Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sie 2011, 08:21

Karolina1980, witaj fajny masz termin porodu z OM, dokładnie w moje urodziny :-D

Witam się z wami z rana, zaczyna siekolejny gorący dzień, wiec musze ładnie sie usmiechac do wiaderka z zimna wodą :-D
Nie wiem co dziś w domu porobić, obiad mam, psprzatane jest, poprasowałam, sama nie wiem. Może wyczyszcze dywan, bo patrzy ma mnie Vanish do dywanów.

elibell, ja chcialabym już byc na końcoweczce a teraz niestety ale czas sie rozciaga cały czas jak z gumy :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2011, 09:08

Dzien doberek :-)

ale dzis sobie pospalam az do 8.30 ale co z tego jak jestem nietomna przez te wstawanie w nocy.
Maly znow codziennie placze w nocy, nad ranem to samo i trzeba go brac, bo juz nie mam sily wstawac.

Wczoraj popralam pokrowce z fotelika i bujaka i juz mam wsio poprane, sprzatalismy tez sypialnie i jeszcze troche nam zostalo i bedzie juz luks.
Mam dosc juz tego syfu,wkurza mnie, ze wszedzie tak brudno, dzis musze posprzatac, bo nie moge juz patrzec, bedzie to syzyfowa praca ale co zrobic, szlag mnie trafia jak na ten syf patrze :ico_zly:

Karolina1980 witaj i rozgosc sie u nas :-)

elibell, pytalas sie czy Erys nie ma obywatelstwa niemieckie, otoz ma kochana, dostal je automatycznie przy urodzeniu, ale z racji tego, ze oboje rodzicow sa Polakami ma podwojne, ale ja bym nie chciala, zeby mial tylko niemieckie, nie wyobrazam sobie tego

Kocura Bura, kochana Tobie juz nie dlugo zostalo, jejku jak bym chciala byc na Twoim miejscu :ico_oczko:

elibell
4000 - letni staruszek

18 sie 2011, 09:20

To widzę, ze to w UK takie rygorystyczne podejście do obywatelstwa mają, nie ma nic z automatu, egzaminy państwowe, a by do nich podejść masa wymogów. Mi osobiście do niczego nie potrzebne to to, ale różnie w życiu bywa nie? Hihihihi

Jejuś obudziś się nie mogę serio - kawę pije ale narazie nic nie pomaga:(

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sie 2011, 09:24

Jejuś obudziś się nie mogę serio - kawę pije ale narazie nic nie pomaga:(
zazdroszcze wam picia kawy, mnie odrzuciło na poczatku ciąży i teraz sam zapach u mnie torsje wywołuje, nic co kawa czuc do ust nie wsadzę..... a kiedys za aromatyczna świeżo mielona kawę dałabym się zabić.

elibell
4000 - letni staruszek

18 sie 2011, 09:38

izabelllla123, może po urodzeniu ci minie:) mnie też początkowo odrzucało od kawy ale piłam jak do pracy szłam.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sie 2011, 10:01

może po urodzeniu ci minie:)
może faktycznie, tak zastanawiałam się coiedzie u mnie prym jeżeli chodzi o ulubiony smak w ciązy i chyba frytki i surówka z kapusty kiszonej, no i herbata ale taka zwykła. Strasznie mi smakuje.

Ide sobie w końcu coś do zjedzenia zrobic, bo Oliwka szaleje.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2011, 11:03

Cześć :-)

Myśmy objechały Kauflanda,ludzi masa, bo dziś nowa gazetka wchodzi :ico_olaboga:
Ale dałyśmy radę.
Gorąc się straszny robi, a ja obiecałam Zuzi plac zabawi to nie długo, bo potem przychodzi babaeczka ciuszki oglądać. Może na chwilę się uda.

izabelllla123, u mnie w obu ciążach pierwszym objawem była niechęć do kawy, ale smaki wróciły i to jeszcze w ciąży, tak że piję sobie, ale to bardziej napój kawowy, bo ledwie 1 łyżeczka płaska na kubek, trochę cukru i mleko.

izabelllla123, kupiłaś wczoraj coś sobie w tym sklepie ciążowym?

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sie 2011, 11:20

u mnie w obu ciążach pierwszym objawem była niechęć do kawy, ale smaki wróciły i to jeszcze w ciąży, tak że piję sobie, ale to bardziej napój kawowy, bo ledwie 1 łyżeczka płaska na kubek, trochę cukru i mleko.
u mnie pierwszym objawem pierwszej i 2 ciązy było odrzucenie od papierosów, paliłam średnio paczkę może czasem półtorej. Jak zapalilam i zwymiotowałam poszłam po test jeszcze nic nie pokazywało bo byłam przed @ kilka dni później już wiedziałam że jestemw ciązy i miałam na tescie 2 grube krechy. Kawa odpadła póxniej.
kupiłaś wczoraj coś sobie w tym sklepie ciążowym
kupiłam sobie tylko 2 koszule do karmienia, 2 biustonosze i 2 pary majtek. No i oczywiscie jeszcze weszłam do sklepu dziecięcego i oliwce jeszcze kupiłam ciuszki i baterie do termometru elektronicznego dla dzieci, bo nie miałam takich chudych paluszków.

Kocura Bura, wspólczuję Ci w taki upał na plac zabaw iść, ja po klatce mam problemy tak spuchłam. Fajnie że ciuszki Ci sie sprzedają. Ja po Oliwce większość sprzedam, bo przy kolejnym dziecku kupie sobie nowe. Zostawie tylko najlepsze.

Kocura Bura, tobie zostało faktycznie do porodu troszkę czasu. :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2011, 11:24

Kocura Bura, tobie zostało faktycznie do porodu troszkę czasu.
o tej porze, za tydzień, może Młody już będzie z nami :-)

izabelllla123, to zakupy i tak udane :ico_oczko:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

18 sie 2011, 11:31

szkieletorek, ale macie 2 same w liczniku ślubowania hihihi, impreza dziś powinna sie odbywać:)
Widziałam właśnie wczoraj . hehe :)

Karolina 1980 podziwiam .Ja tez więcej niz 2 nie planuje choć jak sie przytrafi to będzie .
A jak sobie dajesz rade w ciąży i że w domu masz 2 jeszcze /Nie jest ci ciężko ?

Kocura Bura jejku jak bym chciala byc na Twoim miejscu :ico_oczko:
A ja jakoś chyba jeszcze nie chciałabym rodzić.Mimo że szybko sie meczę , w nocy wiercę strasznie, i mam inne dolegliwości to jakoś nadal mi się to bardzo podoba .
Wiele osób mi mówi ,, Pewno już chciałabyś rodzić,, a ja ze nie i są bardzo zdziwieni.

Kawe ja tez nie piłam do hmm 5 albo 6 miesiąca bo mnie odrzucało , a potem jednak wrócił smak i pije sobie codziennie . Tylko że niektórzy pija herbatę mocniejszą niż ja kawę .
Myśmy objechały Kauflanda,ludzi masa, bo dziś nowa gazetka wchodzi :ico_olaboga:
A co tam jest bo chyba nigdy nie byłam w takim sklepie?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”