Marta,

za wkroczenie w bezpieczny okres!!! Kurcze, już niedługo będziesz rodzić!

A ja jeszcze do końca sierpnia muszę poczekać. Niby też mi nie śpieszno, ale nie lubię tych wszystkich ubrań ciążowych
Mamusia28, u Ciebie też napewno wszystko będzie dobrze,bo dobrym tropem podążasz!!! Nie ma to jak JP II

Donosisz swoją Marysię bezpiecznie i będziesz się cieszyć urokami macierzyństwa!

Generalnie wg statystyk, dziewuszki są silniejsze i nawet jeśli rodzą się wcześnie to lepiej sobie radzą od chłopaków.
Opowiem Wam historię mojej znajomej - w 4 m-cu ciąży podczas usg lekarka zaobserwowała u dziecka pęcherzyki w płuchach (zdarza się to raz na ileś tam tysięcy, ale się zdarza), które ciągle rosły uniemożliwiając normalny rozwój płuc. W 6 m-cu ciąży matka została skierowana do Wa-wy do Instytutu Zdrowia Matki i Dziecka na cc. Mała urodziła się z wagą 900 g i małymi szansami na przeżycie ze względu na te płucka. Po tyg w inkubatorze, gdy uzyskała wagę pozwalającą na znieczulenie została zoperowana na płucach (usuwanie tych pęcherzyków). Ile lekarze dawali jej szans przyżycia możecie się domyślić same. Uruchamialiśmy wszystkie siły ziemskie i niebiańskie i strasznie kibicowaliśmy Malutkiej. Przeżyła - teraz ma półtora latka i jest całkowicie zdrowa. Owszem, nieco później zaczeła siadać i chodzić, ale teraz już prawie nie odbiega w rozwoju od rówieśników
Gosia, myślę że to nieprawda że 60% porodów ze znieczuleniem kończy się cc. Ale wiem że żony ginekologów zazwyczaj albo właśnie rodzą ze znieczuleniem albo mają cc na życzenie, więc wnioski nasuwają się same
Qanchita, jak Jolcia się czuje?
U nas dziś patelnia. Byliśmy na 11 na mszy, a teraz moi chłopcy drzemią, a ja przymierzam się do dalszego opanowywania aparatu fotograficznego

Jak się obudzą, pojedziemy za miasto do takiej fajnej knajpki-chatki położonej obok stawów i spacjalizującej się w serwowaniu przepysznych pstrągów

Jest tam też placyk zabaw i mnóstwo drewnianych chuśtawek - takich w kształcie kanap również dla dorosłych

Dawiś wprawdzie ma jeszcze katarek, ale nie ma temperatury więc luz