Marcia77, hehehe jeszcze ci one po glowie chodza
no to ja ci powiem jak ja robie,bardzo prosty przepis wychodzi z tego ok 30 pieroszkow,ale to tez zalezy jakiej wielkosci bedziesz robic
325 dag tłustego sera białego ( czyli jedna kostka twarogu)
2 jajka
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki soli
3/4 szklanki maki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę

Żółtka utrzeć z cukrem , solą i twarogiem. Dodać pianę z białek i wymieszaj. Następnie dodaj tyle maki, by zagnieść miękkie, nie klejące się do dłoni ciasto. Będzie do tego potrzeba ok. 1/2 - 3/4 szklanki mąki. Z mąką nie przesadzaj,bo kluski wyjdą zbyt twarde.
Ciasto podziel na pół, z każdej połowy utocz wałeczek, z którego bedziesz odcinać ukośne kluski.
Pozniej wrzucasz na goraco osolona wode i gotujesz ok 5min.
Nic trudnego.