Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

20 gru 2009, 21:44

leona, Netto?To samo co w Polsce?

Ja dzis caly dzien w lozku spedzilam,teraz ide sie wykapac i dalej polezec.A jutro wizyta u gina i podobno USG,zobaczymy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 gru 2009, 22:25

Witam :-D
Jestem padnięta po weekendzie.Wczoraj byli znajomi z córeczką,śmiechulna dziewczynka.W szoku byłam jaka ona grzeczniutka,no i jaka tancereczka. :ico_haha_02: Tylko usłyszała muzyczkę,nawet w reklamie,od razu zaczynała wywijać bioderkami.Fajne są takie dwuletnie maluchy :ico_haha_01: Dzisiaj natomiast przyjechał brat męża z żoną,plus drugi brat i siostra.NA SZCZĘŚCIE nie przyjechał bratanek męża,ten dziabołek wcielony został z babcią :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Myślałam że pod sufit podskoczę ze szczęscia.A tak się martwiłam.Ufffff.
Mężulek pojechał więc po zakupy,ja zrobiłam obiad,posiedzieliśmy z gośćmi,podzieliliśmy się opłatkiem,bo w święta nie będziemy sie widzieć,bo jakby co wolę rodzić u siebie w mieście niż u nich na wsi.A z resztą to za daleko i wymęczyłabym się tylko.
Goście nie posiedzieli zbyt długo,no i fajnie bo pod koniec ich wizyty dostałam silniejszych skurczy i musiałam się położyć,ale wzięłam swoje tableteczki magiczne i przeszło. :ico_sorki:
A pod wieczór ubraliśmy z mężem choinkę :ico_brawa_01: W końcu mamy porządne drzewko a nie 30centymetrowego knypka (mała choineczka natomiast trafiła do sypialni).

Jutro mam KTG,mam nadzieję że wyjdzie ok.We wtorek USG.No i jeszcze wspomnę że moj mąż zaczął właśnie 2 tygodniowy urlop, :ico_brawa_01: Cieszę się,bo wreszcie będę miała się do kogo odezwać w ciągu dnia. :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2009, 23:17

Ja dzis caly dzien w lozku spedzilam
mam nadzieje, ze odpoczywalas, a nie dlatego, ze sie rozchorowalas :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

to caly program :-) trzymam kciuki i daj znac po KTG
mąż zaczął właśnie 2 tygodniowy urlop
to super, nie bedziesz sama w domku siedziec :-) moj ma wolne od przyszlej srody do nowego roku, a po porodzie bedzie mial 4 tygodnie urlopu :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 gru 2009, 00:29

Tylko usłyszała muzyczkę,nawet w reklamie,od razu zaczynała wywijać bioderkami.Fajne są takie dwuletnie maluchy :ico_haha_01:
- dokladnie,moj ma to samo.A jak widzi dziewczyny w teledyskach jak tancza,to smiechu tyle,bo on oczywiscie nasladuje :ico_oczko:
Myślałam że pod sufit podskoczę ze szczęscia.A tak się martwiłam.Ufffff.
- hi,hi - no widzisz :ico_oczko:
wzięłam swoje tableteczki magiczne i przeszło. :ico_sorki:
A pod wieczór ubraliśmy z mężem choinkę
j mąż zaczął właśnie 2 tygodniowy urlop,
same radosne wiesci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Helen, nie,nie - blogie lenistwo mnie dpadlo :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

21 gru 2009, 11:01

leona :ico_brawa_01: za skończony 37 tydzień :-)

wczoraj z położną pogadaliśmy, ustaliliśmy co i jak i pokazaliśmy badania ze szpitala w tym te z serduszkiem, żeby zwróciła na to uwagę i pamiętała przy porodzie o tym.
Potem dostałam torbę wypranych i wyprasowanych ubrań dla dziecka i układałam cały wieczór :-) i mam wypchaną całą szfkę :-) i choinka już stoi.

Dziś byłam na wizycie u ginekologa. Wszystko zamknięte więc na poród się chyba nie zanosi.
Tętno małego ok 130 więc dobre. O 12 jadę do szpitala na ktg

ps. nie martwcie się jeśli przez jakiś czas się nie odezwę, bo jeśli wyjdzie wszystko ok to zamierzam dziewczyny na patologii odwiedzić na chwilę.
ps. Rybka bardzo chętnie zjawię sie na porodówce bo patologia jest masakryczna i już wiem skąd ta nazwa :ico_noniewiem:
oby to ktg dziś dobrze wyszło :ico_sorki:
geheimnis, ale miałaś dzionek :-) tyle gości :ico_olaboga: ale fajnie że miło spędzasz czas i chyba humorek nie najgorszy :-)

czekam na rodziców bo mają mnie zawieźć do szpitala, sama nie wiem czy się pakować czy brać coś na wszelki wypadek do przebrania...ehh trudne to wszystko.
no nic! trzeba się spiąć i myśleć przede wszystkim o synku i jego dobru.

