zaczął sie 36 tydzieńasika82 pisze:asiab w którym tyg Franuś się urodził?
[ Dodano: 2008-02-19, 11:00 ]
Edit u mnie było tak ze w 33 tyg dowiedziałam sie ze miałam cholestaze ciążową i tak lezałam z tego powodu w szpitalu lekarze codziennie dawali mi kroplówki z glukozy na wypłukanie wątroby i co drugi dzień kłucie pobieranie krwi na wyniki Alatów i Aspatów.
Najpierw ładnie zaczeły spadac te wyniki a na poczatku 36 tyg ciązy wzrosły wiec lekarze podjeli decyzje ze dłuzej juz nie mozna czekac i rozwiązuja ciąze zrobiono mi cesarskie ciecie dla mnie było to straszne samo znieczulenie nie bolało ale pózniej jak zaczeło puszczac myslałam ze zwariuje z bólu. Franus urodził sie 2450 i 47 dl. zabrano mi go odrazu do innego szpitala na ojom bo miał problem z oddychaniem i podczas cesarki opił sie wód płodowych wiec zrobił sie mały stan zapalny nad pluckami. Wszystko juz jest dobrze dzis wracamy do domku moge tylko dziekować Bogu i lekarzą ze tak to sie skończyło. Bo gdyby lekarze poczekali z cesarką jeszcze dwa dni Franusia by nie było. Jak ktos nie wie co to jest cholestaza ciązowa prosze wpisac w google jakie jest ryzyko dla dziecka
pozdrawiam