Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lut 2009, 13:24

dziewczyny ja do każdej butli mleka dodaję kaszkę ryżową, chyba już od 2,5 m-cy, dlatego że Majka bardzo ulewała, pamiętacie???
Do tego ok. 3 godz po mleku dostaje pół dużego słoiczka obiadku, a po 2 godz poprawia mlekiem, po czym znów po 2 godz jest deserek.
Zdarza się w odwrotnej kolejności, najpierw deserek, np. ok. godz. 10-11, a po południu obiadek.
Chyba dobrze robię :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Ja bym jej gotowała, ale skąd wziąć świeże warzywa nie pryskane itp. ??? No takie wiecie, zaufane. Wydaje mi się że o tej porze roku te słoiczki są idealnym rozwiązaniem :ico_noniewiem:
W supermarkecie :ico_puknij: , a warzywniaku nawet :ico_puknij: - nie wierzę że te warzywa są ok. U P. na ogrodzie zapodam tej wiosny i będziemy miały swoje warzywka :-)

[ Dodano: 2009-02-16, 12:27 ]
Właśnie GIE zapodaj jakieś zdjęcie :ico_sorki:

A w ogóle to ja też byłam w piątek u fryzjera :-D
Ale podcięłam się tylko no i tył włosów ścieniowałam bardzo mocno i są troszkę krótsze, ale fryzura sie nie zmieniła ;-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lut 2009, 13:40

dziewczyny, ale ja mam ciagle taka sama fryzure, tyle, ze krotsza... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lut 2009, 13:49

Gie, no ok ;-)

A ja właśnie skończyłam swoja gulaszową <piszna> była :ico_haha_02:
Właśnie shoo miałam ci napisać jak ja robiłam, ale niestety mnie nie było.
Zresztą ja zrobiłam wg przepisu tylko wydawało mi się że jest rzadka i zaklepałam ją woda z mąką i wyszła rewelacyjna :-D :-D :-D

[ Dodano: 2009-02-16, 12:50 ]
A właśnie co do soczków, to Majka picia dostaje do oporu.

A wiecie że ona jak ja wołam to wyciąga rączki do mnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Jestem sama już więc nie wiem jak wam to nagrać, muszę pomyśleć :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lut 2009, 14:54

A ja właśnie skończyłam swoja gulaszową <piszna> była :ico_haha_02:
Właśnie shoo miałam ci napisać jak ja robiłam, ale niestety mnie nie było.
Zresztą ja zrobiłam wg przepisu tylko wydawało mi się że jest rzadka i zaklepałam ją woda z mąką i wyszła rewelacyjna :-D :-D :-D
hehe, u mnie to samo, troche rzadka byla, ale ja zaprawilam smietanka z maka i wyszla ok, tez nam bardzo smakowala, jedlismy ja przedwczoraj i wczoraj... ze swieza chrupiaca bagietka z maslem... mmmmmmniaaaaaaam !! :-D i mieso po podsmazeniu gotowalam lacznie chyba z 2 godziny... i bylo mieciutkie... nie wiem, jakim cudem po 30 minutach mialoby byc takie miekkie :ico_noniewiem:

a powiedz mi, ile razy (lacznie) dziennie karmisz Majke?? bo cos duzo tego wychodzi, z tego, co piszesz...

u nas jest lacznie 5 posilkow dziennie... (czasami 6, ale rzadko)

aaa znalazlam w lodowce cukinie :-D i moze zamiast tej zupki, ktora planowalam, zrobie przecier z cukinii... tutaj sa fajne przepisy:

http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska- ... ciery.html

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

16 lut 2009, 15:09

Witam was po nieobecnosci, ale tak mnie znow polamalo , ze ruszyc sie wogole nie moglam.

Hubert na szczescie zdrowy , ale dzis dzwonilam do szpitala i mamy chyba w srode przyjechac , wiec jutro mam jeszcze zadzwonic i sie upewnic bo dla niego musza izolatke przygotowac , bo jest za maly :(.
U nas walentynki oki dzialo sie dzialo:) :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
hubik juz raczkuje tak dosyc dobrze po calym mieszkaniu :) i bierze sie za kable:) luj maly :)

A co do klutni to bylo tylko male , nieporozumienie, nie zrozumielismy sie, ale po 5 min nam przeszlo:)

shoo Jasperek super siedzi Hubert tez tak zaczynal :) powinnas go jak najczesciej tak sadzac , zeby sie potrzymywal raczkami :) w ten sposob bedzie lapal rownowage :)

gie szkoda , ze samochod sie popsol :( ladnie juz widac zabki Zuz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , a co do tych zupek , obiadkow z grudkami to Hubert n ie mial problemu bo ja mu wczesnie dawalam :)i bardzo sie z tego ciesze :), a tak wogole to jest mleko z dodatkiem kleiku ryzowego , i wtedy nie tzeba dodawac tylko robisz takie melko i dziecko , jest bardziej syte :) np. Bebiko 2R , NAn 2R

http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.ph ... ts_id=2906

http://www.nutricia.com.pl/produkty_mar ... BIKO&id=16

Jagna bede tam w bydgosczy wiec ,moze bedziesz mogla jakos zajrzec do nas, to sie poznamy i zobaczysz Hubcia!!!!!!!!!!!!!! daj mi na priva twoj nr telefonu, jak cos, :ico_haha_01: fajnie by bylo:) :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lut 2009, 15:26

kamilka21, witaj :-) mowisz, ze Hubert juz raczkuje? ale z niego szybki Bill :-D

mam pytanie: podajecie, lub podawalyscie juz dzieciom banana? (takiego swiezego, nie ze sloiczka)... bo niby mozna po 8 miesiacu, ale dzisiaj kupilam i tak mysle, czy moge podac, czy nie... hmm

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lut 2009, 15:42

ja sie zbieram powoli do domku
moze zajrze wieczorem...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lut 2009, 15:50

Gie, okej, papa, do zobaczenia :-)

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

16 lut 2009, 15:53

Witam......

MARGARITA-filmik superrr :ico_brawa_01:

shoo, jeżeli chodzi o banana..możesz spokojnie podać takiego świeżego...Emi jadła już jakiś czas temu. :ico_oczko:

Ja tez podaje tylko słoiczki...Margarita ma rację,po 6 miesiacu sa takie gdzie znajduja się grudki...np. ryż :ico_oczko: Nie bawię się w gotowanie..Narazie... :ico_oczko:

kamilka21, brava dla Hubcia... :ico_brawa_01:

Moja Emi dzisiaj po raz pierwszy siedziala sama,bez mojej pomocy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Byłyśmy na spacerku...dopóki świecilo słoneczko,było super...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lut 2009, 16:09

Ja tez podaje tylko słoiczki...Margarita ma rację,po 6 miesiacu sa takie gdzie znajduja się grudki...np. ryż :ico_oczko: Nie bawię się w gotowanie..Narazie... :ico_oczko:
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: nie jestem sama, dziękuję :-)
A Maja już siedzi sama od jakiegoś czasu, zresztą widziałyście ;-)

shoo wychodzi nam ok. 5-7 posiłków, zależy jaki dzień mamy :-)

[ Dodano: 2009-02-16, 15:11 ]
http://allegro.pl/item546206424_szablon ... owosc.html

chyba zapodamy sobie coś akiego w dużym pokoju :-D :-D :-D

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”