ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 maja 2008, 21:30

czesc dziewczyny ja tez jestem na wrrrrrr :ico_zly:
oczywiscie praca, dostalam wypowiedzenie warunkow pracy czyli albo bede miala 17/18 albo 16/18. teraz sie konsultuje ze zwiazkiem zawodowym i kuratorium czy moga mi tak zrobic. mam dosyc dzisiaj wszystkiego, glowa mnie strasznie boli, bo przeryczalam pol dnia.
misio jest zdrowy tylko troche marudny. buziaki
a tu macie nowe zdjecia mojego dziecka ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dobrze ze jest michas, przyjamniej on mnie uspokaja :)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 maja 2008, 21:58

Jak się żaliłam to mi nie było lepiej,ale jak Was teraz poczytałam to mi juz lepiej :-) Normalnie kląć mi strasznie chce,ale się hamuję, bo mnie jeszcze z forum wyrzucą :-D

ulamisiula, no spoko ta Twoja szefowa. Nam to od ręki podbija stempelek w książeczce- chociaż tyle... Ale to normalnie zajmuje 10 sekund, ta Twoja szefowa to jakaś chora, ma satysfakcję,że ją tak prosisz, przecież łaski nie robi :ico_puknij:
Ale mialam satysfakcje jak mowilam szefowej-krowie ze sie zwalniam
i ja właśnie na to liczę :-D
ewasiek, no to witaj w klubie! Ja też wyłam jak opowiadałam M. Ale słodki Misiulek, ząbeczki ekstra :ico_brawa_01: A ten kapelusik cudny. Ja kupiłam Zuzi biały, ale kiedy będzie tak cieplutko, żeby go mogła założyć :ico_noniewiem:
pozniej do banku, zalozylam sobie konto walutowe w funtach za free do tego karta za darmo, a i jeszcze plan Londynu dostalam gratis
no widzisz jak pięknie Ci się układa, a jeszcze nawet nie wyjechaliście. Będzie dobrze :-)I super z tymi zniżkami :ico_brawa_01: Pewno sporo zaoszczędzicie.

eSKa
4000 - letni staruszek

05 maja 2008, 22:46

Oj dziewczynki jeśli chodzi o prace to faktycznie się pozmieniało teraz to pracodawca powinien walczyć o wyszkolonego pracownika a jeśli nie walczy to jego strata. Ja ostatnio mam takie lajtowe podejscie do roboty że szok, wali mnie wszystko i robie sobie po swojemu, już nie przejmuje się że biore tyle wolnego, po prostu jak potrzebuje to mówie że mnie nie będzie i tyle, albo to zaakceptują albo nie. Jesli nie to dziekuje i do widzenia. Więc wszystkim z dołkami z powodu pracy mówię: Głowa do góry, zawsze można zmienić pracę na lepszą,, trzeba tylko troche poszukać.

A rozmowa z teściową przeszła bez zgrzytów i urazów. Mężuś mnie zaskoczył :ico_brawa_01: wszystko poszło gładko. Tesciowej powiedziałam ze w tym tygodniu wezme dwa dni wolnego bo mam w pracy luzy (niezła ściema :ico_oczko: ) a pozostałe dni jest mama, a ona najwyżej przyjedzie w przyszłym tygodniu. Poza tym powiedzieliśmy że sie o nią martwimy i zeby sobie zrobiła podstawowe badania kontrolne, zostawiliśmy jej kase żeby nie miała wymówki że w państwowym laboratorium trzeba długo czekać a prywatnie drogo. Męzu zarządził że dobrze by było gdyby do końca tygodnia miała wyniki, ciekawe czy posłucha.

Dobra zmykam bo skończył sie okresior i dziś licze na jakieś przytulańce :-D Będziemy testowali czy uczulenie męża przeszło , a jak nie to :ico_zly: :ico_zly:

Aha! Ewasiek Michałek ma czaderski kapelusz , napisz gdzie kupiłaś :ico_sorki:
I taki śmieszek na tych zdjęciach, pięknie pokazuje ząbki :ico_brawa_01: Kochany jest!

