julie_377
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

20 lip 2007, 17:57

witam!
jejku lucy straszne!!! ja czytalam chyba w goncu o tym co sie dzieje na polskich dyskotekach ale myslalam ze przesadzaja :ico_olaboga:
u nas byla taka burza ze hej myslalam ze mi dach przecieknie tak sie lalo z nieba dopeiro teraz sie rozpogodzilo ale juz chyba nie bede natka ciagnac o tej porze na spacer ehhhh mopze jutro ladnie bedzie to pojdziemy z tata
a mialam sie dzis z moimi mamuskami spotkac no coz... pogoda jest tragiczna w tym roku w zeszlym caly czas bylo tu sloneczko a teraz????od maja masakra
dobrze ze solarium istanieje :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-07-20, 20:50 ]
ojojoj alez dzis pustki wszyscy imprezuja oprocz mnie? :ico_noniewiem: :ico_oczko:

ciekawe jak tam nasza martucha i franio...

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lip 2007, 22:24

u nas dzisiaj cały dzien leje :ico_olaboga: nawet jeszcze teraz coś tam pada, już nie tak okropnie jak w dzien ale nadal coś :ico_zly: więc przesiedzieliśmy cały dzień w domu, Vikula skołowana to przysypiała to marudziła :ico_olaboga: nawet bawić się za bardzo nie chciała :ico_szoking: :ico_olaboga: mam nadzieję, że jutro będzie ładniej...

Awatar użytkownika
Mróweczka
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

20 lip 2007, 22:30

u nas tez lało... :ico_zly:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

20 lip 2007, 22:45

u nas to samo :ico_olaboga: caly dzien w domu ...nie lubie tak siedziec,bo czuje sie beznadziejnie ...a na spacer nie ma szans w taka pogode.moze jutro bedzie ladniej :ico_noniewiem: maly zasnal razem z tatusiem ,ale zanioslam go do lozeczka,bo jak uslyszalam,ze T chrapie to sie wystraszylam,ze go niechcacy przygniecie...

[ Dodano: 2007-07-20, 22:45 ]
kasik jak tam skaza vikuli??? przeszlo troszke ?

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lip 2007, 23:23

Lucy już sama nie wiem :ico_olaboga: dzisiaj skóra i twarzyczka wygladała ładnie, ale np. wczoraj znowu miała jakies plamy i chrostki i sama juz nie wiem czy od skazy czy to potówki były :ico_olaboga: :ico_noniewiem: ale ogółem to chyba lepiej... zobaczymy co powie pedaitra-alergolog w Polsce... bo tu wizyte w szpitalu z alergologiem i dziecięcym dermatologiem wyznaczyli nam dopiero na 2 listopada :ico_szoking: :ico_puknij: a przeciez jej to sie robi teraz i teraz potrzebujemy pomocy!!!

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2007, 23:40

hej mamuski :-D

lucy to straszne ... co przydarzylo sie waszemu koledzy!!! masakra co sie teraz dzieje :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

kasik mam nadzieje ze wreszcie polscy lekarze pomoga vikusi uporac sie z ta skorka.. :ico_noniewiem:
kasik a zmieniajac temat.. powiedz mi czy ty steryzlizujesz butelki za kazdym razem? i i czy np sterylizator avent nadaje sie tylko do butelek tej samej firmy?bo ja juz zglupialam.uzywam (tzn na razie raz uzylam hih) butelek dr browna i nie wiem czy beda pasowaly.. :ico_noniewiem:
po takie sterylizacji sa one ok przez 3 godz wiec pewnie lepiej niz gotowac..
moja mam twierdzi ze wystraczy zalac wrzatkiem butelke a sterylizowac od casu do czasu.. ale to kiedys ona tak robila.. a teraz raczej konieczne jest sterylizacja.. i badz tu madra... hihi

