Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zrobiłem Magistra z forum!

06 kwie 2008, 00:45

aga216 pisze:plany sie popsuły bo sie rozchorowłam i jest mi z tego powodu bardzo żle bo nie wiem ile to wszystko potrwa:

glowa do gory doczekasz sie na pewno nawet jak to dluzej potrwa to bedziesz miala wymarzona "nagrode" :-)
poccoyo pisze:polecam szampana i truskawki na dobry początek...

czy to twoja piekna wrozka kazala uzyc ci afrodyzjakow hihi?? :ico_oczko:
Jak sie czujesz Edytka?mdlosci cie nie lapia?

poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

07 kwie 2008, 16:47

Magda Sz., oj mam napady jedzenie non stop.
ale i tez zgaga przychodzi...
ogolnie czuje się świetnie... jak 16tolatka....
heheh

Awatar użytkownika
Magda Sz.

07 kwie 2008, 21:55

poccoyo pisze:ogolnie czuje się świetnie... jak 16tolatka....

to super obys cala ciaze czula sie tak dobrze :-)
A sama juz nie pamietam czy pytalam :ico_olaboga: jak Roksanka zareagowala na wiesc o rodzenstwie?
aha no i kiedy u was idzie sie na 1 wizyte do lekarza?u nas po 12 tyg dopiero co jest dla mnie glupie :ico_puknij: a to dlatego ze ciaze do tego czasu mozna poronic ale czy to nie o to wlasnie chodzi zeby utrzymac :ico_olaboga: :ico_puknij: beznadzieja :ico_zly:

poccoyo

07 kwie 2008, 23:04

Magda Sz., z tego co wiem na wizytę można iść jak tylko się dowiesz że jesteś :ico_ciezarowka: ... u mnie jest już prawie 7 tygodni, więc w tym tygodniu umówię się na przyszłą środę na wizytę...(będzie prawie 8)
ale tak naprawdę, musi odwiedzić cie położna w domu... wypytać o wszystkie choroby i problemy w poprzednich ciążach(jeśli były problemy/ciąze)

potem dostaje się list z datą i miejscem skanu (czyli usg)
tu nie chca utrzymywać ciąży poniżej 12 tygodnia...
z tego co pamiętam to ja z Roksaną do 16tygo tygodnia (mieszkaniąc w Polsce)
chodziłam bez badań, bo mój lekarz stwierdził że może poronie...
zmieniłam lekarza i dzięki temu donosiłam Roksane bo w 4mcu miałam już 1cm rozwarcia... do konca ciązy leżałam w domu... prawie 5mcy...

lekarka która mnie prowadziła jes świetną ginekolog i bardzo jestem jej wdzięczna za to że się mną zaopiekowała...
miałam wszystkie zrobione badania i bardzo dokładne wizyty...

Awatar użytkownika
Magda Sz.

09 kwie 2008, 14:18

poccoyo pisze:tu nie chca utrzymywać ciąży poniżej 12 tygodnia...

no wlasnie dlaczego :ico_puknij: idioci nie pojmuje tego przeciez ta istotka ma juz serduszko :ico_olaboga:
To mialas przejscia z Roksanka :ico_olaboga: ale zobacz warto bylo polezec :-) w ktorym tygodniu ciazy Roksi sie urodzila?

Mi niby tez lekarz kazal lezec w obydwu ciazach ale ja mialam takiego powera ze nie bylam w stanie :ico_wstydzioch: w drugiej ciazy w 7 m-cu miala juz skurcze na szczescie leki pomogly ale ciezko bylo bo nawet nie moglam brac Olka na rece a mial wtedy niecale 2 latka i praktycznie nic robic i tylko dzieki malemu lekarz mnie zostawil w domu bo powiedzial ze gdyby nie to ze mam dziecko w domu to juz by mnie do szpitala wyslal :ico_olaboga: ale ja wierzylam ze bedzie dobrze i urodzilam Dawidka w 39 tyg :ico_haha_01: lekarz potem powiedzial ze nie wierzyl ze tyle mi sie uda dotrzymac :-) dlatego zawsze trzeba wierzyc ze bedzie dobrze :-)

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2008, 10:24

kurde a ja u lekarza byłam 1 raz gdy spózniła mi sie miesiaczka,test wyszedł negatywnie,a i lekarz jeszcze ciazy nie widział ,podał dał mi luteine i czekalismy,noi i potem okazało sie ze jestem w ciązy,na wizyte kontrolna to chodziłam co mc i wtedy róznież za kazdym razem miałam robione usg,teraz mam je na płytce mc po mc super pamiątka,ale całą ciąze super sie czułam do końca prawie pracowałam(do końca 8 mc)a i nawet z mężem pod namiotem byliśmy na wakacjach,jedynie co mnie męczyło to zgaga okroooopppnnnaaa!powiem wam że mielismy taki plan ze w maju pojedziemy na wczasy i może przywieziemy z tamtąd niespodzianke a tu nonono narazie nic z tego.Do tego wszystkiego po tyg.od zapalenia ucha piotruś obudził sie dzisiaj z okropnym katarem,recę opadają :ico_placzek:

poccoyo

11 kwie 2008, 20:24

Magda Sz., urodziłam Roksane w 38tyg...

Awatar użytkownika
Magda Sz.

12 kwie 2008, 12:04

urodziłam Roksane w 38tyg...
to donosilas :ico_brawa_01: super :-)
jak narazie to mysle o herbatce granulowanej:)
ja tez mam kiepska wyobraznie ale na mysl mi przychodzi kawa w ziarnach,zapach i ksztalt specyficzny :ico_haha_01:
a moze jakies muszle?nie pachna ale ksztalt maja :ico_noniewiem:
zaloze sie ze Edytka wpadnie na jakis ciekawy pomysl :ico_haha_01: ja jeszcze pomysle :ico_oczko: i dam znac :-)

poccoyo

13 kwie 2008, 13:23

Magda Sz., cwaniaro... :ico_oczko: czyżbyś na mnnie odpowiedzialnośc zrzuciła ??
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

a ja myśle że do przedszkola dla takich maluszków przedmioty, czy rzeczy powinny byc bezpieczne...
może suche siano-szeleści i ma jakiś tam zapach...
woreczek z mąką- ma zapach i teksture...
mąka ziemniaczana jest całkiem inna
rękawiczki gumowe(balony) z wlaną wodą i nasypana mąką... będą inne w dotyku...
no co by tu jeszcze
hm...

albo butelkę ze "sprej"(że tak to nazwę) z kropelka na olejku wanilinowego

albo wełne, futro... itp... tiul... koronkę...

ok bo nie wiem czy na temat się produkuję...
hehe
:ico_haha_01:

mal
Wodzu
Wodzu

18 kwie 2008, 08:06

maryla, to piekne zyczenia dla synusia prosze zlozyc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

:ico_tort: :ico_buziaczki_big:

Wróć do „Przedszkolaczki”