Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 22:05

Wszystkiego najlepszego Mamusie :ico_prezent:
Zuzanka, rękami tatusia, dała mi krzaka różanego w doniczce- cudny! I czekoladki! Ale fajnie być mamusią :-)

mama_zuzi1980, normalnie jak zobaczyłam Wasze fotki.... zazdroszczę Wam pogody, ale mam nadzieję,że i Zuzia kiedyś wyjdzie z domku z gołymi nóżkami. A Wy jesteście śliczną rodzinką :-) I magazynujcie ciepełko na mroźną zimę.

majandra, :ico_brawa_01: dla Maciusia! Zobaczysz, już niedługo będzie przesypiał nocki bez pobudki. Mnie się to wydawało nierealne, a teraz to jestem zdziwiona jak Zuzia się obudzi w nocy, ale smoczuć pomoga :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

26 maja 2008, 22:19

A moze bys rowerek sobie sprawila,
hmm.. ciekawa propozycja :-D :-D dawno nie jeździłam na rowerze,nawet nie pamiętam kiedy :ico_wstydzioch: ale za to dużo spaceruje z Kacperkiem i to mi dużo pomaga :-D Ja wiem czego mi brakuje,spotkań ze znajomymi bo kiepsko u mnie z tym i muszę nad tym popracować :-D :-D
hihi, a pamietacie jak fajnie bylo w ciazy? spanko na maksa, jedzonko na maksa, i jeszcze nam nieraz zle bylo :-D
nieraz wspominam te chwile :-D

Ula śliczna kobieta z ciebie,naprawdę,a Benio jaka ma grzywkę :-D pobija wszystkie maluchy i podoba mi sie chodzik,fikuśny :-D

Eve no czekamy na foty :-D

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

27 maja 2008, 09:49

Ula śliczna kobieta z ciebie,naprawdę,a Benio jaka ma grzywkę pobija wszystkie maluchy i podoba mi sie chodzik,fikuśny
Dziękuje za komplemet chociaz ja tak nie uważam :ico_haha_01: Chodzik jest ok.Ma regulowaną wysokość, melodyjki i można z niego zrobć bujaczek i skoczka.I najfajniejsze kosztował tylko 89 zl.I tak bedzie na niedługo to po co przepłacać.Ustawiamy go troszeczke za nisko tak by jak Ben chce chodzić to musi ustać i iść.I nie przesówa sie tylko chodzi.
A gzrywkę w tym tygodniu juz muszę mu podciąć bo w oczka wchodzi :ico_brawa_01:
Ja mam nocki przespane cale, ale marze o spontanicznych drzemkach w ciagu dnia
Zazdroszczę.Ja dziś wstawałam 5 razy.A o pospaniu w dzień nie ma mowy.

Jutro Misiek jedzie na Metallicę do Chorzowa i zastanawiam sie czy zostac w domu czy jechac na kilka dni do tesćiów?
Ostatnio zmieniony 27 maja 2008, 11:28 przez ulamisiula, łącznie zmieniany 1 raz.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2008, 10:21

Hej, hej

Nie musze pisac jaka u nas dzis pogoda, prawda? :-D
Chyba wczoraj sie pochwalilam za bardzo ze mam przespane nocki, to dzis Nell obudzila z takim rykiem, az sie zanosila, i tulilam ja i tulilam, i jak tylko chcialam wsadzic do lozeczka to powtora z rozrywki... :ico_olaboga: Az w koncu spala kolo mnie ale i to poplakiwala i caly czas sprawdzala czy leze kolo niej.