u nas tez pogoda masakra od rana byla hihi kumpel przyjechal do mnie na rowerze okolo poludnia przemokniety na mxa i ociekal sobie na naszej wykladzinie hhih
lalo strasznie ale ok 14 zrobilo sie ladnie.. hihi i ruszylysmy z mamcia na spacer.. plan byl.. tylko poczta i do domku. a skonczylo sie na shoppingu 3 godzinnymi :ico_oczko:
leos grzecznie spal.. poczatkowo obowiazlpwp niespokojny ale dostal smoczka i choc po chwili go wyplul to caly czs grzecznie spal i pozwalal nam buszowac po sklepach hihi
ja daje mu smoczka tylko wtedy.. a tak to nie przyzwyczajam bo on nie wydaje sie tesknic za nim..
zaraz po przysciu do domu nakarmilam cyckiem i ruszylismy wszyscy znow na zakupki.. tym razem do asdy hihi
maly grzeczniutko drzemal hihi anioleczek moj kochany.. wybaczyl mamusi nawet 30min spoznienie z karmieniem hhi dzielny maluszek a ja wyrodna matka po raz wtory hehe

a zaomnialam sie pochwalic ze dzis w naszej lokalnej gazecie watford obserwer jest zdjecie naszego leonka hihi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dzis w nocy juz mi sie snilo.. ze pomylili imie i podpisali go stefan zamiast leon :ico_puknij:
a w ogole to jakas nieprzytomna wstaje w nocy hih budzik dzwoni na karmienie a ja nie czaje bazy.. i cala noc wydaje mi sie ze go karmie.. budze sie i szukam malego na cycku a on w lozeczku lezy :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
dobra to zmykam lekko mieszkanko ogranac bo jutro rano wpadaja znajomi z dwuletnimi blizniakami z birmingham na xcaly dzien hihi oj bedzie sie dzialo.. jak pogoda nie dopisze to maluchy dom nam rozniosa hihi

dobrej nnocki papa

[ Dodano: 2007-07-20, 23:41 ]
jasnie pani zycze szalonej imprezki weselnej.. my w tym roku dostalismy 4 zaproszenia i z zalem odmawialismy . :ico_olaboga: bo wszystkie w polsce,, hihi
ale mamy leonka... :-D

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lip 2007, 11:29

madziorka ja mam sterylizator z Tomee Tippee i wkaldam tam butelki z roznych firm wiec mysle, ze do Aventu tez mozesz rozne wkladac. A butelki steryzlizuje tylko rano i wieczorem, po sterylizacji trzymam je w sterylizatorze i wyjmuje jak sa mi potrzebne. Uwazam, że częsciej sie nie powinno, bo dziecko musi miec kontakt z wirusami i bakteriami, maly ale musi byc. A butelki po użyciu myje pod prawie goraca woda i stawiam na suszarce do wyschniecia. No i raz (czasami 2 razy) w tygodniu sterylizuje tez smoczek. Jak do tej pory Vikula nie miala zadnych plesniawek :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-07-21, 12:24 ]
a kiedy Martucha wychodzi ze szpitala??? bo już się nie moge doczekac zdjęć Frania :ico_haha_02: zaglądam codziennie ale ciągle nic :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-07-21, 12:29 ]
mąż zabrał Vikule na jakis festyn dla Polaków z Cheltenham i mi się nudzi :-D powinnam posprzatac trochę w chalupie lub przygotować rzeczy na podróż ale mi się nie chce...

[ Dodano: 2007-07-21, 12:33 ]
no to wkleje wam jeszcze zdjęcie Matki Polki :-D obie z Vikula byłyśmy totalnie padnięte przez ta ch... pogode i siedzenie w domu...

