Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2007, 11:45

Czesc mamusie
Dzisiaj troche pozno do was pisze bo jakos nie bylo czasu szybciej dlatego ze ja i Nicolinka wstanelysmy pozno bo o 9 00 :ico_brawa_01: :-D ladnie wyspane i potem gadalam z moja kochana babcia tez z 30 minutek i teraz jakos malutka Nicosia niema zamiaru zasnac chociaz widze ze jest zmeczona.. Zaraz ja do wozka wloze i pojede uspac na dwor bo sa takie upaly ze niemozliwe.. dzisiaj ma byc do 30 stopni a ja juz od rana sobie piore i sie krzatam po domku mialabym troche roboty jak sprzatnac lazienke czy poodkurzac ale niewiem czy mi sie uda jak mala nie zasnie .. Mam czas przeciez ale wolalbym miec zrobione :-D :ico_haha_02: Ok ja ide tego mojego malego lobuza uspac przed domem bo niemozliwie marudzi pOzdrawiam i zycze milego dnia paa zajrze pozniej

diem
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 maja 2007, 12:01

dzien dobry :-D
pozniej zajrze bo misiu sniadanko skonczyl ale o bliskosc cyca sie dopomina :shock: wiec zmykam
buziaki slemy do wszystkich mam i brzdacow :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2007, 12:14

Ok malutka zasnela w swoim wozku jakos ostatnio lubi w nim zasypiac ciesze sie ze spi bo juz chciala spac a ja zaraz sie wezme za jakas prace musze isc pranie powiesic i ta lazienka i tak po kolei ok to zmykam i wpadne potem buziaczki paa

Awatar użytkownika
iza
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

21 maja 2007, 13:30

hello
My wlasnie wrocilismy ze spacerku.....poszlismy przed 10 bo mati nie chcial spac w domu wiec myslalam ze zasnie na spacerze..nie bylo mowy..wrocilismy i go ululałam i spi..hurra...mam chwilke dla siebie

Kristi, super z tym ogródkiem..mozna wystawic malenstwo ....ono spi i wdycha swieze powietrze a ty mozesz cos porobic
mam nadzieje ze jak juz bedziemy miec drugie dziecko to i ja bede miala ogród

kurcze..troszke wydatków nam sie szykuje bo Matiemu trzeba kupic jakies letnie rzeczy..i buciki do chodzenia przede wszystkim.....udaje mu sie juz długo ustac bez trzymanki!!!

diem
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 maja 2007, 13:44

iza pisze:.....udaje mu sie juz długo ustac bez trzymanki!!!

o prosze :ico_oczko: buziaki i gartulacje dla Mateuszka! :ico_buziaczki_big:

U nas pada takze siedzimy w domkua w sumie to bez roznicy dla Kourosha bo wlasnie sobie smacznie spi :ico_haha_01:

iza u nas takze wydatki wciaz i wciaz nowe ... buzciki kupilismy,ale takie bardziej dla ozdoby : sandalki i trampki ( za kostke,ale bez podbicia i specjalnego usztywnienia) ... moja mama ( postanowila jednak zaczekac i przyjechac na pierwsze urodzinki wnuczka :-) ) przywiezie jakies odlotowe buciki - tak przynajmniej je reklamuje :-D :ico_oczko:
a co do ciuszkow to ... hmm nowe koszulki na lato i krotkie spodenki by sie przydaly ... wiecie jakis czas temu zrobilam pranie, pozniej ciuchy wyschly, nastepnie poskladalam je w koszyku i czekaly na prasowanko ( normalna kolej rzeczy :ico_noniewiem: )... czekaly,czekaly i gdy juz sie doczekaly okazalo sie,ze czesc koszulek jest zamala na mojego synka :ico_olaboga: :ico_wstydzioch: :-D
caly brzusio na wierzchu,a w niektore to glowka sie juz nie miesci ;alez ze mnie gapa :ico_puknij: ... teraz juz kolejna sterta do prasowania czeka :-/

[ Dodano: 2007-05-21, 13:47 ]
iza pisze:mam nadzieje ze jak juz bedziemy miec drugie dziecko to i ja bede miala ogród
trzymamy z Kourosh'em kciuki! :ico_brawa_01: :one:

Awatar użytkownika
iza
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

21 maja 2007, 15:02

diem, ale te nasze szkraby rosną!!!!! a babcia sie na pewno postara i przywiezie jakieś super cacko!!!!!!

zakładacie już maluszkom majteczki??? bo ja dziś pierwsze kupiłam!!!

