Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

26 kwie 2010, 12:07

Magda33 Dziękujemy. :) :-D

Mikusia Dziękujemy. :) A mam 19 lat. :-D

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

26 kwie 2010, 13:14

hejka
dzieki za miłe słowa i komentarze na nk
matikasia wszystkie fotki z napisem pokoj to jest jeden wielki pokoj
no miejsca to tam mamy sporo... ganiać w berka sie mozna :)
dzis juz oblatałam bank rossmana przedszkole (byłam u znajomej) i lekarza (bo straszny kaszel mam - męczy mnie jak nie wiem co) teraz jestem u rodziców i Oli śpi
jak sie wyspi to zje zupe którą jej własnie ugotowałam i lecimy do domu... moze wieczortkiem zajże

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

26 kwie 2010, 14:40

witam dziewczyny :ico_haha_01: dzięki za słowa otuchy co do badań, lekarzy i w ogóle.

stwierdziłam że nie pójdę prywatnie na to badanie EEG bo poza tym na ostrym dyżurze badania robią od razu bez oczekiwania i to nieodpłatnie a lekarka myślała że nas nastraszy i może jeszcze tomografię, rezonans i takie tam nam prywatnie zleci bo zobaczyła że Rafał był na maksa przekonany że pójdziemy na to badanie, nawet z tą lekarką gadał ... I ciężko mi było go nastawić że nie idę, mówił że to dla mojego dobra i takie tam a ja : NIE I HU.. :ico_nienie: I dziś jak Weronika wstała około 6 to nas obudziła i stwierdziłam że pójdę do lekarza neurologa u nas w przychodni (5 osób może się rano zarejestrować a reszta na zapisy - czeka się z pół roku, a ja za pół roku rodzę :ico_szoking: ) Zarejestrowali mnie bez skierowania, bo powiedziałam że doniosę i doniosłam :-D przed 8 już byłam zarejestrowana i poszłam po skierowanie. Lekarka miała przyjmować od 8 a przylazła prawie przed 9!!! :ico_olaboga: :ico_szoking: i kurcze jeszcze sobie każą za badania płacić... Ze skierowaniem wróciłam do domu bo zarejestrowałam jeszcze Weronikę żeby Rafałowi wypisała L4 opiekę nad dzieckiem, bo przy bólu głowy nie daję rady ani jej dźwigać ani nic :ico_placzek: Poszliśmy więc razem do przychodni. Neurolog powiedziała że EEG JEST NIEPOTRZEBNE w moim przypadku!!! :ico_olaboga: dlatego że tylko przy utracie całkowitej przytomności się to robi a ja nawet nie mdleję tylko łebek boli... :ico_chory: :ico_placzek: I stwierdziła że mam ucisk na kręgosłupie szyjnym. Kazała masować jakąś robioną cieczą w aptece - jutro odbiór :ico_brawa_01: i kazała ćwiczyć wzmacniać ten kręgosłup szyjny przez takie ćwiczenie że ktoś dłoń kładzie przy moim lewym uchu, a ja siłuję się z tą dłonią pchając głową w prawo, potem przy prawym uchu a raczej skroni :ico_haha_01: i siłuję się w lewo, to samo jak ktoś kładzie rękę na czole i z tyłu głowy. 15 minut dziennie... Do tego masaże nie samego kręgosłupa szyjnego bo nie wolno tylko tych mięśni po obu stronach kręgosłupa.
Jak to nie pomoże to się pochlastam :ico_olaboga:
Pospałam z godzinkę z Weroniką ale nie wiem czy mi to wyszło na zdrowie bo nie bolała mnie głowa jak się kłądłam ale jak się obudziłam to jak po jakiejś libacji 3dniowej, jak na ciężkim kacu jakimś :ico_chory: :ico_olaboga:

Aha zapomniałabym. Stawiam :ico_tort: za pół roczku Weroniki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

26 kwie 2010, 14:49

Kala to bo Ty jeszcze masz czas i ochotę na ćwiczenia :ico_sorki: bidulka. A co robi Rafał, że może brać tyle l4?
A Szymuś chodzi do przedszkola?