Ulamisiula, ale Twoj facio ma wlosy, wow :-) Dluzsze od Twoich? :-D Ja kiedys w licealnych czasach mialam chlopaka, fana Sepultury i Metalliki, tyle ze on mial dlugie, czarne i na maksa krecone kudelki, ale boskie byly :-D

Kicia, jak brakuje ci kontaktow ze znajomymi to ty badz pierwsza i je zainicjuj. JA jak tu przyjechlalam nie znalam nawet jednej osoby, jeszcze nawet w ciazy kiepsko bylo, a teraz non stop sie gdzies wlocze, tu z ta mamusia , tu z tamta, a jutro np robimy sobie piknik w parku, bedzie nas 5 mamusiek i dzieciaczkow. Trzeba tylko troche chciec :-) A i dodam ze wszedzie jezdze sama komunikacja miejska, tj. autobus a potem tramwaj, jade ok. 45 minut aby pobyc 3 godzinki i z powrotem. Ale te spotkania duzo mi daja, uciekam od rutyny, posmieje sie, pogadam i od razu swiat widze w lepszych barwach. Polecam :-)

A Nell dostala takich malyck krostek, drobiutkich na tylnej czesci lydek i brzuszku,oraz na ramionkach w tylej czesci... Zuzia tez ma jakas chropowata i podrazniona skore od wczoraj. Czyzby woda w jeziorku taka "czysta" byla???

Awatar użytkownika
eve81

27 maja 2008, 10:26

sorki ale wczoraj juz nie dopchalam sie do kompa
dzisiaj nadrabiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ulamisiula

27 maja 2008, 12:02

Ulamisiula, ale Twoj facio ma wlosy, wow Dluzsze od Twoich?
Ja swoje obciełam przed Bozym Narodzeniem bo garsciami wychodziły.A miałam takie ze na nich siadałam-6 lat.A teraz znowu zapuszczam
Nell dostala takich malyck krostek, drobiutkich na tylnej czesci lydek i brzuszku,oraz na ramionkach w tylej czesci... Zuzia tez ma jakas chropowata i podrazniona skore od wczoraj. Czyzby woda w jeziorku taka "czysta" byla???
daj im wapno napewno pomoże jesli to alergia na wodę.

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

27 maja 2008, 18:50

Witam

Ja dziś po kolejnej ciężkiej nocce. Od 3.00 Mały budził się co godzinkę na cycka a jak nie chciałam Mu dać to tak się darł :ico_olaboga:
Teraz nawet z tatą marudzi. Straszny się z Niego mami synuś robi. Nawet z tatą marudzi.

eve81 Fajnie Szymek trzyma się już na huśtawkach. Krystianka jakbym tak posadziła to pewnie od razu by na głowę poleciał. A te uszy królika po prostu boskie :ico_brawa_01: Chyba jest Wam tam fajnie bo na zdjęciach wyglądacie na szczęśliwych. Aż miło patrzeć :-) :-) :-)

majandra Gratuluję sukcesu w usypianiu Maluszka. Ja niestety się cofam, kiedyś Mały usypiał sam a teraz coraz częściej bez cycka nie zaśnie.
Mnie się to wydawało nierealne, a teraz to jestem zdziwiona jak Zuzia się obudzi w nocy, ale smoczuć pomoga :ico_oczko:
Nawet nie wiesz jaką nadzieję mi zrobiłaś, że i Krystiankowi nagle się odmieni i będzie spał całą noc ładnie bez przebudzania :ico_noniewiem:

mama_zuzi1980 Widzę, że TY strasznie towarzyska babka jesteś i nieźle zorganizowana :ico_haha_02: Ja na znajomych mam mało czasu bo mamy dużą rodzinkę i co chwilę ktoś jest u nas albo My u kogoś i jak jest jakiś dzień wolnego od gości to wolimy z mężem sami pognić :-D
Teraz przeżywam wesele naszego przyjaciela, który nie wyobraża sobie żebym nie przyszła a ja nie wiem jak to będzie z Krystiankiem. I wole już nie iść jak pomyślę jak Mały będzie płakał :ico_olaboga: Może nie potrzebnie panikuję ale jakoś nie marzę o takiej długiej imprezie. No ale to dopiero 5 lipca. Może do tego czasu będzie już lepiej z moim płaczkiem.

