Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sie 2011, 11:37

Tylko że niektórzy pija herbatę mocniejszą niż ja kawę
ja pije tylko i wyłacznie mocna herbate bez cytryny czy soku, taki mocno wyparzony worek jest najlepszy i tylko goraco letniej lub zimnej sie nie chwycę. Nawet nestea czy lipton ice tea jest dla mnie nie do przejścia.
to zakupy i tak udane
a ja zawsze cos wyszukam, co mnie zadowoli.
Myśmy objechały Kauflanda,ludzi masa, bo dziś nowa gazetka wchodzi
u nas nowa gazetka zawsze jest w sobotę, ale odpuszczam sobie ten dzień, bo zawsze chmary ludzi tam są. Ale generalnie fajny sklep, mają spory wybór warzyw i owoców, a to chyba mój ulubiony dział :-D

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

18 sie 2011, 11:43

My niedawno przyjechały do mnie do domu i znów zabieram sie do pracy .
Pranie oczywiście cały czas sie robi i pralka nie odpoczywa .
Mam zamiar do godz 15 zrobić prócz kilku pran , umyć drzwi od pokoiku małej, wyprać pościel nasza i firankę z sypialni, posprzątać 3 giga szafy sypialniane.A po południu jedziemy odebrać firanek do pokoju Lilci ,potem ja zawieszę.P umyje mi okna w sypialni i przesunie łózko a ja wyszoruje podłogę.Mam nadzieje że mi sir to uda dziś , i będę wtedy z siebie bardzo dumna hehe.

Ale niestety wstałam bardzo niewyspana co sie zdarza bardzo rzadko.Jakos nadal nie mogę dojść do siebie od rana .Pogoda ładna więc trzeba to wykorzystać.

Jutro mam wizytę u gina a potem u dentysty.
Jakos moje dziecię sie mniej rusza ostatnio i nie wiem czy się martwic czy nie.Ale jutro sie wszystko okaże.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2011, 11:54

u nas nowa gazetka zawsze jest w sobotę
u nas dopiero od 2 tygodni jest we czwartek, a tak to w sobotę wchodziła, więc może i u Ciebie była zmiana, a nie zauważylaś :ico_oczko:
A ja akurat dział owoce/warzywa omijam, bo wolę osiedlowy warzywniaczek :ico_oczko:

szkieletorek, ale masz plany, oby Ci się udało wszystko :-)
Kaufland to taki ogólny supermarket, na Lwowskiej, naprzeciwko Urzędu Skarbowego, a obok jest stacja Orlen bodajże.

[ Dodano: 18-08-2011, 11:55 ]
Jutro mam wizytę u gina
no ja też i izuś też. Idę na 14.20.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sie 2011, 13:42

więc może i u Ciebie była zmiana, a nie zauważylaś
pewnie tak, ale cos ostatnio ogolnie u nas w bloku kuleją z gazetkami, kiedyś były tego sterty a teraz nic. Chyba jakiś strajk mają :-D

Oddnosnie warzywniaka u nas rozstawiła się może ze 2 dni temu babcia ze straganem ma to pod takim pawilonem ogrodowym rozkladanym, rano przywozi ją chyba syn busem wszytsko rozkłada a babcia sobie siedzi. Jeszcze u niej nie byłam ale widziałam że nawet ogóry kiszone ma w słoikach, kapustę, grzyby i borówki :ico_szoking:

szkieletorek

18 sie 2011, 13:52

Oddnosnie warzywniaka u nas rozstawiła się może ze 2 dni temu babcia ze straganem
Ooo to jeśli faktycznie ma te wyroby swoje i domowe to fajnie. A jakie ceny tego są ?

Kurcze ciężko mi to idzie co zaplanowałam.Jest bardzo gorąco i strasznie słaba jestem .

Dziewczyny bo ja we wrześniu mam być chrzestną.I mama tego dziecka mówi mi jakie obowiązki mam , że mam kupić szatkę i ubranko. Wy tez tak mówiłyście komuś , czy ktoś sam o tym wiedział?
Ja nigdy chrzestną nie byłam więc nie wiem ale jestem w szoku bo szatka 30 zł (sama sobie wybiera) ubranko mówi że kupiła od kogoś używane i mam jej wrócić 75 zł i jak znajdzie na allegro butki to mi wyśle link i mam je zamówić.Kurde a do tego przecież w kopertę się wkłada lub prezent. Masakra .Ile dawałyście jak byłyście matkami chrzestnymi ?
Mnie troszku to przeraża bo we wrześniu mamy wesele(nawet jeśli bym nie dała rady jechać to kasę przekażemy bo juz zapowiedzieliśmy że będziemy i oni tak czy tak za nas będą musieli zapłacić) i chrzest i kasa poleci ładnie , a do tego nie mam masy rzeczy dla dziecka. Same moje pieluchy wielorazowe jak kupie to wydam na raz około 600-700 zł a gdzie reszta ?

