lilo

15 gru 2009, 21:46

iw_rybka, tobie coś pomaga na zgagę??? Bo dziś mam mega jej wydanie :ico_olaboga: Właśnie piję mleko, czytałam że niektórym pomaga, zobaczymy :ico_noniewiem:
Czy szyjka powinna być twarda czy miękka? Bo ja mam miękką i nie wiem czy to dobrze czy nie.
Przed porodem powinna się robić miękka więc dobrze :ico_oczko:
Juz nawet komentowac mi sie ie chce,oni chyba na lapowke czekaja :ico_zly:
Ja osądzać nie chce, może są jakieś przesłanki żeby nie wywoływać porodu. Może znieczulenie lub oksytocyna mogłyby zaszkodzić w sytuacji kiedy tętno tak skacze???
Trzymamy kciuki za maluszka!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 gru 2009, 23:21

lilo, tak,pomaga jablko Ligol,tzn ja akurat te lubie,bo twarde i soczyste i tez mleczko popijam i na lewym boku sie klade w nocy.Ale jak zjem o 22-giej jablko,to mam zgage z glowy,nocka moja,bez zgagi :ico_sorki:

lilo

16 gru 2009, 09:49

iw_rybka, tylko ligol ci pomaga??? Mi po mleku przeszło :ico_sorki:

Witam w środę.

Patrycja się nie odezwała po wizycie, mam nadzieję że zajrzy do nas wreszcie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 gru 2009, 10:50

Hejka!
lilo, jestem ,jestem. Niestety wczoraj nie mogłam się dostać na forum bo mi net coś szalał.
U mnie w porządku. Mały jest już wielki i waży 3330kg czyli tyle ile Krystek przy porodzie. Rozwija się dobrze, szyjka zamknięta więc na razie nie zamierzam rodzić :)
Wczoraj byliśmy na spacerze bo u nas dużo śniegu i mróz mocny był a na mój katar to dobrze zrobiło :)
Anusiek się kurcze namęczy i nadenerwuje, ale mam nadzieję że już niedługo maleńki wyjdzie sam i wszystko z serduszkiem będzie ok.
lilo, jak tam odpoczynek?

[ Dodano: 2009-12-16, 09:55 ]
A zaraz jadę do mamy a potem na zakupy. Może zajrzę jeszcze na wieczór. Miłego dnia kochane

lilo

16 gru 2009, 10:55

3330kg czyli tyle ile Krystek przy porodzie
Mój dokładnie tyle ważył :ico_brawa_01: Położna się śmiała że jeszcze jedna trójka na końcu powinna być :ico_oczko:
Duży chłop rośnie :ico_brawa_01:
lilo, jak tam odpoczynek?
Super, choć trochę mam głupie wyrzuty sumienia że za mało robię. No ale w końcu miałam odpoczywać...
Najbardziej miłe są poranki, spokojniej się człowiek budzi, może tak malucha nie popędzać do przedszkola, chwilę teraz zawsze sobie poleżymy razem, pogadamy, powściekamy się. Piotrek go zawiezie a ja dalej się kładę ze śniadankiem.
Trzeba to wykorzystywać bo niedługo zacznie się kolejne zamieszanie, zwłaszcza poranne :-D Bynajmniej z Piotrusiem po nocy dojść do ładu nie mogłam zanim ogarnęłam mieszkanie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 gru 2009, 13:29

tylko ligol ci pomaga
- no wlasnie nie wiem,czy inna odmiana tez,bo nie kupowalam innych,lubie ligolki :-D

Dobrze,ze mleko pomoglo :ico_sorki:
nie mogłam się dostać na forum bo mi net coś szalał.
- wczoraj wiekszosc znas miala klopot z forum,to nie wina internetu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Patrycja.le, to bedzie duzy chlopczyk :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
choć trochę mam głupie wyrzuty sumienia że za mało robię
- kochana pracowalas na pelnych obrotach cala ciaze,nie masz powodow do wyrzutow sumienia,odpoczywaj :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