[ Dodano: 2007-05-21, 15:05 ]
moje nianio spi juz prawie 2 ha.....nic nie moge za bardzo zrobic bo spi tuż koło mnie..na lezaczku( użytym pierwszy raz od kilku miesięcy....dzis w lozeczku spac nie chciał)...ale ciesz sie ze spi..tak mało ma snu......

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2007, 15:23

Iza ciesze sie ze Mati sobie nareszcie pospi,przyda sie mu a ja malutka znowu uspalam we wozku jakos lubi w nim byc to znaczy usypiac.Usnela na swierzym powietrzu ale ja ja nie zostawiam sama w ogrodku bo sie boje za bardzo ze mi ja ktos ukradnie niemamy az tak bardzo odgrodzone i dlatego ja na dworze usypiam i potem spi dalej we wozku ale w domku i mam nadzieje ze tez pospi bo ja musze obiadek ugotowac jeszcze i sie wyprysznicowac bo jakos mi cieplo jest przy tej pogodzie

Diem no to ja musze powiedziec ze nas nie czekaja az takie duze wydatki bo malej kupilismy pare letnich rzeczy jak bylismy teraz w Pl i bedziemy tez w Pl pod koniec lipca poczatek sierpnia to tez malutkiej cos kupimy pozatym to Nicolinka podostawala duzo roznych prezentow ubranek jak sukienki itd,takze bedziemy tylko buciki dokupywac mamy narazie super sandalki pasuja do wszystkiego i zobaczymy co dalej nie jest zle nie narzekam :-D

Iza jesli chodzi o majteczki to ja mam juz kupione 2 pary ale sama niewiem czy moge juz jej zalozyc bo do tej pory zakladam malej Body
i moze by juz czas zalozyc majteczki.. no niewiem musze pomyslec :ico_haha_02:

Aha wiecie co chcialam was zapytac ile wasze dzieci pija plynow w ciagu dnia?? Bo moja Nicosia to lubi sobie popic i nawet wypija w ciagu dnia 500 ml herbatka+sok raz to raz to i sama niewiem czy to czasem nie za duzo?? Najwiecej pije przed zasnieciem bo to ja po troszku usypia takie pijanko przed spankiem no poradzcie cosik...
Ja juz sobie porobilam troszke teraz tylko obiadek i ja sie musze ladna zrobic buziaczki paa

[ Dodano: 2007-05-21, 15:28 ]
Powiem wam ze jakos osobiscie mysle tak czesto ze dwoje dzieci mi wystarczy ja od zawsze chcialam miec dwoje dzieci i niewiem czemu czasami mam takie mysli ze chcialabym troje mi siewydaje ze to jest pod wplywem tego ze takie male dzieci sa kochane i slodkie i bardzo szybko zachciewa sie ich wiecej miec :-D tak sobie to tulmacze ale raczej jeszcze jedno dzieciatko by mi do szczescia wystarczylo ..
Aha zrobilam sobie termin u urologa i musze moja nerke skontrolowac i zobaczymy czy bedzie ok czy jak?? Juz jestem ciekawa ale mam termin dopiero na 31 maja :ico_olaboga:
Ok ja uciekam bo musze cvos ugotowac a w takim tempie to nie nastapi hihi paaa

diem
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 maja 2007, 17:42

iza pisze:moje nianio spi juz prawie 2 ha.....
no slicznie sobie spi :ico_brawa_01: :ico_oczko: Kouroshowi tez sie czasamizdarzy pospac 2 h :ico_haha_02: czasami ... :-)

