Awatar użytkownika
kaska28
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

13 sie 2007, 14:34

Marcia super :ico_brawa_01: Bardzo sie cieszę że wreszcie poczułaś kopniaczki :ico_brawa_01:

Gosiu jeszcze chwilkę i też je poczujesz :ico_pocieszyciel:

Jeśli chodzi o ciucholandy to też chętnie tam zaglądam ale niestety żadnych ciążowych ciuszków nie udało mi sie wyszperać :ico_placzek: Za to z takich wypraw zawsze przytargam coś dla maluszka :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

13 sie 2007, 16:15

Cześć dziewczyny!!!! Ja dzisiaj czytam o wyprawce i chyba po 20 tygodniu zaczniemy już powolutku kupować, już się strasznie napaliłam. Powiedzcie mi jakie kupujecie łóżeczko, turystyczne, czy drewniane??? My dzisiaj oglądaliśmy i chyba zdecydujemy się na turystyczne.
Wiecie co chyba już czuje delikatne puknięcia od środka, kurcze tak ciężko mi stwierdzić czy to jest to, ale wzdęcia to nie są więc chyba maleństwo daje powoli znać że mieszka w brzuszku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A jak tam Wasze samopoczucie??? Pozdrawiam :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 sie 2007, 16:32

Witam!

Lozeczko - my napewno turystyczne, bedziemy sie czesto z maluchem przemieszczac, bo ..... niestety babcie sa daleko i trzeba bedzie im od czasu do czasu "podrzucic" malucha, to lozko drewniane sie nie sprawdzi!! Zreszta z wygladu turystyczne tez mi sie chyba bardziej podoba :-)
Wiecie co, ja tez cos czuje, ale nie wiem, czy to jest to wlasnie :ico_placzek:
Musze uwazniej sie wsluchac, moze wtedy..... jak tylko cos bedzie to natychmiast Wam o tym zakomunikuje!! :-)

Ja niedlugo uciekam z pracy i prosto do domu i wreszcie odetchne
Pozdrawiam i zycze milego popoludnia i wieczoru!! :ico_papa:

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

13 sie 2007, 17:03

Hej!

Marcia :ico_brawa_01: dla dzidzi za kopniaczki. U mnie tez juz się zaczyna tzn. kopniaczków jeszcze nie czuję ale takie delikatne puknięcia czasami sie zdarzają.

położyłam się po południu i śniło mi się ze dzidzia tak mnie pokopała ze mogłam wyczuć nózki od środka. :ico_szoking: To chyba przez te Wasze posty taki sen :ico_oczko: Na tym etapie ciąży przeciez to by było niemożliwe. :-)

No własnie, niektóre z Was są juz na półmetku ciąży. Gratulacje!!! Dziewczyny ale ten czas leci :ico_olaboga:

Ja mam łózeczko drewniane po synku, praktycznie nowe nieużywane bo spał w nim tylko niecałe dwa miesiące. Jedno jest pewne, druga dzidzia będzie na pewno w nim spała dłużej :-D

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

13 sie 2007, 19:14

Ja jutro mam wizytę u lekarza i troszkę się denerwuję czy wszystko ok z maleństwem, ale myślę że wiele dziewczyn tak ma. Powiedzcie mi od którego miesiąca gin wykonuje usg zewnętrzne??? Bo jestem ciekawa czy jutro będę miała wewnętrzne czy na brzuszku.
A my wybraliśmy takie łóżeczko:
http://www.allegro.pl/item222826785_loz ... azone.html

madziarka81

13 sie 2007, 19:44

misia85, ja jak byłam na ostatniej wizycie to juz miałam usg zewnetrzne a to był 12tydzien.
Daj znac jak wrócisz. Na pewno jest wszystko w porządku.

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

13 sie 2007, 19:59

No ja jak byłam ostatnio to miałam jeszcze wewnętrzne i to też był 12 tydzień, myślę że z dzidzią jest ok, ale wiesz zawsze jest nutka niepewności. Napiszę Wam w środę co i jak bo jutro nie będę miała czasu, wizytę mam dopiero o 18 , a później jedziemy do moich rodziców. A jak się w ogóle czujesz???

Awatar użytkownika
monia26
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

13 sie 2007, 21:37

Witajcie wieczorkiem :-)
Misia łożeczko super!
Dałas mi do myślenia bo rzeczywiście praktyczniejsze niż drewniane :ico_noniewiem:
Co do usg to ja mam cały czas dopochwowe,nie wiem jak bedzie za 2 tygodnie,ale na każdej wizycie lekarz sprawdza mi długośc szyjki macicy i serduszko :ico_brawa_01: ,także musze to jakoś przeboleć :ico_oczko:

Mój maluszek coś był dzisiaj spokojny i nie kopał mamusi :ico_placzek: ,ale wypiłam szklankę coli :ico_wstydzioch: i na pewno mu się to nie spodoba :ico_puknij: ,mam nadzieję,ze taka mała ilosć nie zaszkodzi ,ale nie mogłam sie powstrzymać :ico_wstydzioch:

Życzę słodkich snów i mocnych kopniaków :-D

madziarka81

13 sie 2007, 21:38

misia85 pisze:A jak się w ogóle czujesz???

Ja juz moge powiedziec ze czuje sie coraz lepiej. Wszystkie dolegliwości z pierwszych 14 tygodni mijają, niektóre juz minęły. Widze ze w terminie ciąży mamy jeden dzien różnicy. A u Ciebie jak jest?
Ja mam wizytę 20 sierpnia. :-)
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

14 sie 2007, 08:27

Witajcie!

Misia85 zycze powodzenia!!

Ja mam wizyte dopiero na poczatku wrzesnia i wtedy tez usg. Nie moge sie doczekac.
W sprawie kopniaczkow dalej nic..... :ico_placzek:

Mielgo dzionka i pozdrawiam

goska

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”