U Anusiek lepiej,KTG dobre,humorek jej sie poprawil.Poobserwuja ja jeszcze ze dwa dni,ma miec badanie krwi jeszcze i na weekend do domku,jesli sie nic nie zmieni :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2009, 15:40

dzien dobry :-) wrocilam po ostatnim na razie dniu szkoly, mielismy dzisiaj sniadanie adwentowe, byly symboliczne prezenty, a kolezanka z grupy grala koledy na skrzypcach.
Do szkoly wracam dopiero za rok, dlatego dostalam tez kartke z milymi slowami i podpisamy wszystkich ludzi z grupy :-) Teraz wszyscy czekaja na zdjecia z moja kruszynka :ico_oczko:
Mały jest już wielki i waży 3330kg
to rzeczywiscie duza dzidzia sie szykuje :-D
choć trochę mam głupie wyrzuty sumienia że za mało robię.
juz sie napracowalas, teraz przyszedl czas na troche odpoczynku :-) Ja tez mam male wyrzuty sumienia, ale maz nie chce slyszec o tym, zebym sie rzucala na porzadki, pierwszy raz w zyciu zaoferowal sie z wlasnej woli do sprzatania mieszkania i pomocy przy gotowaniu swiatecznych potraw :ico_haha_01: trzeba to wykorzystac :ico_oczko:
A moja mama zabronila mi myc okien, zebym sie nie przeziebila (bo to zawsze byl skutek mojego mycia okien zima). Okna rzeczywiscie sobie podaruje, moze maz sie za nie wezmie... Tylko firanki wypiore. Ale za innymi porzadkami tez sie troche zajme, bo inaczej zanudze sie do swiat.
U Anusiek lepiej,KTG dobre,humorek jej sie poprawil
no to fantastycznie :ico_brawa_01: I oby tym razem tak juz zostalo :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-12-16, 14:52 ]
a, i stawiam
Obrazek

za skonczony 36 tydzien, teraz moja kruszynka nie bylaby juz wczesniaczkiem :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 gru 2009, 15:54

Do szkoly wracam dopiero za rok, dlatego dostalam tez kartke z milymi slowami i podpisamy wszystkich ludzi z grupy :-)
- to mile :ico_brawa_01:

My juz po zakupach,dokupilismy ostatnie prezenty swiateczne,wiec teraz tylko czekamy,kiedy sie choinki pokaza,to kupimy i ubierzemy :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-12-16, 14:55 ]
za skonczony 36 tydzien, teraz moja kruszynka nie bylaby juz wczesniaczkiem :ico_brawa_01:
- ale pysznosci,gratulujemy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

lilo

16 gru 2009, 18:56

Wpadłam wrzucić parę fotek aktualnych, potem poczytam i coś napiszę bo dziecko mnie ciągnie do zabawy :ico_oczko:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 gru 2009, 19:34

Witam :-D
Przed porodem powinna się robić miękka więc dobrze :ico_oczko:
Aha,no to dobrze.Co prawda ja mam taką od kilku tygodni już. (od 27-28,jakoś tak) :036: No nic,dzięki za informację.Ważne że póki co jest zamknięta i w miarę długa :ico_sorki:
Mały jest już wielki i waży 3330kg
No to spory dzidziolek sie szykuje :-D Ciekawe ile mój waży,dowiem się we wtorek :ico_noniewiem:
U Anusiek lepiej,KTG dobre,humorek jej sie poprawil.
UFFFF,no to pięknie.Byle było coraz lepiej. :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Niech sie okruszek trzyma i rośnie zdrowo.
juz sie napracowalas, teraz przyszedl czas na troche odpoczynku :-) Ja tez mam male wyrzuty sumienia, ale maz nie chce slyszec o tym, zebym sie rzucala na porzadki, pierwszy raz w zyciu zaoferowal sie z wlasnej woli do sprzatania mieszkania i pomocy przy gotowaniu swiatecznych potraw :ico_haha_01: trzeba to wykorzystac :ico_oczko:
Ja niestety nie mam tak dobrze,ale rozłożyłam sobie robotę na raty.Dzisiaj kuchnia i salon,przedpokój.Jutro sypialnia i łazienka.Okna olewam,może męża jakimś cudem namówię żeby poprawił po mnie to co miesiąc temu robiłam,bo bez firanek to się da przez nie wyglądać.No a w niedzielę choina :ico_brawa_01:
Cytat:
- ale pysznosci,gratulujemy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
również gratuluję.
dokupilismy ostatnie prezenty swiateczne
Matko jedyna,ja jeszcze ani jednego nie kupiłam :ico_szoking: :ico_placzek: :ico_szoking:
lilo, super brzusio,śliczny :ico_brawa_01: Mój to faktycznie mały jakiś się wydaje przy tym twoim.Wszyscy mi mówią że mam malutkiego bączka,teraz już rozumiem dlaczego. :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”