Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

20 maja 2008, 11:21

Hej,hej,jestem pierwsza :-D :-D U nas nocka taka sobie,Kacperek coś sie budził w nocy,po wyjeździe Ł to często budzi sie w nocy :ico_noniewiem: a poza tym u nas w nocy tak zimno było,teraz już nie palą w kaloryferach a temperatura na dworze spadła do zera aż musiałam sie jeszcze kocykiem przykryć i Kacperka tez,teraz niema mnie kto grzać w nocy :ico_placzek:
A ile niepotrzebnych rzeczy nakupowalam :ico_olaboga:
ja nic nie kupiłam ale miałam zamiar tylko jakaś babka mnie wyprzedziła :ico_zly: ale za to napaliłam sie na tyle rzeczy,miedzy innymi na to http://www.allegro.pl/item366115252_fis ... cena_.html ta aukcja jest zakończona ale sa jeszcze na allegro
i teraz sie zastanawiam czy to kupić bo na stronie fisher price tego niema i niema też w najnowszym katalogu i wygląda na to że przestali to produkować tylko czemu?czy ze względu na ten ołów w zabawkach??Na liście zakazanych zabawek tego niema,a chciałabym mu to kupić bo wydaje mi sie że by sie tym chętnie bawił.co o tym myślicie?a w sklepie byłam i tez facet mówił że kiedys były ale juz ich niema.
Na dluzej sie zbawi na 15 minut i znow patrzy na mnie takim wzrokiem i wyyyyyjeeee,
u nas na szczęście niema wycia tylko Kacperek patrzy sie na mnie takim litościwym wzrokiem żebym go wzięła albo podjeżdża chodzikiem i rączki do góry.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

20 maja 2008, 13:04

ulamisiula super fotki, a sciana wyszla extra :ico_brawa_01:

kocura no to super okazja cenowa z ta sukienka, za taka kwote to mozna sie ubierac roznie na kazde wesele :-D

kicia super ten stolik, ja mysle ze moze nie ma go w sklepach bo jest byc moze z zeszlej kolekcji, a jak na allegro jest dostepny to pewnie ktos wysprzedaje i tyle/

a wiecie, martwie sie dzisiaj
jak wstalam to zaulwazylam ze Szymon ma ciepla glowke, zmierzylam mu temp. i mial 37,8st nie dawalam mu nic bo jak jest ponizej 38st to mysle ze moze byc
a wrocilam z zakupow a on taki goracy, mierze temp. a tu 39.3st :ico_olaboga:
dalam mu nurofen w syropie i poszedl spac
mam nadzieje ze to nie zadna choroba tylko byc moze zeby :ico_sorki:
jeju,...bije sie o niego
ale zadnych innych objawow nie ma
jest pogodny, tylko wiecej marudzi ale to pewnie od goraczki :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-05-20, 13:05 ]
Kicia10, wszystkiego naj dla Kacperka :ico_tort:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2008, 15:12

Witam,
U nas pogoda cudna wiec z dziewczynami siedzialysmy na trawce w parku i bylo przemilo .-) Szkoda tylko ze musialam wracac i Zuzie odebrac z przedszkola bo bym jeszcze z checia posiedziala w takim ciepelku i towarzystwie... Nell byla aniolkiem, siedziala na kocyku i bawila sie przypadkowymi rzeczami i spokojniutka. Wniosek: trzeba jej chyba zycie zapelniac ludzmi i wydarzeniami bo tylko w domu korby dostaje ;-)

Kicia, ja mysle podobnie do Eve, ze to poprzednia kolekcja i stad ta cena i to ze juz ich nie ma. Z zabawkami tak jest. Ja bym sie nie zastanawiala :-)

Eve, no dziwna ta goraczka, ale chyba za wysoka jak na zeby, co? Z tego co wiem to stan podgoraczkowy owszem ale powyzej 39 to juz raczej porzadna temperatura. A ty odejmujesz kreski jak mierzysz w pupci? No i czy w razie czego wiesz gdzie jest jakas przychodnia dla dzieci? No wiesz, lepiej sie rozejrzec poki nic takiego sie nie dzieje. ... Nie wiem jak z sluzba zdrowia w Uk ale jesli podobny system do tego tutaj to bedziesz musiala sie niezle przestawic. Ja niezlnosze tego w Szwecji, ale powoli sie przyzwyczajam.... :ico_noniewiem:

Dzis bylam pierwszy raz w szmateksie tutaj. Aga mi pokazala gdzie i dzis kupilam sobie 3 koszultki na lato: dwie Diesla i jedna Pumy, no ladniutkie sa no i cena normalna a nie to co w firmowych sklepach :-) A ja zadowolona o wiele bardziej niz jak sobie cos w normalnym sklepie kupie, jakas nienormalna jestem :-D ;-)

W lodowce nam zostalo tylko swiatlo i ketchup wiec dzis musimy pojechac na spore zakupy, mam ochote na jakas dobra salatke, jakies szaszlyczki no i pokonczyly sie sloiczki, pampersy i chusteczki :ico_noniewiem: Znowu pewnie pojdzie kasy :ico_zly:

No i sto lat dla Kacperka :ico_tort: :ico_brawa_01:

A ja chyba wam nie pislaam bo forum nie dzialalo, ze w weekend kupilismy mebelki na balkon, drewnany stol, dwa krzesla i lawke i juz wszytko ladnie stoi i juz nawet jedlismy tam obiadek, no i w ogole czlowiek ma taka namiastke dworu w domu, fajnie :-)

ulamisiula

20 maja 2008, 15:27

:ico_buziaczki_big: dla Kacperka.

U nas nocka w miarę tylko 6 razy wstawałam i pobudka o 6,30.Synek sie zlitował :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: .Misiek znowu pracuje do późna wiec znowu jetem sama.Wczoraj wrócił o 23 i dzś ma być podobnie ale za to jest szansa że piątek i sobotę będzie miał wolną.Wkońcu zoaczy jak to jest siedzieć cały dzień z małym.

Wczoraj kupiliśmy chodzik i naprawdę odetchnęłam.Mały sam zasówa po mieszaniu.Najczęściej przychodzi do swojego-jeszcze nie dokońca skończonego pokoju- i mówi do Kubusia Puchatka.Chodzik ma regulowaną wysokość wiec jest ustawiony tak że gdyby Benek chciał usiąść to musi się "opuścić" w dół.a tak podnosi sie i chodzi tak jakby go ktoś pod rączki tzrymał.Gosia robie podobnie jak Ty i mówie że go gonie a on próbuje uciekać.
Długo myślałam nad tym czy kupować chodzik czy nie ale doszłam do niosku że skoro ja z Miśkiem wychowaliśmy sie w chodzikach, i nasze rodzeństwa i znajomi i nic nam nie jest to może wcale nie są one aż tak szkodliwe.Oczywiście nie wkładam małego na cały dzień tylko daje mu troszkę pochodzić a potem i tak bawimy sie na podłodze.

I jeszcze jedna wiadomość.Benek zaczął raczkować do przodu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: .Narazie robi to w żółwim tępie ale idzie :-D .

Awatar użytkownika
eve81

20 maja 2008, 16:04

A ty odejmujesz kreski jak mierzysz w pupci?
odejmuje
jak mierzylam to mial 39,8st. ale odjelam 5 kresek tak jak mi mowila lekarka w PL
po nurofenie goraczka spadla o kilka kresek
zaraz sprawdze ile teraz ma i jak bedzie pow. 38st to znow dam mu nurofen
wogole teraz podczas tej drzemki 2x mi zakaszlal..hmmm
dam mu calcium i bede obserwowac jak bedzie kaszlal dam mu eurespal
Nie wiem jak z sluzba zdrowia w Uk ale jesli podobny system do tego tutaj to bedziesz musiala sie niezle przestawic
podobno leki maja dobre, ale lekarze..hmmm
chyba podobni do Szwecji, ja nie mam po co isc do nich z goraczka bo co mi dadza wiecej jak nie cos na jej zbicie...nie bede panikowac
musze Szymcia zapisac tu do przychodni, tylko musze isc z siostra bo ona juz tam byla to wie co i jak.

[ Dodano: 2008-05-20, 16:04 ]
Benek zaczął raczkować do przodu
brawa dla Benia za raczkowanie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2008, 16:50

to znow dam mu nurofen
Eve, a nurofen to paracetamol ma w skladzie czy ibuprofen bo nie wiem?
Ja mam sprzedana metode na goraczke od mojej lekarki w Polsce, otoz dla bezpieczenstwa dziecka i aby nie obciazac jego organizmu oraz zeby lekarstwo bylo skuteczniejsze ona zalecala mi podawanie lekow z innej grupy na przemian, czyli np Paracetamol o powiedzmy 9.00 rano, po 4 godz. Ibum, po 6 godz, znow paracetamol itd. Ibum polecala mi na noc bo trzyma dluzej a paracetamol co 4 godziny trzeba podawac... Ja mam w domku dla Nell czopki na paracetamolu ale ona jeszcze nidgy goraczki nie miala wiec nie wiem jak to z nia bedzie. W kazdym razie ja sie boje goraczki, nie wiem czemu, niby ona pomaga organizmowi walczyc z choroba, ale ja czuje jakis nieokreslony niepokoj jak dziecko ja ma. Zuzia choc taka duza jak ma goraczke to latam caly czas i jej mierze jak glupia jakas :-D

