym to nocka jak kazda inna,mala zasnela o 22 15 a obudzila sie o 8 15 no czyli tak normalnie w normie Napisze jednak pozniej bo maz sobie nie radzi... :ico_placzek:

Awatar użytkownika
abyss20
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

17 maja 2007, 10:50

witam
wspolczuje wam walki z odstawieniem od cyca mnieniestety nie bylo dane dlugie karmienie i to Monika zrezygnowlaa no ale ocz tak zasami bywa.
Monika jest niemozliwa co ona wyprawia musze ciagle ja kontrolowac bo przy wszytskim hcce wstawac no a przeciez przy wszytskim sie nie da :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-05-17, 10:53 ]
nowy sposob przemieszczania sie, byloby lepiej gdyby ta lewa noge dala do tylu a tak to pzresowa ja do przodu :)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007, 10:39 przez abyss20, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2007, 10:57

Moj maly kochany lobuzek nareszcie usnal.. To jest takie przytlaczajace jak widzisz ze dziecko chce spac a nie umie i potem odrazu pada ze zmeczenia Jakos dziwnie bo jak jestesmy same w domku ja i Nicole to jakos nie robi takich cyrkow i zasypia normalnie a dzisiaj jest moj M w domu i cos takiego moze to tylko przypadek oh juz nie mysle...

Iwona to racja nie moge i nie narzekam na malutka jesli chodzi o jej spanko w dzien bo spi tak co 2-3 godzinki po 1-2 godziny dla mnie to fajnie i duzo bo moge sobie wszystko w spokoju porobic i mam nawet czas dla mnie.. Tylko czasami jej usypianie mnie wykancza ale daje sobie rade :ico_oczko:

Maggie dzieki fajnie ze chcesz zebym tu byla z wami i pisala to mile i dzieki :ico_brawa_01: :ico_haha_02: :ico_oczko:

Maggie i Iza niewiedzialam ze chcecie jaks wpadke? Myslalam ze chcecie zaplanowac itd.. ale fajnie trzymam za was kciuki ze bedziecie mieli jakas wpadke :ico_oczko:

Diem moja Nicole tez mnie bije tzn. Tak najpierw mnie glaska a pozniej bije z otwartej raczki mowie ze nie nie a ona sie smieje ona to traktuje jako zabawe z ktorej musi wyrosnac i mam nadzieje ze tak bedzie...

A my dzisiaj idziemy sobie do tesciow bo moj tesc ma swieto dzien ojca i moj maz tez takze sobie posiedzimy wypiejmy kawke moze pogramy w plejstejszon i pojdziemy do domku u nas od rana pada deszcz strasznie... Wczoraj byla jedynie fajna pogoda to wykorzystalam ja w pelni porobilam w domku itd..
Zycze wam milego dnia i buziaczki wielkie

[ Dodano: 2007-05-17, 11:03 ]
Mama_Kingi piekna pozycja super akrobacje moja Nicolinka to narazie sie za takie rzeczy nie bierze .. :ico_oczko: :-D Ale poczekam z czasem jej napewno to przyjdzie

Abbys super filmik mala Monika starala sie i pare kroczkow zrobila moja Nicoleczka tez juz zrobila troche kroczkow zobaczymy co bedzie dalej..

[ Dodano: 2007-05-17, 11:05 ]
No to zegnam sie z wami Miejcie ladny dzien i powodznia i trzymajcie sie odezwe sie wieczorkiem i powiem wam jak minal ten nasz dzisiejszy dzien Ojca Pozdrawiam i :ico_buziaczki_big: Paaa

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

17 maja 2007, 11:06

Kristi, pewnie niech się maz uczy...mój nauczył się wszystkiego przy odstawianiu Antosia od cycusia...pewie nastapiłoby to wczesniej ale ja mu nie dawałam :-D
Teraz usypianie Tośka lepiej mu idzie niz mnie :ico_oczko:
:ico_brawa_01: dla Monisi, radzi sobie dziewczynka.
abyss20, mój Antos tez pózno zaczął raczkować.. są dzieci które wogóle nie raczkują, tylko od razu zaczynają chodzić :ico_oczko: Także nie ma się co martwić.

