Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania
Posty: 505
Rejestracja: 06 cze 2008, 11:07

14 wrz 2008, 10:59

MElduje sie i ja,
U nas pada,szaro,ponuro,czuc juz slotna jesien.

miszka JA kiedys tez mialam problem z wilgocia w domu,ale to jeszcze na starym mieszkaniu.I stwierdzili ze zle wietrze i to moja wina.Musielsimy na wlasna reke czyscic sobie sciany,bo to cholerstwo jest niezdrowe,a jeszcze przy dziecku.
martus Golabkow bym pojadla,ale nigdy jeszcze nie robilam,wiec nie bardzo wiem jak.Najgorzej jest z ta kapusta.Trzab ja dlugo gotowac zapewne coby byla miekka a potem jak sie zle zwinie to sie rozpadna.
A jak robisz golabki?MOze i sie ja skusze??

JA opedzlowalam dzis juz 3 duze kawalki karpatki,bo taka smaczna.Moje dziecko tez juz pewnie sporo wazy.JA tylko slodkie wcinam brrrrrrrrrr.
PAti JA sie polozylam spac dopiero o 1.30 bo tez mnie brzusiu pobolewal.No a dzis juz cisza.Samopoczucie super.JA juz nic nie kumam.

Moja dzidzia nadal ruchliwa ze szok,wypina sie,wyciaga swoje nozki,kolanko---ja juz chce go zobaczyc :ico_oczko:

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!
Posty: 1409
Rejestracja: 29 mar 2008, 11:21

14 wrz 2008, 11:08

Trzab ja dlugo gotowac zapewne coby byla miekka a potem jak sie zle zwinie to sie rozpadna.
Kapustke kochana trzeba tylko sparzyc,nie zagotuj jej bo sie wlasnie wtedy robi krucha i rozpadajaca :-D
JA kiedys tez mialam problem z wilgocia w domu,ale to jeszcze na starym mieszkaniu
Zalamuje mnie ten grzyb w szafie,ale nie daruje,jutro zaczynam walczyc :ico_zly:
za oknem slonecznie ale zimno tylko 12 stopni, a mi sie nie chce
nic dzis robic, buuuuuuuu
Odpoczywaj,ja tez siedze obolala i chyba dzis nic nie zrobie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2398
Rejestracja: 18 mar 2008, 15:46

14 wrz 2008, 12:56

dzien dobry :-D o moja nocke lpiej ni pytac, Piotrek ciagle w lozku :ico_olaboga: nie wiem jak on moze tak dlugo spac :ico_noniewiem: jade dzis po kapuste i robie gołąbki bo smaka mi narobiłyście :-D , u mnie nic jak na razie tylko czasem kluje mnie na dole i ciagle mam wrazenie ze malemu nozki dolem zaraz wypadna :ico_szoking: , u mnie tez szaro buro pada i jest duszno az mi sie nic nie chce :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania
Posty: 505
Rejestracja: 06 cze 2008, 11:07

14 wrz 2008, 13:39

Kapustke kochana trzeba tylko sparzyc,nie zagotuj jej bo sie wlasnie wtedy robi krucha i rozpadajaca
A kapuste tylko przelac woda wrzaca czy polozyc na jakis czas do niej??
dzieki miszka.A farsz jak robicie??


moze sie skusze i jutro zrobie.

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 7911
Rejestracja: 20 mar 2008, 09:59

14 wrz 2008, 13:57

A kapuste tylko przelac woda wrzaca czy polozyc na jakis czas do niej??
ja wkladalam na chwile
a farsz to zalezy czy chcesz robic golabki z miesem mielonym i np.sosem pomidorowym czy(ja tekie wczoraj robilam) z kasza i grzybami
jak takie to gotujesz kasze w bulionie grzybowym i wodzie i troszeczke maselka
podsmazasz drobna posiekana cebulke na maselku,starte na grubej tarce pieczarki i jak masz to najlepiej dzien wczesniej namoczyc prawdziwe grzybki-wtedy jest pyszne :-D
no i jak kasza sie ugotuje i ostygnie to mieszasz kasze z tymi grzybkami i cabulka i masz farsz :ico_brawa_01:
zawijasz w sparzone liscie kapusty -ta twarda koncowke skrawam zawsze
ja zawsze jeszce nitka przewiazuje bo nie mam duzej wprawy w zawijaniu tego w farszu w te liscie zeby mi sie nie rozwalalo :ico_zly:
i teraz ja obsmazam na patelni najpirw (bo takie lubie)ale nie trzeba i potem przekladam do garnka-podlewam troszke woda i w tym garnku dusze
a sosik to biore wszystko-reszte bulionu grzybowego po gotowaniu kasz,wode z namoczonych grzubkow i ten soczek z garnka jak golabki puszcza -zlewam w jedno i wiadomo zagescic i gotowe !!!!!Mniam :-D

