Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2011, 11:01

U nas w salonie jest podobnie jak tylko słonko zaświeci to robi sie cieplutko az trzeba rolety zasłaniać ale w sypialni byr................................

Lenia jakiegoś mam a tu trzeba z dziećmi na spacer wyjść :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Jula jeszcze męczy śniadanie potrafi 2 godziny jeść :ico_noniewiem:
juz czasem sił nie mam

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2011, 11:10

tutaj słoneczko bardzo ostro świeci, do tego stopnia, że w południe przez okno w salonie tak nagrzewa pokój, że aż gorąco jest, Ale wystarczy wejśc do sypialni (od południowej strony) i jest lodówka!!
Słoneczko zdradliwe, zimnoooo :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 paź 2011, 11:10

u nas też niestety gęste chmury i deszczowe jakieś :ico_noniewiem:
my z Tobikiem podjadamy płatki kukurydziane - taka nasza przekąska :ico_haha_01:

ja też mam lenia, a dziś znów na 18 do pracy. :ico_noniewiem: ale w czwartek znów planujemy ze znajomymi spotkanie przy winku :ico_brawa_01:

[ Dodano: 19-10-2011, 11:11 ]
my mamy okna w mieszkaniu wszystkie od strony zachodniej, więc mamy słonce od samej 13 do zachodu, więc za dnia nie jest najgorzej, ale jak zachodzi to już się chłodno robi popołudniem.

za to latem nie możemy w miszkaniu wytrzymac :ico_olaboga:

[ Dodano: 19-10-2011, 12:27 ]
a ja walczę z przeziębieniem pęcherza :ico_placzek: ziółka w ruch.

i mamy górnego kła! :-D czyli szczęśliwa 13 w dziobie :ico_haha_01:

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

19 paź 2011, 13:27

Martalka, zdrówka dla Dzieciaków :ico_sorki:

tibby, :ico_brawa_01: za kła :-D U nas tylko 7 zębolków narazie :ico_noniewiem:

U nas też dzisiaj jest nieciekawie na dworze, ale już pierwszy spacerek zaliczyliśmy. Dawiś śpi, a ja właśnie grochóweczkę upichciłam (Martalka kilka dni temu smaku narobiła :ico_haha_01: ) Wogóle coś mnie ostatnio wzięło na gotowanie - o ile normalnie nie lubię gotowac, tak ostatnio coś mi się chce wydziwiać :ico_haha_01: - Małżonek ma nadzieję że ta wena szybko nie minie :ico_haha_01:

Dziewczyny, czy dajecie swoim Maluchom już ser zółty?

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 paź 2011, 13:48

jula, mój ogólnie chleba, bułeczek itp nie je w ogóle, bo nie chce. kiwa głową nie. :ico_noniewiem: ale kiedyś dałam mu tosta (takiego sandwicha) z szyneczką i żółtym serkiem, to zjadł połowę. trochę też ostatnio w spaghetti dostał serka, więc nasz już serek zaliczył :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2011, 13:58

julchik, a co tam wymyślasz do jedzonka?
Bo ja apetytu nie mam, więc i nie mam ochoty gotować. Zupę jakąś zawsze upichce, ale nuda, i jem bo "powinnam" a nie bo mam ochotę...
Jedynie właśnie grochówa i placki po węgiersku mi przyszły na myśl i naprawde smakowaly.
dzisiaj ryba, bo wczoraj kupiłam jak byłam przy okazji na mieście. Chyba usmażę. Ale nie wiem co do tej ryby...
Musimy na zakupy jechac do Asdy. Tylko tam jest tak zimno (od lodówek, bo jest ich zdecydowana wiekszość sklepu), że nie ma szans jechać razem z podziębionymi dziećmi :ico_noniewiem: bo mam też w planach pizzę, ale nie mam mąki, pieczarek, sera :ico_oczko:

Milena lubi ser żółty, całe szczęście, że można tu kupić dobry ser. Zwykle nie daruje mi jak tylko widzi, że kroję. Czasami wybłaga słupek serka :ico_haha_01: Ale na kanapce nie je. Bo chleb to ona dziubie palcami, więc zjada ser, wędlinkę i chleb podziubie, pomoczy w herbatce i zostawia (ale mnie to moczenie denerwuje :ico_zly: ).
W tostach też jadła już ser. Lubi, lubi. Jak mama.
hmm zachciało mi się tostów. Chyba zrobię na kolację.