A z lekami to tu tez sa podobno rewelacyjne, zupelnie inne niz w Pl, i lekarze niby tez, ale zeby sie do nich jakos dostac to koszmar jakis....

Acha, Eve, a co to jest ten Eurespal, duzo osob go uzywa a ja nie mam pojecia co to jest i na co to dziala?

Brawa wielkie dla Benia za raczkowanie :-) Zuch chlopak :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

20 maja 2008, 16:51

kicia super ten stolik, ja mysle ze moze nie ma go w sklepach bo jest byc moze z zeszlej kolekcji, a jak na allegro jest dostepny to pewnie ktos wysprzedaje i tyle
Kicia, ja mysle podobnie do Eve, ze to poprzednia kolekcja i stad ta cena i to ze juz ich nie ma. Z zabawkami tak jest. Ja bym sie nie zastanawiala :-)
:-D :-D chyba mnie przekonałyście :-D wiecie jak coś sobie upatrzę to będzie za mną chodzić aż tego nie kupię,znalazłam aukcję i liczę na to że uda mi sie wylicytować taniutko :-D

Eve ciekawe od czego gorączka,a ma jakieś inne objawy choroby czy tylko gorączka??je normalnie??

Mamo Zuzi przyślij nam trochę waszego słoneczka bo u nas zimnica,brrr... ja cały dzień marznę :ico_puknij: aaa prosimy o zdjęcia mebelków :-D

Dla Benia :ico_brawa_01: za raczkowanie,Kacperek narazie stoi w pozycji na kolankach i rączki podniesione ale jeszcze nie przemieszcza się :-D

[ Dodano: 2008-05-20, 16:55 ]
W kazdym razie ja sie boje goraczki, nie wiem czemu, niby ona pomaga organizmowi walczyc z choroba, ale ja czuje jakis nieokreslony niepokoj jak dziecko ja ma.
ja dokładnie tak samo.Mamo Zuzi pozwolę sobie Ci odpisać,eurespal to jest syropek,m.in na zapalenie górnych dróg oddechowych,zapalenie ucha.

Awatar użytkownika
eve81

20 maja 2008, 17:14

Eve, a nurofen to paracetamol ma w skladzie czy ibuprofen bo nie wiem?
nurofen zawiera ibuprofen
a paracetamol w czopkach tez mam
mierzylam Szymciowi temp. ma 37.9st wiec spadla..uffff
przed noca jeszcze jak bedzie mial to zrobie mu letnia kapiel i najwyzej dam paracetamol w czopkach
mam nadzieje ze to tylko tak jednorazowo
a teraz juz wogole ani razu mi nie zakaszlal jak wstal
nie wiem co to moze byc
chyba mnie przekonałyście
no to trzymam kciuki za wygrana licytacje :-D

[ Dodano: 2008-05-20, 17:22 ]
a jeszcze wam mialam napisac ze dzisiaj na sniadanie zrobilam Szymciowi
kaszke mleczno-ryzowa, wiecie taka z torebki
moze on juz jest wyleczony z tej alergi na mleko..hmmm
bo przeciez nie bede laczyc tej goraczki z tym wprowadzeniem mleka, co>>??
ja myslicie, ja juz chyba wariuje :ico_puknij:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2008, 17:36

Eve, mysle ze goraczka z mlekiem nie ma nic wspolnego :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2008, 18:01

Kacperku- najlepsze życzenia!

Jak dobrze już być w domku!
Kicia fajny ten stoliczek. Ja się długo zbierałam i udało mi się w końcu kupić to
http://www.allegro.pl/item361835710_cho ... eczko.html

mamo Zuzi hehe, nie wiem skąd u Zuzanki taka mina! Na zdjęciu tak wyszło, bo ja jej tak nie widziałam :-D

Zuzia już upanowała sztukę raczkowania :-) I widać,że ma straszna ochotę na coś więcej :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”