Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

29 gru 2007, 10:45

Witajcie

Nocka koszmarna. Emi wyskoczyła gorączka 39,2 po jedenastej. Dałam jej Nurofen i robiłam zimne okłady na głowę i po godzinie gorączka urosła do 39,4 :ico_szoking: zadzwoniłam na ostry dyżur i pediatra kazał mi zrobić chłodną kąpiel. Po kąpieli temperatura spadła do 38,8 ale po poł godzinie znowu było ponad 39 więc znowu mieliśmy zrobić jej zimną kąpiel i jeszcze raz dałam Nurofen. Dopiero po drugiej kąpieli temperatura zaczęła spadać. Emi zasnęła tuż przed 3 i wtedy miała 38,4. Spała bardzo niespokojnie i praktycznie cały czas była przy cycu. Rano obudziła się miała 38,1 ale nic jej nie podawałam no i temperatura wkońcu sama spadła.
Teraz ogląda Teletubisie ale chyba ją zaraz położe spać bo wymęczona jest.

A popołudniu jedziemy do pediatry bo dopadł ją taki mokry kaszel no i chcę żeby ją jeszcze raz osłuchał.

Choroba dziecka jest okropna :ico_szoking: ja nie wiem jak Wy to przeżywacie. Mnie sie serce kraje jak ją widzę jak się męczy :ico_placzek:

A wiecie co jest najlepsze. Jak ją daliśmy do wanny to normalnie zaczęła się śmiać i rozrabiać. Z prawie 40 stopniową gorączką :ico_szoking:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2007, 11:15

mi tez bardzo zal jak jula choruje wszystko bym zrobiła byle tylko jej jakos pomoc zreszta choroba kazdego dziecka jest przykra

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

29 gru 2007, 12:24

Emi wkońcu zasnęła. Cały czas utrzymuje jej się temperatura w granicy 38 stopni. Nie wiem czy to normalne ??
Największy problem jednak tkwi w tym że mam puste cycyki :ico_noniewiem: Już teraz się wściekała bo jej za bardzo nie chciało nic lecieć. Zobaczymy może jakimś cudem nazbiera się troszkę pokarmu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kasiamiś
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

29 gru 2007, 14:26

Witajcie Marcóweczki
ojoj widzę że choróbska nadal panują :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: no z moją niunią już troszkę lepiej właśnie ucina sobie drzemkę więc mam czas do was w końcu napisać nie było mnie kilka dni ze względu na to że mój mąż ma teraz urlop do 6 stycznia i to on operuje teraz przy komputerze więc nie mam za bardzo jak usiąść bo to maniak komputerowy. Teraz akurat poszedł do sklepu więc skoro mała przysnęła to ja mogę popisać.
Mam nadzieje że dzieciaczki wyzdrowieją się przed nowym rokiem.
Pozdrawiam i życzę zdrówka Wam i dzidzią!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

29 gru 2007, 17:29

A my wróciliśmy od lekarza. Niestety nie obeszło się bez antybiotyku :ico_placzek:
Pan doktor osłuchał Emi i okazało się że jest stan zapalny w oskrzelach :ico_placzek: Przepisał nam Bactrim 2 x dziennie. Do tego Hascosept do psikania gardełka bo czerwone no i czopki jak by temperatura była bardzo wysoka.

A Emi ani na chwilkę nie spadła gorączka. Biedactwo cały czas ją trzyma 38 albo wyżej, do tego prawie nic od rana nie zjadła :ico_placzek:

Przed chwilką Emiś usnęła także mam nadzieję że troszkę pośpi.

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

29 gru 2007, 18:37

Jejku,ale nam się porobiło :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: Tak mi żal naszych bombelków :ico_placzek: Trzymam za wszystkie dzieciaszki kciuki,żeby raz dwa wyzdrowiały :-)
Gadałam chwilkę z Karolą i Mciejko też chory i z :ico_chory: ale co dokładnie to niewiadomo,bo lekarz dopiero miał przyjechać :ico_noniewiem:
Aga,tak coś mi chodziło po głowie,że coś koło oskrzeli może być u Emi ale niechciałam cię stresować :ico_placzek: Ale Bactrim jest dobry,raz dwa wstanie na nogi.A miałam mówić o tych kąpielach,też tak robiłam jak Michu miał taką wysoką tempe.
Wszystkim dzieciaszką duuuuuużżżżżooooo zdrówka i nic więcej!!!!!
kasiamiś, widzę,że twój mąż taki maniak jak mój :ico_noniewiem:
No to dla poprawienia nastrojów,coś na rozrzedzenie krwi :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :564: :564: i na osłode życia ogromniasty :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

29 gru 2007, 20:22

witam

co ja widzę, pogrom wsród dzieciaczków. Choroby jak widać nie odpuszczają. :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Aga26 biedna Emi. Może podawaj jej na zbicie gorączki paracetamol skoro ibuprofen tak słabo działa. Moim zdaniem każdą temperaturę u dziecka trzeba zbijać, nawet tą najmniej podwyższoną, bo dziecko z temperaturą się męczy.

Becia cieszę się, że z Amelką już lepiej, byle tak dalej.

nana gratuluję konsekwencji w ograniczaniu cycowania. Ja też postanowiłam , że odzwyczaję Majkę od nocnego jedzenia. Już dziś w nocy nie karmiłam jej tylko podawałam soczek. Potem będę mieszać soczek z wodą i w końcu zamienię na wodę. W ten sposób odzwyczajałam Mikołaja i zdało to egzamin. Może tym razem też zadziała.

[ Dodano: 2007-12-29, 19:26 ]
A w ogóle to

STO LAT STO LAT dla MICHAŁKA!!!!!! :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

29 gru 2007, 20:33

nana, przepraszam Cie kochana :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: z tego wszystkiego zapomniałam że Twój Michaś kończy dzisiaj 9 miesięcy

MICHAŁKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SKARBIE NA TE TWOJE 9 MIESIĘCY. ROŚNIJ ZDROWY I NIE DAWAJ SIĘ ŻADNYM CHORÓBSKOM :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Karolina mam nadzieję że Maciejka szybciutko wyzdrowieje

A Emilce spadła gorączka :509: Teraz ma 35.4. Położyłam ją spać o 16.10 i wstała dopiero po 18 :ico_szoking:
Tylko że nic nie chce jeść :ico_noniewiem: No ale nie będę jej zmuszać. Najważniejsze że gorączka spadła :-D

Awatar użytkownika
urmajo

29 gru 2007, 20:35

Aga masz rację nie zmuszaj Emi do jedzenia. Zadbaj tylko, żeby dużo piła, bo przy temp to bardzo ważne. Cieszę się, że Emilce już lepiej. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

29 gru 2007, 20:44

urmajo, pije i to dużo. Jest w połowie drugiego kubka niekapka a do tego jeszcze cycuś także myślę że jej wystarczy. Chciałam ograniczyć jej cyca a ona dzisiaj prawie pół dnia na cycku spędziła :ico_noniewiem: Ale co tam chora jest to ma prawo :-) Oduczania będziemy się uczyć jak już wyzdrowieje

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”