Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2008, 22:20

Ja też Już po kąpieli :ico_haha_02:
Zulciu czekam na wiesci z ktg, a na glowke to lepiej cos sobie lyknij...ja mialam z tym problem dzis w nocy i zaluje ze od razu sie nie poratowalam pigulami
Dam znać jutro jak wrócę,pewnie około 15,albo później,zależy ile mi się zejdzie na IP.A głowa,aż tak mnie nie boli,poczekam jeszcze,ale jak już nie wytrzymam to też łyknę apap.Mi pomaga smarowanie skroni maścią typu vick.
mi na głowę pomaga amol ale w tej ciązy 2 razy tak strasznie mnie bolała, ze raz łykłam apap (ponoć tylko to można, ale tez nie jest zalecane) i raz ibuprom bpo nic innego nie było, a była już noc, ale nie mineło 10 min i wszytsko zwymiotowałam na szczęście, myślę, że dziecku nie zaszkodziło
O amolu też słyszałam,że pomaga.A ibuprom raz wzięty na pewno Michasiowi nie zaszkodzi.

[ Dodano: 2008-04-28, 22:21 ]
Monisiu a jakie Ci przepisała?

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

28 kwie 2008, 22:22

ja z kolei slyszalam ze zalecaja w Polsce pyralgine (jako jedyny mozliwy dla kobiet w ciazy lek przeciwbolowy) ale na jej temat to tez sie oczytalam :ico_olaboga:
tak jak piszesz babe_boom, chyba najlepiej zastosowac amol, choc gdy bol strasznie dokucza, to nie wiem czy bedzie skuteczny :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

28 kwie 2008, 22:25

Zulcia, ja nawet myśle, że ten ibuprom zwymiotowałam bo to dosłownie chwila była.... z Maja w ciązy miałam to samo wzięłam ibuprom i od razy do wc, myśle, ze tam ktoś na górze czuwa nam moimi dziećmi :-D

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

28 kwie 2008, 22:27

Monisiu a jakie Ci przepisała?
doliprane, ale nie wiem czy w polskich aptekach jest dostepny :ico_noniewiem: jest tez doliprane dla dzieci w czopkach i w syropku (ten w syropku jest rewelacyjny... Wiktorek choc nie czesto, ale pije ochoczo :ico_oczko: )

Zulciu, babe_boom ale wam zazdroszcze tych dlugich kapieli :ico_noniewiem: a ja moge co najwyzej prysznic wziasc, bo wanny nie mam :ico_placzek: (albo tylek wymoczyc w Wiktorkowej wanience :ico_oczko: )

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2008, 22:28

ibuprom zwymiotowałam bo to dosłownie chwila była.... z Maja w ciązy miałam to samo wzięłam ibuprom i od razy do wc, myśle, ze tam ktoś na górze czuwa nam moimi dziećmi :-D
Na pewno :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-04-28, 22:31 ]
ale wam zazdroszcze tych dlugich kapieli :ico_noniewiem: a ja moge co najwyzej prysznic wziasc, bo wanny nie mam :ico_placzek: (albo tylek wymoczyc w Wiktorkowej wanience :ico_oczko: )
Ja brałam prysznic,kąpiele w ciąży rzadko.Ale mi to nie przeszkadza,bo lubię się porządnie namydlić pachnącym żelem,a potem długo płukać cieplutką wodą.A wannę mam małą,więc jak już do niej wlezę,to potem wygramolić się nie mogę.

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

28 kwie 2008, 22:31

o kurcze witam was i ja
najpierw problemy caly dzien z TT a pozniej do nadrobienia z 6 stron :ico_olaboga:

ja tez w dwupaku,a jakze mialoby byc inaczej,skoro z terminem na szarym koncu jestem hehe
odliczam,ze jeszcze 4 dni i po pracy :ico_brawa_01:

u mnie dzis byl deszcz z gradem,plecy dalej bola jak cholerka

namowilam mojego M. na mala sesyjke zdjeciowa i dzieki temu wklejam wam co nie co,ale prosze sie nie smiac hehe ,po prostu juz czuje lato
a ten kapeluz Moniczko to ten o ktrorym ci ostatnio pisalam :ico_oczko:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-04-28, 22:32 ]
o kurcze wlasnie zauwazylam,ze wskoczylam w ostatnie okienko wow :ico_brawa_01:
a tak niedawno zaczynalam suwaczek :-D

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2008, 22:34

Emilko ale masz fajniusią piłeczkę z przodu :-D Zgrabniutki masz brzuszek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A kapelusz bardzo ładny i super w nim wyglądasz :ico_brawa_01:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

28 kwie 2008, 22:34

Zulcia, ja też jutro na ktg idę :-)
emalia30, jaka laska ... fiu fiu ... (Bardzo Ci ładnie w tym kapeluszu)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2008, 22:36

Kurczę,masz niżej brzuszek niż ja.Mój to jakoś wysoko jest i Jula kopie mnie po żebrach.
o kurcze wlasnie zauwazylam,ze wskoczylam w ostatnie okienko wow :ico_brawa_01:
a tak niedawno zaczynalam suwaczek :-D
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za ostatnie okienko.Faktycznie szybko zleciało :ico_szoking:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

28 kwie 2008, 22:36

emalia30, fotki śliczne, Ty to masz figurkę i w ogóle się na twarzy nie zmieniasz, ja sie zmieniłam i to bardzo, mam strasznie spuchniętą twarz, nos, usta i dzisiaj jak wstałam miałam nawet podpuchniete oczy ale opuchlizna troszkę zeszła....
a tez w dwupaku,a jakze mialoby byc inaczej,skoro z terminem na szarym koncu jestem
ja czasem zaglądam na forum baby boom (to jest o wiele lepsze) i tam dużo majówek już się posypało a najśmieszniejsze jest to, że te z końca maja czołówka jeszcze w dwupaku

wyczytałam dziś, że jak jest pełnia księżyca to jest o wiele więcej porodów, że księżyc magicznie wpływa na kobiety ciężarne, w maju będzie pełnia 20 :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”