Awatar użytkownika
abyss20
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

17 maja 2007, 11:14

ja tez bardzo mecze sie z usypianiem Moniki a wczoraj to juz mialam przez to mega dola bo spala tylko godzinke i to z zegarkiem w reku a zawsze spi 2-3 godz, najgorsze jest to ze w lozeczku nie chce usnac i musze sie polozyc razem z nia na lozku a ona w tedy zaczyna sie po mnie wspinac i sie smiac nawet jak wczesniej byla strasznie zmeczona, dawanije bylo calkiem inaczej

a co do bicia to u nas tak samo ja mowie nie wolno a ona sie smieje, mowie jej daj buzi a ona mnie w twarz, czasami daje buzi ale jak jej sie znudzi to bije wszytskich hihi

diem
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 maja 2007, 11:30

dzien dobry :-) oby dobry ... to sie okaze :-)
Brawa dla Moniczki za proby poddzwigniecia i przemieszczania :ico_brawa_01:
I dla Kingusi za akrobacje a la fikolek :ico_haha_02: :ico_brawa_01:
Maggie Antos to madry chlopczyk i na pewno w przyszlosci sila nie bedzie rozwiazywal konfliktow :ico_oczko: nie ma sie co klopotac ... a dzieci lubia byc przekorne; ja rowniez, gdy tlumacze Kouroshowi,ze to boli albo tego nie wolno to on z szelmowskim usmiechem robi to raz jeszcze i czeka uwaznie na moja reakcje :ico_olaboga: :-)
Kristi udanej wizyty u tesciow :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-05-17, 11:36 ]
iza a co tam u Mateuszka dzis slychac? zaraz, jesli moj maruder mi pozwoli , wskoczymy na bloga :ico_oczko:

U nas noc rozpoczela sie baaaardzo pozno bo ok 12 ... :ico_olaboga:
Kourosh byl wczoraj bardzo pobudzony: duzo gadal, spiewal, smial sie, koniecznie chcial do kogos zadzwonic,wiec nie moglismy jemu odebrac tel, na zmiane chcial sie wtulac do mnie lub do D i wkoncu zasnal o wspomnianej poze :ico_noniewiem:
Wczoraj mlekowanie bylo tylko rano i wieczorem ( z dwoch piersi) ... niestey w nocy takze :ico_noniewiem: , ale jeszcze nie jestesmy gotowi na calkowity rezim w nocy ... poniewaz dalam nam czas do pierwszych urodzin staram sie to robic delkiatnie i stopniowo ... Dziekujemy za wsparcie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_buziaczki_big:

Rzeczywiscie kaolcia juz zapomniala o nas??? :ico_placzek: i inne dziewczyny takze sporadycznie zagladaja ... buuuuuuu

nawet :shock: Aginka cos ostatnio znika

[ Dodano: 2007-05-17, 11:39 ]
mam dzis przeogromny bol glowy :ico_placzek:

juz\ smerf siedzi mi na kolanach :ico_wstydzioch:
maggie jak czesto dzieciatko powinno pic jesli jest caly dzien bez piersi co? prosze poradz :ico_sorki: bo nie mam jak biegac po innych watkach :ico_wstydzioch:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

17 maja 2007, 14:47

abyss20 pisze:a co do bicia to u nas tak samo ja mowie nie wolno a ona sie smieje, mowie jej daj buzi a ona mnie w twarz, czasami daje buzi ale jak jej sie znudzi to bije wszytskich hihi

diem pisze:Maggie Antos to madry chlopczyk i na pewno w przyszlosci sila nie bedzie rozwiazywal konfliktow :ico_oczko: nie ma sie co klopotac ... a dzieci lubia byc przekorne; ja rowniez, gdy tlumacze Kouroshowi,ze to boli albo tego nie wolno to on z szelmowskim usmiechem robi to raz jeszcze i czeka uwaznie na moja reakcje :ico_olaboga: :-)

