Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2008, 22:32

Zgagulca mam,wczoraj się męczyłam,bo manti nie miałam,ale dziś już zakupiłam i w razie potrzeby wezmę :-)
Mam do Was pytanko,czy Wam leci siara?Bo jak wcześniej jakaś kropelka mi leciała,to teraz jak naciskam to SUSZA :ico_placzek: Mam nadzieję,że będę miała mleczko.

[ Dodano: 2008-04-25, 22:33 ]
Monisiu pewnie,że nagramy :-D

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

25 kwie 2008, 22:35

nie martw sie nic Zulciu, na siare jeszcze przyjdzie pora... u mnie sie juz dawno pojawila, ale czasem jak sprawdzam, to tez susza... nie wiem od czego to zalezy :ico_noniewiem: ale po co sie martwic na zapas? :-)
zgaga.. buuu... u mnie juz trzeci dzien :ico_zly:

[ Dodano: 2008-04-25, 22:39 ]
a jesli chodzi o pojawienie sie mleczka, to ja po pierwszym porodzie strasznie chcialam karmic i potrafilam wypijac do dwoch litrow wody mineralnej dziennie ( nie licze porannej i wieczornej herbatki)... az polozne na mnie krzyczaly abym tyle nie pila bo piersi pekaly mi od namiaru mleka :ico_oczko: ... mysle ze duzo od nastawienia zalezy...

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2008, 22:41

A nie możesz sobie Monisiu kupić w aptece czegoś na zgagę?Mnie nie męczy cały czas,tylko falami,ale na tyle mocno,że nawet wymiotuję z tego pieczenia.Wczoraj usnęłam na siedząco,z opartą głową o komodę.

[ Dodano: 2008-04-25, 22:44 ]
a jesli chodzi o pojawienie sie mleczka, to ja po pierwszym porodzie strasznie chcialam karmic i potrafilam wypijac do dwoch litrow wody mineralnej dziennie ( nie licze porannej i wieczornej herbatki)... az polozne na mnie krzyczaly abym tyle nie pila bo piersi pekaly mi od namiaru mleka :ico_oczko: ... mysle ze duzo od nastawienia zalezy...
Wiem,ja też dużo piłam wody,3xdziennie herbatkę mlekopędną i piwo karmi kazały pić położne(fe,nie lubię tego)A nawału dostałam w 4 dobie,tak to piersi prawie puste były i mi Zuzę dokarmiały.

[ Dodano: 2008-04-25, 22:45 ]
Obawiam się,że będzie powtórka z rozrywki.

MONIKAB fr

25 kwie 2008, 22:46

maz na zgage kupil mi malox i popijam sobie :ico_oczko: ...ale prawde powiedziawszy to dziwne troche...bo dostaje tego cholerstwa po zwylkych buleczkach maslanych albo gdy mam pusty zoladek :ico_szoking:

wymiotujesz ?... oj, biedactwo, ja na szczescie nie mam takiego problemu... :ico_noniewiem: ale kwasy podchodza mi az pod migdalki :ico_chory:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2008, 22:52

wymiotujesz ?... oj, biedactwo, ja na szczescie nie mam takiego problemu... :ico_noniewiem: ale kwasy podchodza mi az pod migdalki :ico_chory:
Ale rzadko.Zazwyczaj kończy się na pieczeniu.Mnie też po wszystkim piecze,ale jak czytałam,to podobno od jakiegoś hormonu,który coś tam robi z żołądkiem.Jak to znajdę,to wkleję.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2008, 22:53

Hej

Byłam wczoraj na wizycie, nie bede się za bardzo w tym względzie rozpisywała więc wkleję link z mojego "ciążowego pamietnika" na tt to zainteresowani sobie poczytają:
http://www.tik-tak.pl/for...4483673#4483673
- ostatni wpis z dziś czyli 25.04

Teraz lece spać, buziaki!

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 kwie 2008, 22:54

Zgaga w ciąży
DEFINICJA
Nieprzyjemne uczucie pieczenia w dolnej części klatki piersiowej połączone czasami z odczuciem goryczy w ustach.
OBJAWY I PRZEBIEG
Zgaga jest dolegliwością, która u kobiet ciężarnych pojawia się bardzo często. Nie stanowi ona zagrożenia dla matki i płodu. Występowanie zgagi we wczesnej ciąży spowodowane jest zwiotczeniem ścian mięśni przewodu pokarmowego na skutek działania progesteronu. Jednak najczęściej występuje w późniejszych miesiącach ciąży i ma związek z uciskiem powiększającej się macicy na żołądek i jelita, zaburzając pracę przewodu pokarmowego.

Wraz ze zgagą mogą pojawić się bardzo uciążliwe odbijania, jak również kwaśne wymioty.

[ Dodano: 2008-04-25, 22:56 ]
Hehe,ja bekam często,a zastanawiałam się od czego,skoro jem lekkie rzeczy :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-04-25, 22:58 ]
Małgorzatka, nie mogę tego znaleźć :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-04-25, 23:14 ]
Powolutku będę uciekała do łóżeczka,do jutra.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

MONIKAB fr

26 kwie 2008, 08:08

witajcie z rana :-) my dalej z Ala razem, choc noc byla tragiczna :ico_noniewiem: : skorcze, odretwienia krocza i przepotworna zgaga :ico_zly:

wczoraj wieczorem cos tt nie dzialalo, wiec nawet wam dobranoc nie powiedzialam, przepraszam :ico_sorki:
Zulciu, dziekuje za informacje o zgadze...no coz...trzeba jakos przetrwac ten okres...juz tak nie wiele do konca :ico_sorki:
a to dla Ciebie link z pamietnika MAlgorzatki, mam nadzieje ze ten pojdzie:
http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... 0&start=30

Malgosiu kochana... coz moge Ci slonko napisac... odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj :ico_sorki: niech sobie maluszek posiedzi jeszcze troszke w brzusiu...
mam nadzieje ze po dzisiejszej wizycie nie padnie decyzja o pobycie w szpitalu :ico_noniewiem: ale jesli i tak bedzie, to badz dzielna skarbie, Wojtusiowi krzywda sie w domu z tatusiem napewno nie stanie... a jesli cos mialoby sie stac malutkiej istotce ktora nosisz pod serduszkiem, to napewno bys sobie nie darowala...
jestem z Toba przez cala ciaze myslami i dzis rowniez bede goraco dopingowac abys szczesliwie wrocila do domku, do swojej rodzinki... po wizycie w szpitalu daj prosze znac :ico_sorki:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

26 kwie 2008, 08:30

Obrazek

u mnie deszczowo i pochmurno
uciekam do pracy
zycze przemilego weekendu,pelnego slonca,relaksu i milych doznań
do pozniej mamusie

MONIKAB fr

26 kwie 2008, 08:38

Emalia, przykro mi ze taka brzydka macie pogode :ico_noniewiem:
u nas wrecz przeciwnie...az w szoku jestem, bo juz dawno tak pieknego poranka nie widzialam :ico_szoking: przesylam Ci troche slonca i zycze milego dnia :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-04-26, 12:35 ]
halo, co tu takie pusteczki? wszystkie jestescie juz na porodowce??? :ico_szoking:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”