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

06 maja 2008, 06:59

Hej dziewczynki.
U mnie w pracy to dziwna historia, nauczyciele zdobywaja stopnie awansu zawodowego i ja mam juz 3 czyli zostal mi do zrobienia 1 - dyplomowanie. I te brakujace godziny do mojego etatu dostal ktos z nizszym stopniem zawodowym i ta osoba ma etat a ja nie. Wiec jestem w trakcie sprawdzania czy moge isc z tym do sadu pracy. Zobaczym jak bedzie, bede was informaowala, trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo po mojej mysli.
Ale słodki Misiulek, ząbeczki ekstra :ico_brawa_01:
dzieki :)
Ewasiek Michałek ma czaderski kapelusz , napisz gdzie kupiłaś
kupilam w sklepie dla dzieciaczkow w bialobrzegach. ale jak chcesz to moge ci kupic i wyslac. :-D

zmykam sie myc, misio szaleje w lozeczku musze to wykorzystac ze sie bawi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

06 maja 2008, 07:15

ja sie melduje
pobudka dzis o 6.00 no tyle dobrz ze nie o 5.00 :ico_sorki:
obudzilam rano M zeby sie zajal Szymciem i spoko wstal i mial z nim siedziec
ale dostal tel. od kolegi ze tamten zapil wczoraj bo mial nie isc do pracy a tu mu zadzwonili ze jednak ma przyjsc na chwile cos tam pokserowac
no i kolega z prosba do mojego M czy nie moglby byc dzisiaj jego kierowca
no wkurzylam sie bo juz mialam takie fajne plany ze sie poloze jeszcze a tu nici z tego :ico_zly:
pozniej czeka nas wyprawa do pediatry i po odbior paszportow bo strawdzilam juz na ich stronie i pisze ze sa gotowe do odbioru :ico_brawa_01:

wlasnie patrze za okno
ale u nas leje :ico_szoking:
beznadziejna pogoda :ico_zly:

Awatar użytkownika
magda26

06 maja 2008, 07:20

nhej dziewczyny mam do was pytanie moja szwagierka ma corke z wrzesnia i jak moge was prosic napiszcie ile razy jedza mleczko wasze dzieci albop jak wyglada menu maluszkow. Dziekuje

Awatar użytkownika
eve81

06 maja 2008, 07:51

magda26, mój je mleko 3x w ciagu dnia
a jego menu wyglada tak:

7.00- 150ml mleka
10.00- 150ml mleka
13.00- zupka 190ml
16.00- deser 190ml
19.00- mleko z kaszką 180ml

w miedzyczasie podaje mu jakies chrupki, biszkopty itp. ale to nie codziennie :ico_oczko:

eSKa
4000 - letni staruszek

06 maja 2008, 09:12

no i kolega z prosba do mojego M czy nie moglby byc dzisiaj jego kierowca
no wkurzylam sie bo juz mialam takie fajne plany ze sie poloze jeszcze a tu nici z tego
No to się twój M dał załatwić no i ciebie przy okazji też załatwił :ico_oczko: Ja też nie lubie jak ktoś obcy burzy mi plany :ico_zly:

A ja dziś wyspana na maksiora, Olek obudził sie o 6.00 dałam mu herbatke i zasnął , męzus poszedł do pracy, wiec też wskoczylam do łózka i obudził mnie tel o ... 8.30 :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Olek już nie spał ale nawet się nie odzywał w łózeczku (bo miał kupola a wtedy cichutko leży :-D )
mam juz 3 czyli zostal mi do zrobienia 1 - dyplomowanie. I te brakujace godziny do mojego etatu dostal ktos z nizszym stopniem zawodowym
no to po świnsku to zrobili, nie daj się a my tu będziemy za Ciebie trzymać kciuki.
napiszcie ile razy jedza mleczko wasze dzieci albop jak wyglada menu maluszkow
Jedzonko Olka mniej więcej wygląda tak

8.00 - mleko 210ml
12.00 - zupka (duży słoiczek)
15.30 - mleko 210ml
17.30 deserek np pół banana i pół jablka
19.30 mleko 210 ml

w międzyczasie tak samo jak Eve podaje chrupki czy ciasteczka.

Dobra zmykam bo ja dziś umówiona na klachy z kolezanką (mamą 1,5rocznej Oliwki) Planowałyśmy spacer ale mało ciekawie na podwórku wiec chyba pozostanie siedziec w domu. Ciekawe jak tam dzieciaczki zareagują na siebie :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