[ Dodano: 2008-09-14, 14:00 ]
Obrazek
a ja znowu Wam brzucholka wklaje bo tutaj mi taki dorodny wyszedl :ico_brawa_01: i bardzo dumna z niego jestem :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania
Posty: 505
Rejestracja: 06 cze 2008, 11:07

14 wrz 2008, 14:08

farsz to zalezy czy chcesz robic golabki z miesem mielonym
JA wole ten z miesiem mielonym.Czyli mieso mielone i ryz tylko??Oczywiscie doprawic do smkau.
czy moze jeszcze dodajecie cebulke itd?
martus brzuszek faktycznie dorodny,ale za to lsiczniutki.JA tez mam bardzo duzy brzusio i sie tym nie martwie.Wrecz przeciwnie,trzeba sie nim rozkoszowac,bo niedlugo juz go nie bedzie:-)

Ale mi teraz brzuch twardnieje ze az boli,brrrrr

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2398
Rejestracja: 18 mar 2008, 15:46

14 wrz 2008, 14:08

mmarta81, no martus piekny brzusio :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a ten dopiero wstal :ico_zly: :ico_zly: zanim gdzies wyjedziemy to pewnie z dwie godziny przeleca :ico_zly: ja dzis zrobie golobki z mieskiem i ryzem no ioczywiscie z sosem pomidorowym,mam nadzieje ze dostane duza kapuste :ico_sorki: ,a glodna jestem jak diabli :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 7911
Rejestracja: 20 mar 2008, 09:59

14 wrz 2008, 14:20

??Oczywiscie doprawic do smkau.
czy moze jeszcze dodajecie cebulke itd?
wiesz co ja czytalam rozne przepisy z cebulka i bez-ja bym dodala -bo to zawsze inny smak -troszke bym tez podsmazyla(tylko ja z miesem to na opak jestem)dlatego wole te z kasza :ico_oczko:
JA tez mam bardzo duzy brzusio i sie tym nie martwie.Wrecz przeciwnie,trzeba sie nim rozkoszowac,bo niedlugo juz go nie bedzie:-)
ja jestem bardzo dumna z mojego :-D :-D :-D :-D taki dorodny domek dla Igusi wychodowalam :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2398
Rejestracja: 18 mar 2008, 15:46

14 wrz 2008, 14:23

sarenka, ja robie tak, mieso mielone ugotowany ryz tak z torebke lub dwie zalezy czy lubisz bardziej miesny farsz ,podsmazona cebulka, so,l pieprz i troszke czosnku do smaku, zawijam w liscie, na dnie garnka ukladam same liscie kapusty i na to potem gołąbki, na koniec podlewam to bulinem z przecierem pimidorowym tez juz doprawionym do smaku, zeby sie w tym dusily az beda miekkie :-D

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania
Posty: 505
Rejestracja: 06 cze 2008, 11:07

14 wrz 2008, 14:28

sarenka, ja robie tak, mieso mielone ugotowany ryz tak z torebke lub dwie zalezy czy lubisz bardziej miesny farsz ,podsmazona cebulka, so,l pieprz i troszke czosnku do smaku, zawijam w liscie, na dnie garnka ukladam same liscie kapusty i na to potem gołąbki, na koniec podlewam to bulinem z przecierem pimidorowym tez juz doprawionym do smaku, zeby sie w tym dusily az beda miekkie :-D
dziekuje.Ale mam smaczka na golabki.
Jutro robie :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość