: 07 paź 2011, 12:50
Ika wybacz juz zmienialam posta
poprostu mnie wyprzedzilas
to teraz znow bedziesz z nami czesciej co?
poprostu mnie wyprzedzilas
to teraz znow bedziesz z nami czesciej co?
Kobiece forum o tematyce: Ciąża, Dziecko, Rodzice, Kulinarne, Moda, Uroda
https://naobcasach.pl/
jasne że wstawię jak tylko zdąże zdjęcie zrobić bo moje żarłoki sa niesamowicie szybkiewstawisz zdjecie nalesniczkow jak skonczysz
no to jeszcze chyba tak nie do końca chociaż szczerze wam powiem że nawet nie wiem jak to jest z tymi jądrami ,kiedy powinny zejść itdi mamy nastepna ksiezniczke
wiesz co ja wole cienkie jednak czasami robię tez takie i zawsze na proszku nie wiem czemu ale nie lubię drożdży ale mi smaka zrobiłaśpuchate tylko nie wiem czy na drożdzach zrobić czy na proszku
no ja też zawsze cienkie robie ale ostatnio przyniosłam słoik wiśni w syropie z piwnicy i syrop wypiliśmy a wiśnie zostały a one idealnie pasują do naleśników tych puchatych albo do ciasteczek ale ciasteczek nie chce mi się piec więc beda w naleśnikachwiesz co ja wole cienkie jednak czasami robię tez takie
Kod: Zaznacz cały
PUCHATE NALEŚNIKI:
2 szklanki mąki
pół szklanki mleka
woda mineralne gazowana
3-4 łyżki oleju
sól
2 jajka całe
duża łyżka sody oczyszczonej
Wszystkie produkty miksuję (dodająć tyle wody by ciasto nie było zbyt gęste). Smażę duże naleśniki. Takie ciasto urośnie nam na ''puchato".Jest miękkie jak biszkopt.