Kasia90
podaj jak to nie problem linka z tą tabelą dla Magdusi.Ona pytałam, a Ty masz tam najlepszą tą stronkę.

Kuchnia super modniacha :ico_brawa_01: nareszcie masz swoje królestwo:)
Ale Kinia ma młodziutką mamę :ico_brawa_01:
Cudny storczyk! ja nie mam ręki do kwiatów, chociaż mam 4 :ico_sorki: a storczyki dopiero zaczynają mi kwitnąć :ico_sorki:
Fryzurka 1sza klasa :ico_brawa_01:

Mikusia a czemu rezygnujecie z wakacji?? kasa?? ja mam szczęście, że T dostaje na każsdego kasę z pracy na wakacje.

Magda33
kupiłam dziś żytnią mąkę i chlebek już się piecze. Ciekawe co wyjdzie. Na 1szy raz dałam pół na pół.

Isia
i co to za kaszel?

Jaką kupkę robią wasze dzieci? milenka wczoraj i dziś taki klocek:) chyba od banana??

a5w zaliczone, za godzinkę obiad i idę do dentysty z tym moim prześwietleniem :ico_sorki:

Spacerek już zaliczony.

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

26 kwie 2010, 15:02

matikasiu no, Rafał na L4 stara mnie odciążać trochę. Szymuś siedzi w domku bo przedszkole masakrycznie zdrożało, przynajmniej to do którego chodził.
A co do ćwiczeń to tylko masaż taki i te ćwiczenia rozluźniające mięśnie przy kręgosłupie szyjnym.
Nie mam sił, czasu ani ochoty ale jak mus to mus :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
matikasia

26 kwie 2010, 15:18

Tak tak ja wiem, że po to by Cie odciążyć. Tylko chodziło mi o to, że w pracy nie robią mu problemów?

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

26 kwie 2010, 15:23

nie, raczej nie robią mu problemów w pracy, na szczęście.

Awatar użytkownika
matikasia

26 kwie 2010, 15:30

No to super, że może wziąć wolne byś odpoczęła.

Kasia90

26 kwie 2010, 16:05

Podaje stronkę. :

http://www.a6w.pl/images/a6w2nl.jpg :)
Kuchnia super modniacha :ico_brawa_01: nareszcie masz swoje królestwo:)
Ledwo się doczekałam. Ach. Ale nareszcie. :))
Ale Kinia ma młodziutką mamę :ico_brawa_01:
Będziemy się dobrze rozumieć. :D:D
Tak w ogóle to jeżeli nas będzie stać to chcemy mieć 4 dzieci, a ja chce mieć wszystkie przed 35 rokiem życia, dlatego tak. :)
Zresztą strasznie chciałam już dziecka więc chyba byłam gotowa. Tzn. teraz patrząc na to wszystko mogę stwierdzić, że na pewno byłam, bo nie wyobrażam sobie życia bez niej. :)
ja nie mam ręki do kwiatów
Ja też nie. Wstyd się przyznać, ale Kamil zajmuje się kwiatkami. Ja miałam jednego, najpierw usechł, a potem go tak podlewałam, że zgnił. :ico_noniewiem:
Fryzurka 1sza klasa :ico_brawa_01:
Dziękuję i jak tanio. 0zł. :-D
Jaką kupkę robią wasze dzieci?
Moja ostatnio nie robi kupki, a produkuje przetworzoną marchewkę. :-D

A co do wolnego to mój ma jeszcze urlop tatusiowy. :ico_brawa_01:
A6W też zrobione, ćwiczenia na nogi też, pompki też, spacer też uch...

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 kwie 2010, 16:54

Jestem i ja :-D
Wiec szkola zalatwiona, egzamin zdany na 5, prace pozaliczane :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: teraz zjazd za 3 tygodnie ale juz luzik i 23 maja odebranie dyplomow :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ale sie ciesze.

My dzis bylismy na dlugim spacerku bo u nas ponad 23 st, pogoda cudna a foteczki na Nk do obejrzenia :-D

Syncio spi a tata pojechal na noc do pracy :-)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”