Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 mar 2008, 13:29

Głupia baba :ico_zly: Nie przejmuj się nią i na beszczela zaprowadź Majkę, nie możesz ryzykować zdrowia swojego i maleństwa, bo jej się nie chce !!!!

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2008, 17:59

Hej właśnie przechodfzi nad nami burza, grzmi i pada grad, a mądra martusia kompa sobie włączyła :ico_puknij: jak mi zaraz pierdzielnie to bede miała za swoje :ico_noniewiem:
zakupy dzis nawet udane, tylko zmeczona jestem bo pól dnia nam to zajęło. a w nocy od 2.30 do 5.30 nie spałam bo sie obudziłam wyspana i lezałam jak głupia :ico_olaboga:
zaraz streszcze co kupiłam. Co do pieluch to ja planuje 10 tetrowych- one sie spokojnie przydadzą, a flanelowych tak ze 3-4 bo to tylko do lekarza czy gdzieś na przewijak położyć

[ Dodano: 2008-03-29, 17:07 ]
a zakupilismy dziś:
fotelik-ten pomaranczowy, fajny jest i super sie sprawdzi jako kołyska, myślałam że duzo słabiej się będzie bujał,
podkłady poporodowe- 3 paczki,
majtki poporodowe- takie o uniwersalnym rozmiarze i wielokrotnego użytku, 4 szt.
kaftaniki- 2szt. na 56, 1 szt. na 62- z tym że tena 56 sa wieksze jak w domu przyrównałam :ico_puknij:
koszulki pod kaftanik- 2 szt na 56
body 2 szt na 62
czapeczki malutkie 2 szt
rekawiczki dla noworodka- 1 para
chusteczki nawilżane
chusteczki do dezynfekcji- nasączone alkoholem- mozna zmywac np. przewijak, upuszczony smoczek, gryzak itp.
chyba tyle dla dzidzi. oczywiscie były dwa razy lody w mc donaldzie- rano jedne i w drodze powrotnej drugie. Bylismy tez na ujastku, objezdziliśmy sie jak głupcy bo przegapilismy zjazd i zajechaliśmy do jakiejś wioski, potem nie moglismy znalezc szpitala, potem wejscia, potem recepcji ,usmiałam sie z tego bo sobie wyobrazałam jakbysmy tego szukali gdybym rodziła. nie wchodzilismy ogladac oddziału bo musielibyśmy kupowac butki i szukac kogos kto by nam pokazał co i jak a jakoś słabo było z personelem- ani żywej duszy. widzialam jednego malusienkiego noworodka, jaki cudny :ico_brawa_01:
M. powiedział że w czerwcu jeszcze raz pojedzie tam na spokojnie jeśli zdecydujemy sie tam rodzić bo tak krcilismy sie po tych drogach że i tak nie wiemy jak najprosciej dojechac. Ale juz wiemy przynajmniej w którym budynku i jak tam wejść :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-03-29, 17:10 ]
a- druga noc przeżyłam już bez bólu worka :ico_brawa_01: troszkę nad ranem sie odzywał ale nie był to ból. dziś się najadłam trochę niedozwolonych rzeczy i mam tylko nadzieje że nie przypłacę tego bólem, ale nawet jeśli to warto było ,te lody takie pyszne, do tego bagietka świeżutka z masełkiem, do tego pistacje, ale zaszalałam :ico_olaboga: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2008, 18:31

Marta26, to widzę,że dzień był udany,maleństwo ma już część wyprawki,Ty najedzona (ale bym pojadła lodów,zazdroszczę) i jeszcze szpital odwiedziliście :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
U nas to co się dzieje ze szpitalami to włosy na głowie stają :ico_szoking: Tyle szpitali w Warszawie,a miejsc nie ma.Bo wszystkie kobitki przyjeżdżają z poza wawki,a te z warszawy wysyłają do Pruszkowa,Wołomina,albo Płocka.I gdzie tu logika.A szpital mam na piechotkę jakieś 15 min,albo samochodem 5 min. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2008, 18:54