iza pisze:zakładacie już maluszkom majteczki??? bo ja dziś pierwsze kupiłam!!!
synus biega w samych spodenkach co to majtki przypominaja :ico_haha_01: ale rzeczywiscie spokojnie mozna juz myslec o zakupie majteczek :ico_oczko:

iza prosimy raz jeszcze o adres bloga Mateuszka ... wciaz zapominam zapisac lub zapominam,gdzie zanotowalam :ico_wstydzioch: :ico_smiechbig:
Kristi super kapelusikowe zdjatka :ico_brawa_01: :ico_haha_02:
Kristi pisze:Powiem wam ze jakos osobiscie mysle tak czesto ze dwoje dzieci mi wystarczy ja od zawsze chcialam miec dwoje dzieci i niewiem czemu czasami mam takie mysli ze chcialabym troje mi siewydaje ze to jest pod wplywem tego ze takie male dzieci sa kochane i slodkie i bardzo szybko zachciewa sie ich wiecej miec
:ico_brawa_01: :one: dzieciaczki gora !

Awatar użytkownika
iza
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

21 maja 2007, 18:35

diem,
www.mateuszek.dzidzi.pl

Kristi, no właśnie...zapomnialam napisac ze super foteczki

mati pije 100 ml dziennie....to maksymalnie ile wypije......moim zdaniem powinnas malutkiej czasami podawac wode zamiast soczków...nie sa kaloryczne a soczki owszem..poza tym lekarze zalecają max 150ml soczku dziennie

kurcze..a ja mam takie dziwne mysli ze jestem w ciązy...od wczoraj bardzo boli mnie brzuch....tak samo jak z Matusiem byłam...nie...ale niemozliwe ze jestem w ciązy..mężowi nic nie mówie o swoich przypuszczeniach...
u nas dzis taki upal.....a mati dał mi taki popis na spacerze..histeria i płacz...ojojoj :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-05-21, 18:36 ]
a gdzie reszta babosek???

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2007, 18:41

Ale nas malutko tutaj..

Diem dzieki jakos mala Nicolinka podoba mi sie w tym kapelusiku chociaz jest na nia troszke za duzy bo to kapelindo na roczek malej ale zalozylam jej troche wczesniej :ico_brawa_01: :ico_oczko:No moja Nicole tez czasami spi 2 godziny ale przezwaznie to tak do 1,5 godziny sie budzi..

Dzisiaj jest piekny dzien,porobilam sobie wszystko i teraz ide do mezusia troche pobyc z nim i moim malym lobuzem bo mala Nicole ma w sobie tyle energi ze niemozliwe,bylysmy sobie dzisiaj troche pospacerowac po naszym ogrodku ale fajnie bylo,malej sie podobalo tak sobie troche po trawce i po chodniczku podreptac za raczki.A teraz dalam jej do zabawy takie pudelko chusteczek nawilzajacych bo sobie tak fajnie raczka uderza w nie a ja patrze co mala robi a ona juz prawie pol wyciagnela z tamtad.., :ico_szoking: O rety,na kazdym kroku trzeba patrzec :-D no nic ja uciekam popilnowac tego malego lobuza mojego kochanego zajrze potem buziaczki paaa

[ Dodano: 2007-05-21, 18:45 ]
Iza ja mieszam te soczki z woda takze nie sa takie slodkie tylko czuc ze to smak soczku,mala samej wody za bardzo niecchhcee pic... A herbatki tez nie robimy mocnych tylko takie lekie ze czuc ze herbatka ale twoj Mati jakos malo pije w porownianiu z Nicole... O rety czy ja nie daje jej za duzo.. ale ona tak lubi pic .. nawet woli pic niz jesc no ale zobacze ... A moze akurat jestes w ciazy kto wi czas pokaze :ico_oczko: Fajnie ze wam sie podobaja foteczki malej pozdrawiam i zajrze potem paa

[ Dodano: 2007-05-21, 18:46 ]
No wlansie gdzie jestescie
Maggie,Aginka,Justyna,Iwona.. Ja wolam was przybywajcie :ico_brawa_01: :ico_sorki: :-D :ico_haha_02: :ico_oczko:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”