Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2008, 11:19

Hej Nowa! W końcu ktoś się pojawił, a już myślałam, że znowu z forum jest coś nie tak.
Ja z rana natomiast zaaplikowałam sobie depilację a teraz to jest nie lada wyczyn dla mnie :ico_olaboga: Coś mój brzuszek jakiś taki twardy - wzięłam no-spę i leżę, a wczoraj (prawie cały dzień siedziałam, tzn nie poleżałam) i wieczorem nogi mi spuchły :ico_szoking: Więc dzisiaj chodzę albo leżę - nie siedzę!

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 11:22

zaczęłam pisać wam posta i mi się komp. zresetował :ico_zly:
żyję jakos po nocy, nospa pomogła, brałam o ok. 21-szej i o 3-ciej w nocy. poza tym miałam przy łóżku termos z rumiankowa herbatą, ble...ale pomaga jak kłuje :ico_noniewiem: tylko nie ma szans żebym na lewym boku spała, śpię na prawym prawie cała noc i boję sie że dzidzi przez to niedotleniona bedzie albo co. A Wy spicie zawsze na lewym boku?

[ Dodano: 2008-03-26, 10:23 ]
jejku, chyba zaraz bede płakac ze wzruszenia, wskoczylismy z dzidzia na 7-my miesiąc :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2008, 11:28

Marta co do spanie to ja bardzo różnie, tzn na lewym, na prawym i na plecach-jak mi wygodnie. Myślę że gorzej by było jakbyś miała się męczyć z bólem.
Cieszę się, że nocka minęła Wam znośnie, a jak humorek?

Ja też piję dużo rumianku - ale ja lubię, bardzo mi smakuje, bardziej niż mięta.

Wielkie gratulacje z racji wejścia w 7 miesiąc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 11:30

Witajcie.

U mnie albo coś z netem nie tak albo nie wiem co, bo niektóre strony powolnie mi chodzą :ico_noniewiem:

Ja jeszcze mam tylko poodkurzać, bo gary pozmywane i śmieci posegregowane.

W nocy znów sypnęło, więc śniegu nie ubywa.

lulu_, fajnie że opisałaś to po swojemu, bo ja to tak opisałam tak prostacko bo w sumie sama nie znam się na tym.

mojamaja.corcia, trzymam mocno kciuki za egzamin :-)

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 11:33

Humorek nawet OK, wstałam z bólem głowy ale nasmarowałam ją amolem i jest znośnie. Najchetniej to bym sie tego amolku napiła, jestem nienormalna ale uwielbiam ten smak. Jak to mówie komuś to się po głowie stuka a tata mi powiedział że jak alkoholik jestem, bo mi się spirytusu chce :ico_oczko:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

26 mar 2008, 11:36

Już jestem :-D

A na wczorańszych zajęciach kobieta mówiła o III i IV okresie porodu, tzn. rodzenia popłodu, opisywała łozysko jako wżer na macicy wielkości duzego talerza, że ten etap porodu tez jest wazny, musi nastapic szybko, bo kobieta moze sie wykrwawic itp. Ta lekarka opowiadała o tym dośc obrazowo :ico_noniewiem: , m. zrobiło się słabo, spocił sie i o mało co nie zemdlał :ico_olaboga: Normalnie boję się, jak on pójdzie ze mną rodzic, jak on tak reaguje, żeby nie okazało się, że jemu trzeba pomagac, zamiast mnie :-) . Poza tym było trochę o laktacji, tak jak pisałyście, to wszystko jest u nas w głowie, podczas ssania do mózgu dochodzi informacja i wtedy zaczyna on produkowac prolaktynę, czyli czym częściej przystawia sie dziecko do piersi, tym wiecej organizm produkuje :-) .
No i jeszcze trochę na temat krwi pepowinowej, jak sie ja pobiera, w którym momencie i skąd. Więcej na ten temat za tydzień więc z chęcią pójdę, bo mnie to ciekawi. Ostatnio byli u nas znajomi, którzy przetrzymują ta krew i nawet sie zdziwiłam, bo to wynosi ich rocznie 400 zł (wg mnie nie duzo).
A Wy myslałyście o tym?

CMonikA
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 11:38

hej ja jeszcvze w domku-za chwilke jade. Ale mam stresa-aż mi się ryczeć chce. Boję się ze wszystko zawalę!! Trzymajcie kciuki. Jak zdam to napiszę... pa

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2008, 11:38

Hej Siunia!
Marta zapach amolu ja też lubię, a co do smaku to podejrzewam, że bym pawia puściła, bo to pewnie ziołowe - a ja kiedyś zatrułam się Beherowką (słowacka ziołowa wódka) i od tej pory nic ziołowego mi przez gardło nie przejdzie.

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

26 mar 2008, 11:40

Marta u mnie ze spaniem bywa róznie, ja sie strasznie wiercę i ze sto razy chyba przerwacam się z boku na bok (tak twierdzi m.), ale czytałam, ze dobre jest własnie spanie na lewym boko, bo wtedy my i malenstwa jestesmy dobrze dotlenione.
A z tym bólem , to jak Ci nie przejdzie to wybierz się do lekarza, lepiej sprawdzic, co to jest

[ Dodano: 2008-03-26, 10:42 ]
siunia, to prawdziwa zimę macie. U mnie cos podsypuje, ale zaraz topnieje, a w sobote ma byc 13 st :ico_brawa_01:

mojamaja.corcia, na pewno bedzie dobrze, trzymamy kciuki :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-03-26, 10:44 ]
spinka, a ja Beherowką chciałam sie wyleczyc z mdłości ciązowych, pamietam, że jeszcze nie wiedziałam, ze jestem :ico_ciezarowka: i myslałam, że mam problemy zołądkowe i ze dwa razy tak sobie łyknełam kielicha :-)

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 11:44

mojamaja.corcia, trzymamy kciuki, razem z dzidzią!!!!!!
NOWA, we wtorek mam wizyte u ginki to powiem małpie, zobaczymy czy cokolwiek zrobi. Ale ja raczej jestem pewna że to wątroba lub woreczek, wiec trzymam dietę, bez czekolady i frytek :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_oczko:
mój M. mówi że padnie podczas porodu na widok chocby kropli krwi ale ja mu nie dam bo kogo bede targać za włosy w bólach? :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-03-26, 10:45 ]
M. nie cierpi smaku amolu, nawet zapach go drazni a ja uwielbiam, tak na cukrze. No ale to sam spiryt to teraz nie ma szans :ico_noniewiem: :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”