Zulcia, ja własnie też sie boje tego że moge pojechać na ujastek a mnie odeślą gdzie indziej bo tam maja mało miejsc :ico_noniewiem: ale wyczytałam w gazecie Mjakmama że jak pójde do szpitala a on nie ma miejsca to moga mnie nie przyjąć ale nie maja prawa odesłac z kwitkiem, muszą znalezć szpital gdzie jest miejsce i mnie tam zawiezc, :-D

[ Dodano: 2008-03-29, 17:55 ]
a niestety juz mnie zaczyna napierdzielać prawy bok, czyli jednak to jedzonko pyszne nie pozostanie bez odpwiedzi ,pocierpię sobie za nie :ico_placzek: ale takie pyszne było że warto :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

29 mar 2008, 19:41

Marta26 moja kolezanka za okolo 2 tygodnie pewnie bedzie rodzic na Ujastku, to zdam relacje :ico_oczko: Nasza lekarka tam pracuje wiec moze ja tez tam wyladuje kto wie, dalej sie zastanawiam.. I wlasnie mowila lekarka ze zeby sie nie nastawiac ze na pewno tam urodzi, bo miejsc niestety malo a porodow duzo.
Nie dziwie sie ze nie mogliscie trafic, nie jest latwo :ico_noniewiem: Jak ja umierajac z bolu tam jechalam z mezem to w dodatku jakis remont mieli i inaczej sie wchodzilo, dobrze ze szybko fuksem trafilismy bo ja ledwo szlam. I tez ani zywej duszy, pustki byly, na rejestracji nikogo, az sie wkurzylam i bez butow ochronnych tam wlazlam dalej zeby kogos znalezc.

Ja dzis leniuchuje, pogoda do nonono i nasroj przez to tez chyba gorszy, moze jutro bedzxie lepiej. Maz od rana szaleje w kuchni, pomalowal sciany,a teraz klada podloge z tata :ico_brawa_01: W koncu :-D

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

29 mar 2008, 19:48

Hej

No ja własnie wróciłam z zajęc i jestem okropnie zmęczona :ico_olaboga: , na szczęście jutro nie musze iśc, mam cały dzionek wolny i strasznie się cieszę :ico_brawa_01:
Mam nadzieję, ze pogoda bedzie lepsza, bo dzis do nonono (własnie sie rozpadało :ico_zly: )

Marta to fajnie, ze zakupki udane :ico_brawa_01:

Tuska to juz niedługo będziesz sie mogła "realizowac" w kuchni :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-03-29, 18:51 ]
A ja sobie siedzę, wcinam sałatke owocową i przegyzam waflami :-D i czekam na telefon od m. (na szczęście juz jutro wraca :ico_brawa_01: )

[ Dodano: 2008-03-29, 19:05 ]
Szkoda, że żadnej nie ma :ico_placzek:

Pewnie pójdę jakąś książkę poczytam :ico_haha_02: (bo pewnie w tv same pierdoły lecą)

Życzę miłego wieczorku i spokojnej nocki :ico_papa: :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 mar 2008, 20:36

Ja właśnie gości odwiozłam, bo była A. siostra na wesele prosić (z Warszawy) no ale woziłam ją tylko do miasta na busa (30km) a teraz siedzę i stękam tak mi ciężko, w drodze powrotnej Mała szalała, przewracała się chyba w kółko i wbijała mi coś w żołądek, w ogóle dzisiaj cały dzień żywiołowa była :-)

A. poszedł na piwo a ja sama i pewnie znowu nic nie będzie z testowania sypialni :ico_noniewiem:

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

30 mar 2008, 11:55

Cześć!!!
Jakieś choróbsko mnie zbiera :ico_olaboga: Planowaliśmy wczoraj wypad za miasto, ale pogoda taka paskudna była, że skończyło się na rajdzie po sklepach z wózkami. Niestety sklepy, które mają świetną ofertę internetową na miejscu okazały się małymi, zapchanymi towarem dziurami :ico_noniewiem:

Marta26, Widzę, że Tobie zakupy się udały :-D
NOWA, Ty też już masz większość wyprawki :ico_brawa_01:

Mój Ł. próbuje mnie powstrzymać przed zakupami, ale przy okazji wyjazdów do marketu zawsze udaje mi się skoczyć na dział dziecięcy i coś kupić :ico_oczko:
Wczoraj mój kochany m zażyczył sobie listę z rzeczami, które musimy nabyć przed narodzinami maluszka. Nie jest tego tak dużo, ale bez wózka to i tak wyjdzie ok 900zł.
No i rozważamy możliwość odłożenia przeprowadzki z tej kawalerki do większego mieszkania o 2-3 miesiące, bo to różnica około 600zł miesięcznie. Wtedy x landera moglibyśmy kupić :ico_brawa_01:

A tutaj będą dziś pewnie pustki???
Może wreszcie uda mi się zabrać za naukę. Już nie pamiętam kiedy ostatnio się uczyłam :ico_szoking: A we wrześniu mam prawdopodobnie jeden z najważniejszych egzaminów (z wszystkiego, dający prawo wykonywania zawodu).

Pozdrawiam wszystkie brzuszki!!!
:ico_papa: :ico_papa: :ico_papa:

CMonikA
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 mar 2008, 12:59

spinka, łatwo Ci mówić-ja ją zaprowadzam, a za 5 czy 10 minut Majka już jest spowrotem u mnie :/ :-)
Wczoraj tak koszmarnie się czułam, że ledwie chodziłam-cały dół brzuszka mnie bolał, krocze i do tego plecy :( dziś też mnie brzuch i plecy bolą, ale nie tak mocno. Tabletki pomagają gora na godzine. Dziś na noc wezme nospe i apap, może choc troche pospię, bo najgorzej jest w nocy :(
Przed chwilką wróciłam z Mają ze spacerku-korzystamy z ładnej pogody-ugotowałam przepyszna pomidoróweczkę :-D i sobie odpoczywam :) M. jest jeszcze w szkole-nawet nie wiem o ktorej dziś wróci :)
Pozdrawiam i milusiej niedzieli życzę

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

30 mar 2008, 16:36

Cześć brzucholki :-D
Tak was sobie podczytałam dzisiaj i normalnie sie wzruszyłam. Przypomniało mi się to oczekiwanie, odliczanie, przygotowania. Czas tak płynie... jeszcze niedawno ze swoimi czerwcówkami pisałam, ze kwietniówki już rodzą, a teraz słysze te same słowa z waszych ust :-) .
Mój Tomek dzis nauczył sie klaskać i jest zafascynowany nową umiejętnością. Już jest taki duży, a jeszcze rok temu o tej porze zastanawiałam się jak będzie wyglądał.
Ech... dziecko to najwspanialszy cud jakim podzielił sie z nami Stwórca.

Kochane kupcie sobie sporo pieluszek tetrowych bo ida jak nie wiem co. Ja miałam 15 na poczatek i później jeszcze dokupiałam. Maluszki dużo ulewają i praktycznie po każdym jedzonku pielucha brudna. Poza tym takie ulewanka ciężko doprać. Także nie żałujcie, tym bardziej, ze nie jest to wielki koszt. I zwracajcie uwagę, zeby były dość grube. Aaa... jeszcze podpowiem, ze pielucha to najwspanialszy przyjaciel karmiących cycuchów :-D . na noc obcisła koszulka i pielucha zamiast stanika, normalnie rewelacja. Nic nie ciśnie, nic nie przecieka. Ja zresztą chodziłam tak po domu również w dzień.
Co do ceratek pod prześcieradło: kupiłam, ale zaraz wyrzuciałam. Tomek był cały czas spocony bo przez tą ceratę ciałko nie oddychało. Jak juz to można podłożyć takie poporodowe. O wiele lepsze. A do przewijania takie mniejsze :-D o również super sprawa, bo kupki lubią wypływać a dzidzia sikać wtedy gdy nie ma pieluszki.

Pozdrawiam i czekam na Waszą kolej...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”