Obrazek
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

21 lip 2007, 13:57

hej laski ja tak na szybcika bo głodomór woła a suty bolą jakby mi kto naciągał ( przeciez Franio to robi) umieram z bólu
wklejam foty
to od razu po porodzie miał sine paznokcie, ale dostał 10 w skali apgar
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

szczesliwy tatulek
Obrazek

dziewczyny przede wszystkim dzieki za wsparcie i wielkie buziole dla Ilonki :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
postaram sie wpasc w wolnej chwili, nie mam czasu zeby Was twraz przeczytac,
aha: poród tragedia epidural na mnie nie działał oni byli w szoku, ze dostałam 3 razy taką dawke i nic, w sumie rodziłam 32 godziny
Ps mam naprawde duze problemy z karmieniem znaczy sie mam mleko, mały umie ssac ale strasznie boli

[ Dodano: 2007-07-21, 15:45 ]
Madziorka a Ty karmisz butlą czy cycem? ja włąsnie małemu podałam butle bo rycze z bólu :ico_placzek: a tak mi zależało na cycku :ico_placzek: a polozna mói ze nie mam sie poddawac tylko ze nie spotkałąm sie w szpitalu z laska która by cycem karmiła :ico_olaboga:
zapomniałam Wam powiedziec ze mam metalowe szwy :ico_szoking: dziwne bo jeszcze sie nie spotkałam no ale smiesznie wygladaja jak zszywacze :ico_szoking:

[ Dodano: 2007-07-21, 18:02 ]
dziewczyny a co z tym nawałem w piersiach? mi połozna kaze sciagac :ico_placzek:
a mój Franio chyba kolki ma od butli bo płacze cały dzien :ico_placzek:

fela
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

21 lip 2007, 18:30

czec dziewczyny,
martucha franio sliczniutki...dobrze ze juz w domku jestes i juz po wszystkim.teraz tylko troche czasu i wszystko wroci do normy. :ico_brawa_01: :ico_haha_01:
porodu nie zazdroszcze,moj trwal 26 godz z czego 8 na epiduralu.

kasik ksiezniczka sliczna jak zawsze.

a co do tych deszczow....to ja z mama wybralam sie na zakupki jaak co tydzien w piatek do asdy,deszcz troche padal potem mocniej a jak bylysmy w asdzie to zrobilo sie ciemno jak w nocy,bylysmy juz przy kasie ...wychodzimy a tu jakby chmura sie urwala,chwile poczekalysmy ale konca deszczu nie bylo wiec zdecydowalismy sie jechac.i tak jedziemy jedziemy kaluze okropne i glebokie az w koncu utknelysmy w korku i tak przez godzine w tym wielkim deszczu podjezdzalysmy co 100m, nie wiedzac dlaczego taki korek .az w koncu dojechalismy do ronda a tu powodz :ico_szoking: ,parkingi przy niektorych sklepach pozalewane,samoch do polowy pod woda :ico_szoking: ,ludzie na bagaznikach plywaja :ico_szoking: ....szok :ico_szoking: ....takiego stracha zlapalysmy czy nas nie zatopi.ale patrze ze ludzie jakos objezdzaja to rondo to pewnie i ja dam rade.pomalu jechalysmy....moze lepiej plynelismy :ico_szoking: bo cale kola zanuzone byly. :ico_szoking: mowie wam sytuacja nie do opisania trzeba to przezyc.tak sie balam zeby w samochodzie nic nie zalalo bo bysmy utknely i co....ach mialysmy przezycie. :ico_szoking:

[ Dodano: 2007-07-21, 18:36 ]
a marcia mi nie kazala sciagac bo wtedy jeszcze wiecej pokarmu przybedzie trzeba sie przemeczyc,wiem to straszny bol,przystawiaj frania zeby sciagal raz z jednej raz z drugiej piersi.od kolek kup infacol.mi tez sutki bolaly,ale jakos dalam rade.moze kup takie nakladki na sutki.

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

21 lip 2007, 20:10

Fela dzieki kochana, nakładki juz mam, infacol kupiłam, staram sie karmic piersia chociaz to trudne
i podziwiam Was bo mój mały non stop głodny i gdyby nie Jacol nie miałabym czasu nawet na kąpiel a Wy niektóre piszecie, ze nawet na spacery chodzicie i co jakis czas karmicie :ico_olaboga: mam nadzieje ze wszystko wróci do normy szybko bo jak On płacze to ja razem z Nim boo mi go żal :ico_placzek:

Wróć do „Pozostałe”