dokładnie mój tak samo....uffff dzięki dziewczyny że to napisałyście, bo juz myslałam że tylko mój Antoli taki agresior :ico_wstydzioch:
diem masz rację nie ma co tak gwałtownie...mi to zajęło pare miesięcy w zasadzie od 8 miesiąca stopniowozzaczęłam Antosia odstawiać...
Nie mozna tak gwałtownie pozbawić Szkraba tego co tak kocha...bo moze to się żle skończyć...kiedyś czytałam gdziesz że dziecko doznało takiego szoku że wymiotowało, nie odzywało się i nic nie jadło tylko patrzyło slepo w jeden punkt...lekjarz kazał odrazu wrócić do karmienia...... :ico_nienie:
diem pisze:maggie jak czesto dzieciatko powinno pic jesli jest caly dzien bez piersi co? prosze poradz :ico_sorki: bo nie mam jak biegac po innych watkach :ico_wstydzioch:

ja miałam od poczatku z tym problem...nie powiem Ci dokładnie ile trzeba dawać picia(jak się pytałam swojej hv to powiedziała że 500ml, ale w tym są również płyny, np mleczko dodawane do kaszki) ....ja daje przy każdej okazji...czasem wciskam w Antosia choć wiem ze dziecko samo sobie płynmy reguluje....
diem jeśli Kourosh to taki sam "pijaczysko" jak Antoś to staraj się mu robić piciu jak najczęsciej...wtedy masz gwarancję ze zawsze coś wypije. Ja po każdym posiłku daje Antosiowi pić i jeszcze między posiłkami.

Byliśmy na ważeniu, Antos waży 9.920...coś nie może doskoczyć do tej dziesiątki, ale pocieszam się ze teraz duzo się rusza "biega", skacze :ico_oczko:

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

17 maja 2007, 14:52

Witam :ico_haha_01:
ada śpi to mam chwile .Odkąd zaczeła raczkować wszędzie jej pełnio ,zawsze gdzieś wejdzie a potem nie moze się wydostać :ico_olaboga: ostatnio ma manie wchodzenia pod fotel :ico_olaboga:
Ja mam dziś znowu nocke :ico_olaboga:
U nas pogoda fatalna pada i pada a ja chce już słoneczko i ciepełko :ico_sorki: :ico_sorki:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

17 maja 2007, 14:59

Kristi pisze:Maggie dzieki fajnie ze chcesz zebym tu byla z wami i pisala to mile i dzieki :ico_brawa_01: :ico_haha_02: :ico_oczko:

pewnie że TAK :ico_oczko:
Kristi pisze:Maggie i Iza niewiedzialam ze chcecie jaks wpadke? Myslalam ze chcecie zaplanowac itd.. ale fajnie trzymam za was kciuki ze bedziecie mieli jakas wpadke :ico_oczko:

Kristi mi chodziło o to że wpadka to mogłaby być juz teraz..a planowane to dopiero od przyszłego roku :ico_haha_02:

Kristi pisze:Jakos dziwnie bo jak jestesmy same w domku ja i Nicole to jakos nie robi takich cyrkow i zasypia normalnie a dzisiaj jest moj M w domu i cos takiego moze to tylko przypadek oh juz nie mysle...

u nas tak jest na spacerach, jak idziemy tylko ja i Antoś to siedzi w wózeczku grzecznie a jak wie ze idzie tteż Tatuś to już się jęki zaczynają...bo przeciez jedno z nas ma ręce wolne i może ksieciunia poonieść :-D

Za tydzień urodzinki Antosia ...ale ja to przeżywam :ico_olaboga:
Martwie się że będę caly dzień plakać.... :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

diem
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 maja 2007, 16:25

Maggie pisze:Za tydzień urodzinki Antosia ...ale ja to przeżywam

wow ! to juz za tydzien :ico_szoking: :ico_olaboga:
Maggie pisze:Martwie się że będę caly dzień plakać....

lzy urodzie nie zaszkodza :ico_smiechbig:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”