Idę do moich facetów. Miłego wieczorku życzę :ico_buziaczki_big:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2008, 19:09

daj im wapno napewno pomoże jesli to alergia na wodę.
:ico_sorki: za dobra rade, juz podalam jednej i drugiej. Zuzia to ma straszna te wysypke, na przedramieniach, policzkach, czerwona taka ze szok. Nell ma mniejsza. Zuzie tak strasznie swedzialo ze dalam jej syrop przeciwalergiczny, plus to wapno plus posmarowalam hydrokortizonem. Jest jakby lepiej. Jesli Nell tez tak swedzi to juz nic nie mowie ze jest marudna....
Od 3.00 Mały budził się co godzinkę na cycka a jak nie chciałam Mu dać to tak się darł
Aniu, a ile zamierzasz karmic? Do oporu? Czy masz jakas konkretna date wymyslona?
Nawet nie wiesz jaką nadzieję mi zrobiłaś, że i Krystiankowi nagle się odmieni i będzie spał całą noc ładnie bez przebudzania
hmm, ja mysle ze samemu to mu sie raczej nie odmieni, raczej musisz mu w tym pomoc troche....
mama_zuzi1980 Widzę, że TY strasznie towarzyska babka jesteś i nieźle zorganizowana
to juz w genach mam :-D I codziennie praktykuje rano jak musze siebie i dzieci wybrac w pol godziny :-) Ale ja lubie jak cos sie dzieje. Jak siedze w domu i nie mam nic do roboty to korby dostaje, a towarzystwo bab to juz w ogole lubie :-D

Juz sie nie moge doczekac bo 26 sierpnia zaczynam szkole :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2008, 19:38

ulamisiula, :ico_placzek: ale zazdroszczę Twojemu mężowi,że jedzie na Metallicę. Myśmy się za późno zdecydowali, i było po biletach (gdzieś w marcu).
Ale dziś pogoda cudna! U nas w pracy klima i jak wyszłam w to ciepełko to aż uderzyło gorącem. Zuzię zabraliśmy na spacerek po pracy. I o lody zahaczyliśmy :ico_oczko:

ania0709, do lipca jeszcze jest dużo czasu. Ja zaliczyłam ostatnio dwa wesela i Zuzia bez problemu zasypiała w innym domu,w innym łóżeczku i z inną babcią. A rano dawała nam pospać dłużej niż zwykle.

Awatar użytkownika
eve81

27 maja 2008, 22:15

my bylismy dzis u lekarza
diagnoza taka jak myslam czyli nie angina
lekarz stwierdzil ze ten bialy nalot wlasnie jest powodem chrypki, dziwne ale co mialam robic przyjelam, oczywiscie zadnych lekow ani nic podobnego nie dostalismy
lekarz wogole jakis taki mily ale nierozgarniety, gdybym ja nie otworzyla Szymciowi buzi ta lekarska szpatulka to pewnie gardla by mu nie zbadal, a i tak pewnie niewiele widzial jak ja mu otwieralam buzke, tutaj sie tak nie przejmuja jak w PL
udalo sie zalatwic recepte na specjalne mleko dla alergikow tutaj to nazywa sie cow&gate pepti, tylko ze w aptece nie mieli i dopiero w czwartek mam odebrac
z tym mlekiem to bylo tak ze poszlam z puszka tego naszego bebilonu pepti, ale on oczywiscie nie wiedzial jaki to odpowiednik w UK dobrze ze ja wiedzialam :-D
i jeszcze w czwartek czeka mnie wizyta u GP to taka pielegniarka zbierajaca wywiad przy rejestracji, ale to juz dotyczy mojej osoby
wczesniej juz kolezanka z innego watku mi powiedziala, a lekarz jak dalam mu puszke to siadl to laptopa i zaczal na google wyszukiwac :ico_olaboga: niezle co...heh
Szymon jeszcze nie spi mimo usilnych staran tatusia :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”