Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lut 2008, 22:59

Przyjeżdża na Świeta :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no widzisz ,to super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

28 lut 2008, 23:26

asika82 pisze: Marek mówi,że ma być z HDD a widzę,że Wasza Mamamonia tego nie ma. Nie twardego dysku do nagrywania tylko na płytki sie nagrywa tak?

Po dłuższym zastanowieniu i rozważeniu wszelkich za i przeciw zdecydowaliśmy że chcemy na małe kasetki :ico_haha_01: Nie płytki, nie dysk, a kasetki właśnie.

Dopiero wróciliśmy ze szkoły rodzenia. 3 godziny wykładu było o porodzie. Położna trochę nas zniechęciła do znieczulenia...

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lut 2008, 08:21

hejka pobudka mamuski :-D
mamamonia pisze:chcemy na małe kasetki :ico_haha_01:
my mamy taka i powiem ci ze zawsze problem z nagraniem na plytki potem mamy bo trzeba miec przegrywarke :ico_zly: dokladnie to samsung digital-cam vp-d353 pal cos takiego

asika82
4000 - letni staruszek

29 lut 2008, 10:14

Witam w słoneczny dzień! :-D
Mamamonia a dlaczego stanęło na tych małych kasetkach? Mi się wydaje ,że najlepsza jest karta pamięci którą raz się kupuje i już jest i jak zdjęcia z aparatu na kompa szybko filmiki się przegrywa.

[ Dodano: 2008-02-29, 09:19 ]
Joanna no to już niedługo zobaczysz mężusia. Ja swojego pewnie po świętach albo początek kwietnia w zależności jak tam ten nasz mały Antoś będzie chciał się urodzić.

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

29 lut 2008, 11:38

asika82 pisze:Witam w słoneczny dzień! :-D
Mamamonia a dlaczego stanęło na tych małych kasetkach? Mi się wydaje ,że najlepsza jest karta pamięci którą raz się kupuje i już jest i jak zdjęcia z aparatu na kompa szybko filmiki się przegrywa.

Są dwa główne powody. Po pierwsze (najważniejsze chyba) jakość obrazu nagrywanego na kartę pamięci jest nieco gorsza, gdyż karta ma wolny dostęp do danych przy nagrywaniu. Po drugie jest droższa i możesz na nią nagrywać małą ilość materiału (ok 20 minut). Fakt, że wygodniej się przegrywa na komputer.
Przy kasetkach jest lepsza jakość nagrania i możesz je non stop wymieniać, odkładać, a gdy masz czas i chęć, siadasz przed kompem i działasz ze zrzucaniem materiału. Potem oczywiście możesz wykorzystać je ponownie do nagrywania.

P.S. Odpowiedziałam dzięki pomocy mężusia - speca od sprzętu :ico_brawa_01:

asika82
4000 - letni staruszek

29 lut 2008, 12:01

mamamonia pisze:Odpowiedziałam dzięki pomocy mężusia - speca od sprzętu
hahahah Mamamoinia to proszę podziękuj mężusiowi. Z tego co wiem to wcale nie jest tak żle z tymi kartami pamięci. Taka o pojemności np 30 GB zmieści 7-14 godzin filmu w zależności od jakości obrazu. Sama juz nie wiem może coś pomieszałam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

29 lut 2008, 12:23

asika82 pisze:
mamamonia pisze:Odpowiedziałam dzięki pomocy mężusia - speca od sprzętu
hahahah Mamamoinia to proszę podziękuj mężusiowi. Z tego co wiem to wcale nie jest tak żle z tymi kartami pamięci. Taka o pojemności np 30 GB zmieści 7-14 godzin filmu w zależności od jakości obrazu. Sama juz nie wiem może coś pomieszałam :ico_noniewiem:

Chyba nie pomieszałaś, bo faktycznie na rynku światowym (bo na Polskim jeszcze raczej nie) są już chyba dostępne karty 32GB. Cena porażająca bo prawie 1000pln za sztukę...

asika82
4000 - letni staruszek

29 lut 2008, 12:46

No ale jak kupujesz kamerę to ona jest bez takiej karty? W sumie jak kupowałam aparat to też trzeba było dokupić kartę to może i tutaj też. Raczej nie patrze co jest na naszym rynku bo i tak Marek ma ją kupić w Anglii bo tam są o wiele tańsze. Mam już taki mętlik w głowie bo naczytałam się o tych sprzętach,że już mi się odechciewa nawet zakupu. :ico_olaboga: Muszę odpocząć od tego chyba.

[ Dodano: 2008-02-29, 11:49 ]
Wyczytałam,że te dyski są wbudowane więc nie trzeba ich dokupować. :-D

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

29 lut 2008, 13:17

No to dysk czy karta? Bo to chyba 2 różne opcje :-D
Racja, że najlepiej niech sie tym faceci zajmują :ico_brawa_01: Mój jak ma coś kupić ze sprzętu to pół roku staje się ekspertem w dziedzinie i dopiero kupuje. Pamiętam, jak chcieliśmy nowy tv. Matko, ile razy musiałam z nim do Saturna czy innych salonów jeździć... Po prawie roku kopiliśmy :ico_haha_01: To samo z tą kamerą...
Marek na pewno się dobrze w temacie zorientuje i wybierze to, co Wam pasuje najbardziej :-)

A ja od paru dni grzebię w necie i szukam fajnego miejsca na wakacje nad polskim morzem.

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lut 2008, 13:50

asika82 pisze:No ale jak kupujesz kamerę to ona jest bez takiej karty?
tak my karte tez musielismy dokupic osobno.
mamamonia pisze:A ja od paru dni grzebię w necie i szukam fajnego miejsca na wakacje nad polskim morzem.
ale ci fajnie ty juz o wakacjach myslisz :ico_haha_02: ja to chce na wioske do babci jechac tak najlepiej na cale 2 miesiace no ale zobacze co z tego wyjdzie,czy moj chlop tyle bez nas wytrzyma a i pewnie szczepienia beda to bede wpadac co jakis czas z kieleckiego do krakowa :ico_haha_02:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”