[ Dodano: 19-10-2011, 14:01 ]
wiecie na co mam ochotę w ciąży: na pasztety, McDonalda, Frytki, same syfki.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 paź 2011, 14:41

Martalka, ja miałam to samo. a na grzesie bez czekolady miałam ciągoty cały czas :ico_haha_01:

tosty, mniam! aż mi się zachciało, ale nie zjem, bo odstawiłam chleb. czas zadbac o siebie. od póltora tygodnia już nie jem białego pieczywa. w zasadzie w ogóle pieczywa nie jem. na początku jadłam te deseczki wasy, ale jak się skonczyły (drogie to cholerstwo) to przeszłam sobie na jogurciki. :ico_haha_01: wczoraj za to miałam ochotę na pizzę domową i zrobiłam :ico_wstydzioch: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2011, 15:14

my tez po spacerku lubie zabierac aparat fotograficzny tak wiec wkleje wam kilka zdjeć

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
co do jedzenia śniadań to mój tez je osobne kanapeczki tzn bułeczkę dzióbie , szyneczkę podjada żółty ser juz tez je ale taki zwinięty w rulonik ale w małych ilościach bo zaraz wyciąga z buzi taki pogryziony
tak wiec nie wiem czy mu nie smakuje czy ma opory przed połknięciem :ico_noniewiem:

zreszta z nim ze śniadaniami jest kiepsko
zje np kaszke jesli mam nap malinki
lub czasem daje mu kuleczki te od mleka :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
a tak to kasze wcina az mu sie uszy trzęsą tylko nie wiem co do niej dodać
a kukurydze ubóstwia :-D :-D
( za to na drugi dzień nie mamy problemów z kupą :ico_haha_01: :ico_haha_01: - organizm pięknie sie wyczyszcza :ico_oczko: )
gorzej dla nosa :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Ja dzis na obiad robie schabowca z fasolka szparagowa zamiast ziemniaków czesto tak jemy bo lubimy bardzo fasolkę i zjadamy ja w ilosci tony :ico_oczko:
tosty tez bym zjadła tylko kurcze to takie kaloryczne :ico_noniewiem: a ja ostatnio walczę z tym moim brzuchem bo wygląda jakby był w 5 miesiącu :ico_noniewiem:
wiecie na co mam ochotę w ciąży: na pasztety, McDonalda, Frytki, same syfki.
hihi kiedyś nie lubiałam Mc Donalda ale teraz mniam chętnie bym sobie zjadła
a frytki maja najlepsze z tych sieciówek
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, 15:26 przez gozdzik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 paź 2011, 15:25

hihi kiedyś nie lubiałam Mc Donalda ale teraz mniam chętnie bym sobie zjadła
a frytki maja najlepsze z tych sieciówek
hihihihi, uznam to za komplement i podziekuję w imieniu firmy ;-)

zdj cudne. my musimy naszą lustrzankę dac do naprawy bo coś obiektyw nam się chyba za mocno przekręcił i warczy przy włączaniu i nie chce ostrości dobrze ustawic.

maluch kima. prawie godzinę sam zasypiał w pokoju. ale nie weszłam :ico_nienie: twarda byłam. i teraz kima :ico_sorki:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2011, 15:33

prawie godzinę sam zasypiał w pokoju. ale nie weszłam
mój niestety wychodzi sam ma wyciągnięte szczebelka i zaraz myk i wychodzi do ego drzwi od sypialni potrafi otworzyć :ico_noniewiem:

Wróć do „Przedszkolaczki”