KINGAS własciwie to ja zapoczątkowałam te zamrazania obiadkow hi hi, ja gotuje jednego dnia tyle warzywek ze starczy mi na 14 obiadkow :),osobno gotuje miesko albo nawet dwa rodzaje np. biodrowke i skrzydełka, potem dogotowuje ryz i makaron i robie kilka obiadkow roznych. Miksuje ale juz nie na takie bardzo zmiksowane bo dzieci w tym wieku musza uczyc sie rzuc a tym bardziej jak Miłoszek chyba ma juz zabka. Mi sie wydaje ze on moze sie nie dławi tym jedzonkiem tylko ma odruch wymiotny bo mu nie smakuje Amelka tak samo mi robiła ja myslałam ze ona sie dławi a ona miała odruch wymiotny bo nie smakoałao jej ale ja uparcie jej podawałam moje obiadki i je. juz nie pamietam kiedy jej kupilam obiadek ze słoiczka,no jak gdzies idę w porze obiadowej to tak, albo deserki kupuję ;).
Tak wiec zamrazam i ostatnia porcje podaje w 14 dzien i na nowo gotuję obiadki,na dwa tygodnie mam spokoju. Ja nie zagotowuje w słoiczki bo to wicej roboty a tak raz,raz i po sprawie.
Nie kupuje pampersow wiec ci nie odpowiem w tej kwestii ;)
IWONA77 NO PEWNIE I TAK jak ma sie dac 200000zł na mieszkanie to juz lepiej dac na domek tylko ze ja bym nie chciałą tak jak twoja szwagierka latami robic dom, no wiadomo ze od razu wszystkiego nie dałoby sie zrobic chyba ze wygrałabym w totka ale to nie dla mnie takiedopieszczanie latami, wiec dlatego raczej pozostaniemy przy kupnie poporstu wiekzego mieszkanka bo nasze jest połozone w dobrym puncie w samym centrum wszedzie blisko wiec pojdzie z acałkiem niezła kaske zobaczymy zanim dojdzie do jakichkolwiek zmian to mina pewnie z dobre 5 jak nie wiecej latek ;), ten domek co ci pokazałam to tylko tak w marzeniach ale nierealnych
.
LUTOWKI nagrałam dzis nowe wyczyny Amelci na kamerce to jak maż mi zgra do kompa wam wkleję :)
QUNICK ale masz dobrze ze ci Ninka spokojna jest przy czyszczeniu noska, mela sie drze ze ho ho uszy mi pekaja, robie to szybko zeby jej nie stresowac i zeby sie tak nie darła z ta swoja przepuklinka hi hi ale i tak sie drze biedulka.Kurcze dlaczego te katry u dzieci tak długo trwają !!!!!!-no tak bo one nie umieją wydmuchiwać nochalkow