Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

19 lut 2008, 18:02

babe_boom pisze:Boję się że jak urodzi się za wcześnie to może coś mu dolegać

no tak, lepiej, żeby było donoszone.
A ja znowu się boję, że wcześniej urodzę dlatego, że na pewno cosik na mieszkaniu będę musiała zrobić (porządki większe to mama moja i teściowa mi zrobią) ale ja na pewno cosik też, a ponoć ruch wpływa na przyspieszenie porodu. Ciekawe jak to będzie jak się wyrobimy w czasie z remontem to bym się cieszyła, że wcześniej urodze. Choć z drugiekj strony boję się, że nie zdążę się nacieszyć mieszkankiem nowym bo już będę się cieszyć synkiem :-D :-D :-D a chciałabym wszystkim po trochu.

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

19 lut 2008, 18:06

eVe80, nowe mieszkanko ale Ci super :-D

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lut 2008, 18:14

a ja wogole sie boje ze moze z dzidzia byc cos nie tak podczas porodu,jakas taka obsesje chyba mam teraz a zwlaszcza o serduszko sie boje,mam nadzieje ze w sobote usg mi rozwieje te watpliwosci :ico_olaboga: babe_boom, to wspolczuje zabkow a goraczkuje ci tez przez to??

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

19 lut 2008, 20:14

edit53 pisze:babe_boom, to wspolczuje zabkow a goraczkuje ci tez przez to?

na szczęście nie

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

19 lut 2008, 21:19

Witajcie ponownie moje drogie :-D
ja dziś poprasowałam, myślałam że odpłynę przy tym żelazku tak gojąco ufff
z 4,5-5 godz. spędziłam na prasowaniu

babe_boom, biedna ta Twoja córcia, ale wyjdą ząbki i będzie z głowy, szkoda, że dzieci muszą się tak z tym męczyć a rodzice z nimi :ico_noniewiem:
eVe spokojnie, zobaczysz mały wyjdzie w odpowiednim momencie, a Ty zdążysz się nacieszyć i mieszkankiem i maluszkiem noi mężem też :-D
a jak Ci mama z teściową porządki zrobią to po co Ty się tak chcesz pchać, ani mi się warz :ico_nienie:

ja mam ostatnio schiza z obawą przed przedwczesnym porodem, i nie mam tu na myśli 2 tyg. przed terminem tylko z miesiąc... ale mam nadzieję, że będzie dobrze, nie powiem chciałabym żeby się wcześniej dzidzia na świat wybrał, ale tak najwcześniej 1 kwietnia, jak ma byc kwietniowy to kwietniowy :ico_oczko:

asika82
4000 - letni staruszek

20 lut 2008, 10:16

Witam!
Strasznie ciężko ostatnio mi wstawać a tu niestety trzeba od 9 być ubraną i ogarniętą. Poza tym w dzień musze położyć się choć na chwilke bo czuję,że się przewróce ze zmęczenia. Ósmy miesiąc daje znać o sobie.
Mam dzisaj fajnego gościa. Na Naszej klasie odnalazłam najlepszą koleżankę z podstawówki i ona też jest w ciąży, ma termin na 1 kwietnia. Miły wieczór się szykuje. Tylko muszę dom wysprzątać bo mam taką obsesje,że jak mam mieć gościa to wszystko musi być idealnie. Kurcze najgorsze to,że mi się nie chce :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lut 2008, 11:00

hejka ja juz wykapciana i jak zwykle z duzym leniem do sprzatania :ico_zly:
Myszka_ pisze:ja mam ostatnio schiza z obawą przed przedwczesnym porodem
ja tez tak mam ale mam nadzieje ze za duzo wczesniej nie urodze,najlepiej to bym w sobote chciala wycelowac bo moja gin jest wtedy zawsze w szpitalu to bym miala ja na miejscu,ostatnio sie dowiedzialam ze tesciowa ma tam znajoma polozna i ma mi ja zalatwic to zawsze jakis plus jak bedzie ktos,,znajomy"
myszka juz wpadlas w trans prasowania to moze ci i moje ciuszki podzuce ??tylko te wieksze :-D

asika82
4000 - letni staruszek

20 lut 2008, 11:33

Myszka_ pisze:ja mam ostatnio schiza z obawą przed przedwczesnym porodem,
a ja bardziej przed przenoszeniem

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lut 2008, 11:46

asika82 pisze:a ja bardziej przed przenoszeniem
ja tego sie nie boje,matiego 10 dni po terminie urodzilam i to chyba tylko dzieki kroplówce ktora dostalam na wywolanie porodu ,przynajmniej bylo to szybko i bezbolesnie w moim przypadku :-)

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

20 lut 2008, 13:41

Witajcie robaczki,
Normalnie zaczyna u nas słonko wychodzić, churaaa :ico_brawa_01:
ale poza tym mam lenia a prasowania jeszcze troch mi zostało, ja nie wiem skąd nagle się tyle tego wszystkiego uzbierało :ico_szoking: :ico_olaboga: prasuję i prasuję i wczoraj zaczęły się robić prześwity w wanience - bo powrzucaliśmy wszystko do wanienki, ja to tylko posegregowałam na pajace/koszulki/kaftaniki/śpiochy itd... i tak kupkami prasuję a potem układam rozmiarami i wkładam do szafki

też mam dziś okropecnego lenia, ale co zrobić trzeba się wziąć w garść i działać dalej :-D

asika82, to fajnie, że znalazłaś koleżankę i fajny zbieg okoliczności że podobnie w ciąży jesteście :ico_haha_01:
ja o przenoszeniu jakoś nie myślę, a z tym przedwczesnym porodem to głupi sen miałam i dlatego takie ziarenko strachu się zasiało, al mam nadzieję, że bedzie ok i urodze wtedy kiedy powinnam czego i Wam życze, aby wszystko dobrze i w odpowiednim momencie się zakończyło :ico_oczko: :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”