06 maja 2008, 09:53

Hejka, ja dziś też wyspana, pobódka o 7.30, później wzięłam Lenkę do siebie i leżałyśmy do 8,00.
Kocurka współczuję Ci takiej szefowej. Atmsfera w pracy jest bardzo ważna.
Ewasiek, fajna czapeczka, ja na lato też chcę Lence kupić kapelusik ale raczej jasny, bo ciemne przyciąga promienie słoneczne, wiadomo że nie będę ją wystawiać na słońce, ale w wakacje to mała już może będzie chodziła więc nie uchronię ją przed słońcem. A z pracą rozumiem cię doskonale. Ja robię mianowanego, jeszcze mi 2 lata zostały, ale pracodawcy tacy są, kombinują jak się da. Ministerstwo namawia na awanse, a tak naprawde to guzik z tego mamy, bo jak już robisz dyplomowanego to jesteś droga dla szkoły, więc pracodawca woli dać godziny stażyście bo mniej bierze ze godzinę, jest po prostu tańszy. U nas też tak jest w szkole, z tym że każdy ma zapewniony etat. Wybieram się do mojej szkoły aby porozmawiać z dyrektorem, nie wiem ile będę miała godzin. Napewno etat mam, mówiłam mu ostatnio że nie chce dużo nadgodzin, bo z małym dzieckiem nie wyrobię i że wychowawstwa też nie chcę w tym roku. Zresztą on zrobi i tak po swojemu. Dostanę tyle godzin ile on będzie mi chciał dać. U nas jest ta różnica że dyrektorem jest ksiądz więc jest pełna kulturka, chociaż też są zgrzyty. No a z tym awansami się porobiło, bo gdybyś się chciała zwolnić z pracy, to trudno ci bedzie znaleźć podobną pracę bo każda szkoła woli przyjąć stażystę który mało bierze niż mianowanego, doświadczonego nauczyciela (który też zresztą mało zarabia w porównaniu z innymi zawodami) ale jest droższy dla instytucji takiej jak szkoła. NORMALNIE CHORY SYSTEM!!!
Eska, fajnie że rozmowa z teściową przebiegła bez problemów. Teraz masz spokojne sumienie.
Eve cieszę się że wszystko gna do przodu, tak dalej trzymaj:) A takie sytuacje też mnie denerwowały, mój były też ciągle wybywał z domu, niby żeby pomagać kolegom, tłumaczył mi zawsze że kiedyś my bedziemy potrzebować pomocy i ci wtedy? Ale ja to już teraz wiem że tego jego wypady aby udać się na pomoc kończyły się w łóżku tej szmaty. OBYDWOJE SĄ SIEBIE WARCI.
MENU LENY
8,00 Mleko z kleikiem kukurydzianym 150ml
12,00 Mleko z kleikiem
15,00 Obiadek
17,00 Deserek (owoce zmiksowane, lub deserek ze słoiczka, lub FRUTAPURA, lub kisielek)
19,30 Mleko z kaszką
23-24(jak ja idę spać ) Mleko z kleikiem 150ml
W między czasie podaję jej chrupki, od niedawna biszkopciki, soczki i herbatkę

[ Dodano: 2008-05-06, 09:58 ]
A my dziś też planujemy aktywny dzień, dosyć siedzienia w domu. Trzeba pozałatwiać parę rzeczy noi spacerek oczywiscie. Jutro znów idę do laboratorium z moczem, zobaczymy czy już wszystko jest ok. Miłego dnia dziewczynki.
Kasiu, dziękuję za miłe słowa, wzruszyły mnie. Napewno będzie tak jak mówisz, powoli w to wierzę.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

06 maja 2008, 10:31

Hej dziewczynki.
Menu Kacperka:
8-mleko z kleikiem
11-zupka
14-danie albo zupka
16-deserek
17-mleko
20-kaszka
Tylko ze to u nas jest różnie bo Kacper nie chce pić mleka i poza tym przesypia czasami jedzonko.

Eska super że rozmowa przeszła bez zgrzytów.A co teściowa na to wszystko?

Eve no to już wam niedługo czasu zostało,lubię taki załatwiania przed wyjazdem :-D

Ewasiek Misio ślicznie wygląda z ząbkami :-D i kacpelusik fajny,ja tez kupiłam małemu tylko beżowy ale jak narazie to Kacper go ściąga.Przykro że takie świństwo Cię spotkało,głowa do góry,trzymam kciuki.

Kocura dobra atmosfera w pracy najważniejsza,dziewczyny mają racje,poszukaj innej.

A ja zaraz musze iść kupic bilet dla Ł bo wczoraj tylko orientacyjnie byłam sie dowiedzieć.Ł jedzie 16 maja i niestety autobusem,19 godzin,masakra.A Momo Zuzi będzie przejeżdżał przez Goteborg :-D więc jak czegoś potrzebujesz z Polski to pisz,przesyłka gratis :-D
A mój Kacperek śmiga w chodziku,staram sie go za dużo do niego nie wkładać i jak tylko jest telewizor włączony to od razu biegiem pod telewizor i rączki wyciąga do góry i chce go dotknąć a najbardziej podoba mu sie jak sie zaczyna reklama na tvn to wtedy piszczy :-D
wczoraj bylismy na zakupkach wieczorem jeszcze i nigdzie nie było moich pampersów 4 :ico_zly: ,musiałam kupić huggies,zobaczymy czy dobre.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2008, 10:33 przez Kicia10, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”