Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 paź 2011, 09:10

moze za jakies mega porzadki sie weź albo u nas w szpitalu na przedporodowym to dziewczyny namietnie po schodach chodziły ale to róznie mowia o tej metodzie
po schodach troszke sie boje a własnie sprzatan w domu, dam sobie dziś w kość

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

04 paź 2011, 09:13

własnie sprzatan w domu, dam sobie dziś w kość
nie szalej bo później nie będziesz miała siły żeby urodzić :-)
Mnie się wydaje że to i tak nic nie da. Jak się ma zacząć to się zacznie niezależnie od tego czy szalałaś z miotłą, chodziłaś po schodach czy leżałaś i odpoczywałaś :-)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 paź 2011, 09:23

Gabi, popieram w 100% w szpitalu to jest jakis obled. dlatego wczoraj nie zgodzilam się na przyjęcie, ani sie nie wyspie i leży człowiek i czeka na zbawienie. A tak przynajmniej coś zrobie ugotuje z wami popiszę i czas jako tako leci :-D

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 paź 2011, 09:39

Gabi, popieram w 100% w szpitalu to jest jakis obled. dlatego wczoraj nie zgodzilam się na przyjęcie, ani sie nie wyspie i leży człowiek i czeka na zbawienie. A tak przynajmniej coś zrobie ugotuje z wami popiszę i czas jako tako leci :-D
no i dobrze zrobiłaś do szpitala zawsze zdążysz podjechać a leżąc na oddziale to mozna ogłupieć i to niezależnie na jaki oddział się trafi

ja szpitali mam powyżej uszu juz w tamtym roku Olka mi dwa razy zafundowała tygodniowe pobyty w szpitalu to myslałam że mnie trafi

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 09:40

:ico_kawa:
jakoś dziś od rana mam zepsuty humor :/ ech dlaczego inni tak namietnie uwielbiają wchodzenie do życia innych z butami ?? :ico_zly:
wczoraj po wizycie wszystko ok to taka rutynowa wizyta z omowieniem wynikow badań ważeniem mierzeniem ciśnienia i słuchaniem tętna malutkiej
kolejna wizyta 24.10 :ico_sorki:
Ika :ico_pocieszyciel: przytulam cię mocno i trzymam kciuki aby wszystko było ok :ico_sorki: dobrze ze ta wada wada została wykryta teraz w ciazy to przynajmniej lekarze bedą wiedzieli jak postępować i leczyć po porodzie :ico_sorki:
izabelllla123, co do rozwarcia i skracania szyjki to u mnie to trwało dość długo bo w pewnym momencie wszystko sie zatrzymało i nie postępowało jedynie skurcze jak były tak były no ale ja musiałam urodzić małego klocuszka ktory nie chciał schodzić do kanału rodnego
wiesz taki niezdecydowany mój syn był tu niby chciał wychodzić ale zastanawiał się czy dobrze robi :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 paź 2011, 09:44

Kaja, tym bardziej ze w bielsku patologia połaczona jest z porodówka i jak któras kobietka rodzi, wszyscy to slyszą, więc pewnie wogóle strachu bym się najadła.
co do rozwarcia i skracania szyjki to u mnie to trwało dość długo bo w pewnym momencie wszystko sie zatrzymało i nie postępowało jedynie skurcze jak były tak były no ale ja musiałam urodzić małego klocuszka ktory nie chciał schodzić do kanału rodnego
wiesz taki niezdecydowany mój syn był tu niby chciał wychodzić ale zastanawiał się czy dobrze robi
no u mnie wlasnie nic nie postepuje, wczesniej mialam ujscie zamkniete teraz niby jeden palec rozwarcia wiec tylko to sie zmienilo, ale szyjka stoi w miejscu. Zobaczymy co bedzie, nie chce tylko miec wywoływanego porodu

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 09:50

no u mnie wlasnie nic nie postepuje, wczesniej mialam ujscie zamkniete teraz niby jeden palec rozwarcia wiec tylko to sie zmienilo, ale szyjka stoi w miejscu. Zobaczymy co bedzie, nie chce tylko miec wywoływanego porodu
ja rozwarcie na 1 palec miałam już pod koniec 36tc a urodziłam dopiero przed terminem jak mi wyszedł czop z krwią to w ciagu 24h tuliłam już małego :D

i ty urodzisz zwłaszcza zę masz skurcze :ico_sorki:

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

04 paź 2011, 10:09

Cześć dziewczyny,
ja byłam rano na badaniach oddać krew. Wkurzyła mnie pielęgniarka bo mi krwi nie chciała pobrać jak się wygadałam, że piłam rano herbatę bez cukru. Bo niby jak się ma badania na czczo to jak coś pije to też zakłamuje to wynik badania. Głupia.... tak mnie wkurzyła, że masakra. Ja nawet w nocy wstaje pić bo mnie suszy.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 paź 2011, 10:12

szyszeczka, ja niestety tez zmuszałam sie do niepicia, a w nocy mnie wybitnie suszy zawsze stoi butelka koło łózka z wodą :-) No niby powinno sie nie jeść 10h przed badaniem i nie pic 8 godzin przed badaniam.

Dzieki dziewczyny za wsparcie :-)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 10:25

hmmm mam porównanie bo akurat córka koleżanki jest starsza od mojej o rok i to zawsze Martyna przodowała
Ja mam porównanie, bo sama jestem Aleksandrą i doskonale pamiętam jakim dzieckiem byłam :-D

izabella, trzymam kciuki by dzisiaj mała sobie obrała ten cudny słoneczny dzień na przyjścia na świat. :ico_sorki:

U nas porodówka na innym końcu kliniki jest i nic nie słychać. Przechodząc obok tajnego przejścia widać tylko nie raz radosnych ojców, bądź słychać ich entuzjastyczne rozmowy telefoniczne z rodziną :-) Tak więc kobiety przed porodem, czy te z patologii nie słyszą krzyków. A te opowieści o najgorszych porodach itp. to zbyt dobrze nie nastrajają :ico_noniewiem:

Jakieś dobre ciacho bym zjadła. Popołudniu pojedziemy na zakupy, to sobie kupię składniki pod jakieś i upiekę jutro chyba.

[ Dodano: 04-10-2011, 10:26 ]
A przed badaniem krwi nigdy nie piję ani nie jem. Bo na czczo to bez niczego.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”