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sie 2011, 13:58

A jakie ceny tego są ?
wlasnie nie wiem jeszcze nie byłam u niej, przechodze pare razy dzinnie ale zawsze jakoś nie podejdę i nie spytam :-D
że mam kupić szatkę i ubranko.
:ico_szoking: co??? :ico_szoking: u nas rodzice to kupują :ico_szoking: pierwszy raz slyszę
Ja nigdy chrzestną nie byłam więc nie wiem ale jestem w szoku bo szatka 30 zł (sama sobie wybiera) ubranko mówi że kupiła od kogoś używane i mam jej wrócić 75 zł i jak znajdzie na allegro butki to mi wyśle link i mam je zamówić.Kurde a do tego przecież w kopertę się wkłada lub prezent. Masakra
jaki czad a na komunie też masz jej kupić szate liturgiczną :ico_szoking: to sa jakies żarty chyba, w zyciu nie kupiłabym tego. do koperty dajesz kasę tak ja przynajmniej sądzę
Według mnie coś jest nie tak z tymi chrzcinami może szuka sponsora brzydko mówiac.

[ Dodano: 18-08-2011, 14:02 ]
z tego co czytam na google chrzestna zazwyczaj kupuje medalik z Matka Boska i swiecę. A do kopert średnio daja od 300-500zł.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 14:04 przez izabelllla123, łącznie zmieniany 1 raz.

szkieletorek

18 sie 2011, 14:04

Nie wiem .Oni mieszkają w Anglii ale za jakieś 2-3 lata będą w PL na stałe i będą mieszkać koło nas. Tutaj tez chrzciny robią.
Ona zawsze była bezpośrednia ale teraz zdziwiłam się troszku.Tym bardziej że jakoś na kasie nie leże i każdy chyba wie że wydatków nam nie brakuje.No ale cóż jak się podjęłam to już dokończę i nie mam siły ani chęci kłócić się bo wystarczająco się rodzina podzieliła ostatnio u nas z racji że walczymy z sąsiadem .

[ Dodano: 18-08-2011, 14:09 ]
z tego co czytam na google chrzestna zazwyczaj kupuje medalik z Matka Boska i swiecę. A do kopert średnio daja od 300-500zł.
aha dzięki no ja planowałam kolo 400 dac ale teraz juz sama nie wiem bo same zakupy tych rzeczy wyniosą ponad 100 zł , aj no głupio mi bo wychodzi tak jak bym dziecku żałowała.Tylko że na te wydam wszystko a swojemu nie pokupie ?

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sie 2011, 14:15

aha dzięki no ja planowałam kolo 400 dac ale teraz juz sama nie wiem bo same zakupy tych rzeczy wyniosą ponad 100 zł , aj no głupio mi bo wychodzi tak jak bym dziecku żałowała.Tylko że na te wydam wszystko a swojemu nie pokupie ?
skoro Ci sie nie przelewa nie miej wyrzutów sumienia, za ubranka zapłacisz 100zł do koperty dasz 400zł w zupelnosci wystarczy jak na mój gust. I tak to jest spory wydatek, też masz dziecko w drodze, opłaty, lekarzy itd. Sama się zastanawiam ile bym dała i myślę ze 400zł ale ubranek ja bym nie kupiła.

Myśl tez o sobie i swojej rodzinie, dziecko nawet nie wie co dostanie od Ciebie bo za małe jest na to a sama tez masz potrzeby

szkieletorek

18 sie 2011, 14:25

No 400 zł to jest max a i to sie zastanawiam bo te zakupy wlasnie wyniosa ponad 100 zł .

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2011, 14:48

hej dziewczyny :ico_oczko:

witam nową koleżankę :-D cieszymy sie ze do nas zagladasz, masz termin z usg w urodziny mojej Majci :ico_haha_01:

szkieletorek, u nas jest tak ze chrzestna kupuje szatkę a chrzestny gromnicę
i tak było też u Majci, tyle ze chrzestna sie uparła i kupiła też bukiecik tzn ja zamówiłam a ona zapłaciła
ubranko i buciki kupiłam ja, od chrzesntych Maja dostała pamiątki-albumy, od chrzestnej złote kolczyki (bo pytała co chce) a od chrzestnego kasę 500zł :ico_oczko:
ale wiem ze co kraj to obyczaj, różnie ludzie tego przestrzegają
ja jeszcze chrzestną nie byłam dla nikogo wiec nie wiem ile bym dała
w ogóle to wg mnie chrzestni powinni być z rodziny :ico_noniewiem:

[ Dodano: 18-08-2011, 14:51 ]
a ja dzisiaj tez poprałam posciel dla małego, reszte ciuszków i pokrycia z wózka, jeszcze musze umyć cały wózek :ico_sorki: tzn ten stelaż
prasowanie zostawie sobie na potem, jak sie nudzic bede już na koniec :ico_oczko:

oj to jutro widze znów grupowo wizyty mamy :-D
o ile mój gin znów nie zrobi sobie niezapowiedzianego urlopu :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”