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 gru 2009, 12:08

Hejka,
Ja się tylko zamelduję że jestem i żyję i jak na razie nie zamierzam rodzić :)
Humor mam nie najlepszy a jeszcze dzisiaj z Krystkiem do lekarza jadę bo już mnie wkurza to że że co parę dni ma gorączkę i mam nadzieję że antybiotyk pomoże.
Pojawię się jak tylko będę miała lepszy humor.
Pozdrawiam Was kochane.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 gru 2009, 13:52

anusiek, glowa do gory :ico_sorki:

Patrycja.le, zdrowka dla syneczka :ico_sorki:

czesc,bylam dzis na USG - mala wazy juz 3600,ale lekarz mowi,ze pewnie jak sie urodzil bedzie miala 4 kg :ico_oczko: Jakos mnie to nie dziwi :ico_noniewiem: No i mowi,ze mam sie w swieta nie objadac,bo dzidzius za bardzo przytyje :ico_wstydzioch:

Stawiam cisteczka za 39 tydzien :-D

Obrazek

A tu juz wspolny nasz watek z grudniowkami :-D

http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopi ... 80#5127280

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 gru 2009, 15:11

przyszlam sie tylko przywitac poniedzialkowo, bo zaraz ma wpasc kolezynka ze swoim rocznym synkiem, ktorego chyba od kwietnia nie widzialam, wtedy to bym niemowlaczek, a teraz biega i lobuzuje... ciekawe, jak teraz wyglada :ico_noniewiem:

troche sobie posprzatalam, jutro ostatnie zakupy (dzisiaj maz ma firmowa wigilie i pozno wroci), a pojutrze gotowanie, pieczenie i akupunktura :-) moj maz postanowil zrobic paszteciki z grzybami :ico_szoking: ciekawe jak sobie poradzi z ciastem drozdzowym :ico_haha_01: najgorsze, ze on nawet jak sie za cos w kuchni wezmie, to "zapomina" posprzatac po wszystkim i juz mnie trzesie, jak sobie pomysle, ile maki i wszystkiego bedzie latac po kuchni :ico_zly: wolalabym, zeby sobie te paszteciki odpuscil, ale nie chce go zniechecac, niech sie wykazuje :ico_oczko:

iw_rybka, :ico_brawa_01: juz tylko tydzien Wam zostal :ico_szoking: :-D

lilo

21 gru 2009, 15:32

Hejka!

Ale się rozpisałyście :ico_brawa_01: Fajnie tylko ja jakoś czasu nie mam :ico_sorki:

Coraz częściej mam skurcze, brzuch boli i wczoraj i dzisiaj miałam już tego że hoho :ico_olaboga: Więc staram się nadrobić troche przygotowania bo ja oczywiście dalej nie spakowana :ico_oczko: Ale jak znam życie to po okresie paniki będziemy czekać i czekać jeszcze :ico_oczko:

Patrycja.le, mam nadzieję że humorek się poprawi szybko :ico_sorki:

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, szczególnie za anusiek, :ico_sorki: Oby było wszystko super :ico_sorki:

I gratulacje kolejnych tygodni :ico_brawa_01:

Jej, to już tak niedługo......

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 gru 2009, 16:36

Witam :-D
Ja już po KTG,wyszło ok.Poprosiłam położną o zmierzenie ciśnienia (wyszło w normie) bo od rana strasznie mi sie w głowie kręci.Połozna skonsultowała to z lekarką (tylko nie moją) a ta wymyśliła że to przez magnez i mam nospę brać w zamian.od 10 tygodni biorę magnez i nic mi nie było,a teraz nagle to wszystko przez niego.Ach...jutro mam USG to skonsultuję się z bardziej kompetentną ginekolog,bo ta dzisiejsza ma nienajlepszą opinię w Medicoverze.Mąż musiał zostać w przychodni i odrobić zaległy dzień,ale bardzo bał sie mnie puścić,mimo ze wracałam taksówka do domu.Położna też radziła,żeby samej mnie nie zostawiać.No nic,na razie jest w miarę ok.Mam nadzieję że zawroty głowy miną :ico_sorki: Jak coś będę dzwonić po męża.Obym nie musiała :ico_sorki:
bylam dzis na USG - mala wazy juz 3600,ale lekarz mowi,ze pewnie jak sie urodzil bedzie miala 4 kg :ico_oczko:
No to będziesz miała Kogo rodzić.Niezła dzidzia ci w brzuszku rośnie.
Stawiam cisteczka za 39 tydzien :-D
Gratulacje :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”